אמא לילדה בת 12

סוניץ

New member
אמא לילדה בת 12

שלום. אני חדשה בפורום. אמא לילדה בת 12 עם הפרעת קשב. הילדה ביישנית וחסרת ביטחון ומנסה להסתיר את הקשיים. למשל- לא רוצה לקבל הקלות כדי שלא ידעו בכתה. מחפשת מה נכון עבורה כליווי - פסיכולוג או מאמן אישי ואם מישהו יודע על מישהו באיזור רעננה. תודה

שלום לך סוניץ

נעים מאוד
, ברוכה הבאה לפורום מקסים ויחיד במינו... השאלה שלך אמנם מאוד כללית, אבל אני אנה לחדד עבורך תשובה: ראשית, אם הילדה עברה את האבחון או חלק ממנו אצל פסיכולוג/ית, כדאי לפנות אליו/אליה ולשאול, מה עדיף לילדה, על סמך אותו אבחון. אם הילדה לא עברה הליך אבחוני פסיכודידקטי - אני ממליצה לקחת אותה לאחד כזה, מהסיבה הפשוטה, שאבחון מסוג זה יתן תמונה ברורה על המצב הרגשי של הילדה, ויאפשר לכוון אותה ללווי המתאים. בינתיים, עד אז, נסי לשלוח אותה לחוג פסיכודרמה, רצוי קבוצתי, כי לפי התיאור שלך, הבעיה היא בחברת ילדי הכיתה. יש ברעננה את דבורה אליאש, לדעתי היא מופיעה ב-144, (איני נותנת כתובת או טלפון כי חוקי הפורום אינם מאפשרים פרסום מסוג זה) ושיהיה בהצלחה

zivadina

New member
ביישנית בת 12

שלום סוניץ וברוכה הבאה אלינו. העתקתי את שאלתך לשרשור המומחיות, היות שהן מתמחות בבעיות התנהגות. במידה שהתשובות לא יספקו אותך, תוכלי לצרף את שאלתך לשרשור שנפתח ביום ו' לד"ר איריס מנור, יועצת הפורום, אשר מתמחה באבחון וטיפול ADHD אצל ילדים. באופן כללי, אני חושבת שהיא צריכה לעבור אבחון של פסיכולוג או פסיכיאטר אשר מתמחה בהפרעת קשב ורכוז, כדי להבין מהו מקור הביישנות שלה ולהמליץ על טיפול מתאים. אצל ילדים ADHD, לא תמיד נכון לתת טיפול פסיכולוגי רגיל, ולכן כדאי שהמאבחן יכיר היטב את הפרעת הקשב.

putmusicon

New member
אני ממליצה לשלוח אותה

לטיפול דרך מוסיקה. זה יתן לה לבטא את התסכולים שלה ולקבל חיזוק, בטחון עצמי, ודימוי טוב יותר. כך שתוכל להתמודד ולהכיר בקשיים שלה ללא תחושות כשלון ואשמה. יש לי אתר בנושא התרפיה במוסיקה - אם זה מעניין אאתך - אשמח לענות על כל שאלה. http://musictherapyat.bravehost.com/

למעלה