"אמא לא מרשה לאבא!"

• פותח הנושא a44
  • פורסם בתאריך

a44

New member
"אמא לא מרשה לאבא!"

אביה של ביתי הפעוטה לוחץ עוד מאז שנולדה להיכנס לביתי. התירוץ הוא שהוא רוצה לראות את חדרה, וכיצד היא חיה... אני לא מוכנה שיכנס לדירתי. דירתי הוא ממלכתי, ואיני מכניסה אליה כל אחד... בודאי מי שמשתמש נגדי באלימות מילולית ... כל עוד הלחץ היה עלי, הייתי יכולה עוד להסתדר איתו, אולם כעת אני שומעת את דבריו בפיה של פעוטתי (בעוד שבוע בת 3). השבוע היא אומרת לי: "למה את לא מרשה לאבא לבוא לבית שלך???" זה ברור שזה הוא ש"שתל" בפיה את המשפט הזה... כיצד עלי להתייחס, מה עלי לענות לה? בזמן האחרון היתה לי ולה שיחה (היא דברנית לא קטנה!) שהתחילה במשפט שלה: -"אמא, אבא לא מרשה לי מוצץ, תדברי איתו!" עניתי לה, שלכל בית יש את הכללים שלו: אבא לא מרשה מוצץ, אמא-כן
. אבא מרשה סוכריות, אמא-לא. ואיני יכולה להתערב בזה. אבל כעת זה יותר מורכב, ונראה לי שהוא עושה כל מאמץ להגיע אלי דרכה... (עדיין שולח פתקי אהבה, הזמנה וכאלה!) כיצד להגיב לביתי??? נ.ב: אין לי מה לדבר עם האב על כך, בזבוז זמן ואנרגיה...

האם את בקשר עם עו"ס או איש מקצועי

אחר? הפתרון הוא לשלוח אליו לשיחה אדם מקצועי שאת סומכת עליו. אופציה אחרת לאיש מקצוע זה: עו"ד. פשוט להוריד אותו מהעץ, ולוודא שהוא מפסיק לשחק עם רגשות הילדה.

galila65

New member
זה ילך ויחמיר

מן בסתם ככל שהילדה תגדל ותדבר יותר ותדבר יותר המניפולציות של האב יגברו ואני מניחה שאת מודעת לכך. מעבר לכך אולי שווה לעשות ויתוריים קטנים למשל: אתה רוצה לראות את החדר של הילדה- בסדר- צלמי את החדר ותשלחי לאב את התמונות, אז הוא יראה באיזה צבע המיטה איזה קישוטיים יש וכ'ו.

אני מחזיקה ממך!!

יש לך את כוחות הנפש להתמודד עם זה וגם עם סיטואציות מורכבות יותר שמין הסתם יגיעו בהמשך, את סובלנית ונבונה ואני בטוחה שבדרכך המיוחדת תדעי להסביר לקטנה את ההבדלים בניך לבין אביה מבלי שזה יפגע בה או יגרום לה לפקפק באהבתכם אליה.

a44

New member
../images/Emo140.gif תודה לכל המגיבות

ולך סומסומיה, מגישה במיוחד
... הבכת אותי! אז ככה: אכן קבעתי פגישה עם העו"סית, כפי שהציע הנטורופיסטית. כי אכן אני חוששת, כמו גלילה, שהענין ילך ויחמיר. הוא גם "מאיים" מידי פעם, על מה שהוא יספר לה לכשתגדל... לגבי הענין שהעלית, סומסומיה, שאדע להסביר לה... זה יתכן, אך מה היא תקלוט? ובאיזה מחיר עד שתבין? אם בכלל??? משפט כמו:"הילדים בסוף יודעים מי היה אליהם בסדר ומי לא.." מפחיד אותי יותר מאשר מרגיע אותי. מלאת חששות מפני העתיד, מתגובותיו, מרעיונותיו ה"יצירתיים"...

a44 - מתי זה בסוף???

:"הילדים בסוף יודעים מי היה אליהם בסדר ומי לא.." ממרום כמעט 30 שנות חיים אני יכולה לומר שלאחרונה התחלתי להבין באמת את אמא שלי פעם ראשונה. היא גידלה אותנו לבד, הוריי התגרשו כשהייתי בת 6, וכאמא גרושה חד הורית עם נטל גדול של פרנסה וגידול ילדים, היה לה מעט זמן לפנק אותנו ומעט סבלנות לחבק, להקשיב, לאהוב... היא עשתה את זה בדרכה ההשרדותית, כל הצרכים הבסייסים שלנו סופקו כדי שלא נסבול מחוסר חלילה אבל היה קשה מבחינה רגשית כי מרוב עומס לא נותר בה כוח לשמוח... בתקופה ההיא היתה לי הרבה מאוד ביקורת אליה והיא היתה הרעה כי היא זו שהכריחה אותי לסדר את החדר, ללמוד, ואסרה עליי דברים.. ואילו אצל אבא, בערך 3 ביקורים בשנה, תמיד רק פינקו אותי אז חשבתי שאבא יותר כיף ויותר טוב. כילדה לא יכולה היתה להיות לי הפרספקטיבה של היום אז לגבי המשפט שאמרת... "בסוף" יכול להיות להיות גם רק בגיל 30 בערך... שהאמת זה די מפחיד אותי לחשוב על זה שיתכן וכך יהיה לי גם עם הבת שלי...

a44

New member
אז זו היתה שאלה רטורית ../images/Emo35.gif

כי בעצמך ענית על "מה זה בסוף?" החשש שלי שלא תמיד מגיעים לסוף הזה, ובדרך יש המון כעסים. יש לי קטע עכשיו עם בכורתי, שחבל"ז... ואני חשבתי שהיא כבר גמרה למרוד בי, ושהיא כבר מבינה מיהו אבא שלה (שזרק אותה מביתו אחרי שהבטיח לה הרים וגבעות) ומיהי אמה שמגדלת לבדה 3 בנות... כנראה שעוד לא הגיעה לאותו "סוף"... אולי רק כשתהיה אמא בעצמה...

galila65

New member
לחכות 30 שנה?

אני בטוחה שהילדה שלך מבינה מיהו אבא שלה, זה לא אומר שהיא תגיד את זה , יש הכחשה מבוגרים נוטים להכחיש דברים שלא נח להם אז בוודאי ילדים. טבעי ומעצבן שמוציאיים קיטור על מי שנמצא- על מי שבטוח יישאר ולא ייברח. וחוץ מזה הוא גר מחוץ לבית- הוא הקורבן מבחינתה. על מנת לקרב יותר בינייכן כדאי אולי להציע לעשות דברים ביחד רק שתייכן(עם הגדולה) משהו ביחד רק אמא ובת פעם בשבוע על בסיס קבוע.

a44

New member
לא יודעת אם יש לך מתבגרים בבית...

אבל באמת אין מה לדבר על בילוי בשתיים... הבילוי היחיד שמתקבל הוא קניות של בגדים... חוץ מזה שהיא בתנועה כל זמנה הפנוי בכל אופן תודה על התמיכה

למעלה