אמא כסייעת בגן

אמא כסייעת בגן

מה דעתכם על אמא שעובדת כסייעת בגן (רגיל) לבן שלה, שהוא pdd בתפקוד גבוה? יש לזה תקדימים? זה בכלל אפשרי מבחינת המימסד? אם כן- מהן נקודות התורפה? אני רוצה להציע את זה למועצה מכיוון שיש לנו רק 10 שעות סייעת, ובעצם זו העבודה הכי חשובה שאני יכולה לעשות בפרק זמן זה. לנסות לקדם את בני. העבודה שלי תחכה. בני לא. מה דעתכם?

גאמי

New member
קרן הי. חשבתי שקרן קרפנטר יש

רק אחת
בוקר טוב שימעי התשובה כפי שניתנה כאן רק לפני כמה שבועות היא לא כדאי, לא כדאי ולא כדאי. את אמא של הילד ובזה נקודת התורפה שלך. כמה שאת נאורה וכו' את לעולם לא אובייקטיבית, כאשר אתה לא אובייקטיבי כל מערך התגובות שלך לא אובייקטיבי. בגלל שאת אמו גם ילדך לא מנוטרל וינהג לידך כבן ולא כילד מתוך הגן. תפקיד הסייעת לתווך שזה אומר שהיא כביכול, לכאורה מתפקדת כסייעת של הגן ונמצאת שם עבור הילד ברגעי חירום או בסיטואציות שעשויות לקדם אותו, דידיקטית חברתית ועוד, הוא לא יוכל לעולם להעניק לך את המעמד הזה. עשי טובה קרן יקרה, אל תקחי זאת, גם אני פעם התלבטתי בסוגיה ושמחה שעמדתי בפיתוי ולא לקחתי את המשרה. והמון בהצלחה. אני בטוחה שאנשים לא עונים רק בגלל שרק לפני זמן קצר הדבר נשאל, אך זה היה הלך התשובות.

doroniz

New member
ה"נגרים"

צמד אהוב מוכר וישן. אשתי מאוהבת בשירים שלהם. גם אני מכיר ואוהב את מרבית היצירות שלהם. דורון.

doroniz

New member
דיונים מהעבר

הנושא עלה לדיון מספר פעמים. דעתי האישית מאוד שלילית: הורה לא יכול להיות המטפל של ילדו מפני שהוא/היא ההורה שלו והוא/היא מעורב/ת רגשית. לדעה זו יש תימוכין ממערכות חינוך רבות שבהן יש איסור חמור על מורה לעבוד בכיתה שבה אחד התלמידים הוא בעל קירבה משפחתית אליו או אליה, ולא רק קירבה מדרגה ראשונה. לכן, אם האיסור הוא על חינוך "רגיל", לא כל שכן על החינוך המיוחד. דורון.

דעתי ושאלה

ראשית שאלה? את לא חושבת שיש בזה עירבוב תחומים ? גם אני התלבטתי רבות בשאלה הזו בשנה הקודמת לבסוף החלטתי שעדיף להעסיק מישהי חיצונית ושאינ אשאר האמא . כמורה אני אומרת לך שאני מכירה את עירבוב התחומים וזה בעיתי בעיניי. לעצם הענין , אין ספק שאת מכירה הכי טוב את בנך ואת יכולה לדרוש ממנו עד המקום הכי רחוק ואין ספק שזה "הרבה יותר זול" הכל לשיקול דעתך. השאלה האם לא היית רוצה לכמה שעות ביום לצאת לרגע מהמעגל ולעשות למען עצמך? לצאת לעבודה זה אומר להתלבש... לדבר עם אנשים בגובה שלך. שיש להם גם עניני יום יומיום , בעיני יש לזה חשיבות מכרעת . לגבי פיתרון אני מצאתי את האחראית על בנות השירות והיא איפשרה לאחת מהן לעבוד עם ים בשילוב . תנסי הן בדרך כלל מקסימות ובאות עם המון רצון לנתינה . בהצלחה אריאלי

דן להב

New member
לא ממש עוזר לך בהחלטה

אני לא כל כך יודע מה עונים. אני חושב שברוב המקרים לא טוב לילד שהאדם שעובד איתו קשור אליו ריגשית מעבר לרגש של מטפל -מטופל. נכון תגידי שאמא יש רק אחת ואני יודעת הכי טוב, זה אולי נכון ובטוח נכון מאוד אבל לא תמיד הנכון הוא הרצוי. ניראה לי שבגן לא יאשרו את המהלך מסיבות שהם ימציאו וסיבות חוקיות שבודאי הם אירגנו למצב שכזה. להציע זה תמיד נחמד השאלה אם יסכימו וניראה לי שהסיכויים קלושים. יציאה לעבודה משלך תועיל יותר מהכול. היא תוכל לממן את שאר שעות הסייעת ותרחיק אותך קצת מהטיפול בילד שזה דבר מבורך כשלעצמו. דני

rutimay

New member
מצטרפת לדעות קודמיי

לא נראה לי שניתן לחבוש בו-זמנית את שני הכובעים - את כובע ה"אמא" ואת כובע "אשת המקצוע". בעבר היו תקופות שנאלצתי (לא מבחירה, אלא בפירוש מאילוץ!) לשמש כ"סייעת" בגן של בני. זה היה בתקופה שבה הוא לא הסכים לצאת מהבית בלעדיי, לא הסכים להיכנס בפתח הגן - שלא לומר על לשבת בגן ולתפקד. במשך כמה חודשים נאלצתי לשבת כל יום בגן כשהוא מרוח עליי, ולתווך עבורו כל ניואנס, כל הוראה, כל פעילות במסגרת הגן, וכל זה תוך כדי בכי היסטרי וחרדות מטורפות (שלו בהתחלה - ושלי בעקבותיו...) זה היה סיוט. כאמא - לא הצלחתי להפריד בין הרגש לשכלתנות. לא הצלחתי לבצע את הניתוק הרגשי מבני - ולכן, כל התפרצות בכי שלו גררה התפרצות רגשית שלי, רוב הזמן הרגשתי צורך בלתי פוסק לגונן עליו, לעטוף אותו, "להחזיר אותו לרחם", ולעתים - הרגשתי דחף הפוך: לחנוק אותו מרוב תסכול. בכל מקרה לא יכולתי להביא את עצמי לדרוש ממנו שיתוף פעולה - ופעמים רבות פשוט הייתי נשברת באמצע היום ולוקחת אותו הביתה. בסופו של דבר פנינו לעזרה מקצועית, התחלנו בטיפול תרופתי ובמקביל הוצמדה לו סייעת אישית מטעם הגן, ורק אז הדברים התחילו להסתדר. הוא הבין שאמא לא שם ואין על מי לעשות מניפולציות, ובגלל שהתרופה פתרה עבורו את מרבית המצוקות - הוא התפנה ללמידה ולשיפור הכישורים החברתיים והתקשורתיים שלו. מאז ועד היום אני מקפידה לנתק את התחום ההורי מהתחום המקצועי והלימודי. המצב שתארתי הוא אמנם קיצוני, אבל גם במצב "רגיל", לא הייתי ממליצה להורה לחצות את הקוים. אם את רוצה לעבוד עם הילד ולקדם אותו - אני ממליצה לעשות זאת בבית, אחר הצהריים, וגם אז - לא באופן מובנה מדיי, אלא תוך כדי משחק, תוך כדי פעילויות משפחתיות וכו'. תני לו להרגיש שאת אמא שלו ושאת שם בשבילו בכל מצב, ותשאירי את הדרישות "המקצועיות" לאנשי מקצוע.

vered73

New member
אני מציעה לך רעיון שהצעתי פעם לאח

לאחת האמהות כאן - לעשות החלפות בין האמהות ולהתנדב. זו בגן של זו. כך אתן יודעות שאתן עושות המיטב לבנכן ובאותה מידה חוסכות משאבים כלכליים. אני לא בטוחה שזה יתקבל בברכה כי לרוב מטרפדים יוזמות כאלו, אבל - אצלנו היתה אמא מתנדבת בגן (חובה) "בחסות הועד" כי היתה מובטלת ורצתה לסייע בגן. זה היה ילד רגיל וכולם התיחסו אליה כרגיל ברבות הזמן. (עם זאת שילוב אין בגן הזה מה שמפתיע כי בכל זאת האמא היתה מאד מעורבת שם יותר מכפי שיכלה להיות סייעת לו היתה שם). מה שמלמד שיש מקומות שבהם אפשר לכופף עם הקשרים הנכונים בעיריה ו/או הגננת והסייעת.

yonitbrk

New member
אני תפקדתי כסייעת

בגן של עומר, כשנכנס לגן השפתי, הוא נכנס למשבר רציני, והגננת הסכימה שאכנס כסייעת . הגעתי לגן שלוש פעמים בשבוע, במשך חצי שנה, אך לא ליום שלם. עד שהילד התאקלם וכמובן עד שהגננת למדה לעבוד איתו, היות וזאת היתה גננת שהתבישה לספר כי אין לה נסיון עם אוטיסטים, והכי גרוע זה שהיא לא הסכימה לקבל יעוץ ועזרה מבחוץ.

תודה לכולכם על

התשובות מעוררות המחשבה. הרעיון של חילוף אמהות רעיון ענק. אני גרה בשרון. מי שמתאים לו, יכול לפנות אילי במסרים.

למעלה