אמא חולת אלצהיימר

ADINA1952

New member
אמא חולת אלצהיימר

שלום לכולם אני רואה שכולם נחמדים פה, ומוכנים לעזור. מבקשת את עזרתכם, (מתייעצת איתכם) אז ככה לשם מעט הכרה אמא שלי חולה מזה עשר שנים באלצהיימר. המחלה בשלב מתקדם. אמא כבר אינה מתקשרת איתנו אנו 4 אחיות ואח אחד. היתה לה מטפלת פיליפינית במשך 5 שנים, שנאלצה לחזור מפאת מחלה לארצה. בזמן שהמטפלת הקודמת היתה אצלנו, התקנו מצלמות נסתרות מבלי ליידע אותה. בשבתות היתה לה מחליפה, שנישארת שבת אצלנו. מתוך זה שראינו כמה הטיפול של המחליפה היה טיפול מסור ואוהב. החטלנו לקחת אותה קבוע במקום המטפלת שעזבה. הפעם התקנו מצלמות בכל המקומות מלבד חדר המטפלת והמיקלחת מטעמי פרטיות וכבוד למטפלת. והתחברנו לאינטרנט, ואנו יכולים כל הילדים לצפות בבית 24 שעות ביממה מהבית. לעצם הבעיה. לאחר שאמא קיבלה חום, ונכנסו עם אמא והמטפלת לקלח את אמא. מתברר שהמטפלת גילחה אותה למטה, ופצעה אותה. למרות שביקשנו ממנה לא לעשות זאת, הסיבה שהיא אומרת בגלל הריח מהשתן ,כי אמא עם טילטול. יש לאמא ימים שהיא מעט צלולה. ובכל ערב אני האחיות מתחלפות בעזרה לקחת את אמא למיקלחת, כשהיא ניסתה להרים לאמא שלי את השמלה ולהכניס יד להוריד לה את הטיטול, אמא שלי צעקה עליה ולא נתנה לה להכניס יד ואמרה לה שזה אסור. יש לנו מעט חששות ,שאולי היא עושה בה דברים אסורים. אנו לא ישנים בלילה מהמחשבות, כי אנו לא יכולים לדעת מה היא עושה לה בבקרים במיקלחת. מה אתם מייעצים לנו לעשות, אנו אובדי עיצות. סליחה על אורך ההודעה. תודה על ההקשבה והעזרה. מצפה לתגובה ממי שיכול לעזור .

ענתי44

New member
אולי אני נאיבית אבל

אני חושבת שהמטפלת לא ביצעה באמא דברים כאלה. אני מטפלת כבר 8 שנים באמא שלי, שרוב הזמן עדין מזהה אותי ויש בה רגעי צלילות. אבל כשאני מחליפה לה טיטול אמא סוגרת רגליה. והיה פעם שהכתה ביד שלי כי לא זיהתה אותי וחשבה שאני מנסה לתקוף אותה. לכן אני מאמינה שאמא שלך חשה אי נעימות מכך שמכניסים למקום אינטימי יד, בשל מצבה לא ממש מבינה שמתכוונים לקלח או להחליף לה, למענה, לנקי. אם אתם חוששים מפגיעה באמא צריך לחשוב על דרך לבדוק מבלי להכניס מצלמה לאמבטיה. זה כבר ממש לחדור לאינטימיות של המטפלת ושל אמא שלך בעיקר. אבל תמוהה מאוד בעיני שהיא, בניגוד למה שאמרתם לה, גילחה את אמא. ומדאיג שפצעה אותה. כנגד ריח השתן יש מים חמימים וסבון ריחני.

../images/Emo24.gifשלום לך עדינה

לדעתי תאמרי למטפלת שלא תגלח את אמא רק לרחוץ אותה נקי עם ריח טוב ולא חסר ריחות טובים האם המטפלת יודעת שיש מצלמות?

ADINA1952

New member
תודה על התגובות

כן, היא מודעת למצלמות, אמרתי לה שיש מצלמה בחדר של אמא, בסלון, ובמטבח, ובחדר שלה היא חופשיה ואין מצלמות, כמו כן לא במיקלחת. לגבי הגילוח, החלטנו שרק אחת מאיתנו מדברת איתה לגבי כל דבר שלא ניראה לנו. כדי שלא ליצור דיעות שונות. אחותי הגדולה התריעה בפניה שאנחנו לא מסכימים לה לגלח אותה. למרות שאמי בת 86 ובקושי יש מה לגלח. וכבל זאת היא עשתה זאת שוב. וזה התגלה רק בגלל החתך והחום הגבוה שאמא שלי קיבלה ונאלצה לקבל אנטיביוטיקה. ואמרנו לה שהרופא רצה להתלונן עליה במשרד הבריאות כדי להפחיד אותה. ואז אמרה שלא תעשה זאת שוב. בוקר אחד מצפיה בבית מרחוק במצלמות, גילנו שאם המגבת הקטנה שנועדה לניגוב העיניים של אמא, לאחר שקילחה אותה. ייבשה אותה במגבת גדולה. ניגבה אותה במקום האינטימי גם עם המגבת הקטנה. ואם אותה המגבת ניקתה לה את העיניים, ואת הפה. זה עבר גבול, אחותי הגדולה הלכה לחברה המעסיקה אותה, ורצו שנפטר אותה. אחותי הגדולה תפסה אותה והזהירה אותה, המטפלת יודעת שבשבת כשאנחנו ניפגשים כולנו אצל אמא אנו צופים במצלמות מה שהיה בכל השבוע. אני לא התאפקתי ואמרתי לה שכרנו חברה שצופה באיך שהיא מטפלת באמא, והם שהתקשרו אילנו להגיד מה שהיא עשתה עם המגבת. לאמא היתה דלקת עיניים, אחותי אמרה לה לנקות לה עם תמצית תה את העיניים, באטותה המגבת היא ניקתה לה את העיניים ואת התה הזה נתנה לה לשתות. או שהיא סתומה, (סליחה) או פרימיטיבת, כי היא מאיזה כפר בפיליפינים. או שזו התעללות? תודה ושבת שלום

למעלה