אמא חדשה.

אשת מים

New member
אמא חדשה.

כבר שבוע שאני מנסה להניק. שומעת את כל העצות מסביב ומגבשת לי עמדה משלי.אין לי חלב בכמות גדולה .(אין גודש בין הנקה להנקה ואין נזילות של חלב ). אין לי מושג מה כמות החלב שביתי יונקת בכל פעם. אתמול ,נתתי לה תוספת של מטרנה במהלך היום כ- 4 פעמים * 40-50 CC. זאת לאחר ששמתי לב שאינה נותנת שתן כלל. לאחר מכן נתנה שתן יפה . האם עלי לוותר על ההנקה? האם לקנות משאבה ולראות מהי כמות החלב שאני מייצרת? להתיאש ולהתחיל בהאכלה מבקבוק? לתת לסירוגין בקבוק ושד? אשמח לכל עיצה/דיעה. חשוב לציין שאני מאוד רוצה להניק ומוכנה לעשות הכל .לא רוצה להתיאש. כמו כן ,בזמן ההנקה התינוקת מבצעת יניקות טובות אך מתעיייפת מהר מאוד ,נרדמת, מתעוררת ומתחילה שוב. יכולה להיות כך כל היום.טכניקת ההנקה נראית תקינה אין לי פצעים או כאבים בפיטמה. תודה לכולן

1טלטלים

New member
תחילת הנקה

היי ומזל טוב, למה את חושבת שאין לך כמות חלב טובה? תראי,העדר גודש ונזילות לא אינדיקציה לכך,אלא ,התנהגות התינוק,מראה כללי,עליה במשקל,יציאות (פיפי/קקי). תינוק שרק עתה נולד יונק בממצוע בין 8-12 פעמים ביום,אין סדר ממשי,הנקה היא לפי דרישה.הם קטנים ,מתעייפים מהר ,יניקה תכופה עוזרת להם להתחזק ולגדול ולנקות את המע' שלהם משאריות של מקוניום,להתרגל לעולם החדש ולא מוכר דרכך... אין צורך לוותר על הנקה את פשוט זקוקה לעזרה והכוונה רצוי מיועצת הנקה מוסמכת שתוכל להגיע אלייך ולהגיש לך עזרה ולהסביר לך וכמה שיותר מוקדם,יותר טוב ! בינתיים,תקראי כאן,ותקפידי על כמה כללים: 1.הנקה לפי דרישה 2.תפיסה טובה איך הספירה של טיטולים:צואה/שתן? בחוברת שצירפתי לך מופיעים דברים נוספים +מס' טלפון שליועצת הנקה מוסמכות ברחבי הארץ. הרבה הצלחה ואל איוש~
תעדכני , שבת שלום

אפרת_ח

New member
טלטלים - לא שמת לב שלא היה פיפי!

למיטב ידיעתי, אף שאיני מקצועית, היולדת נהגה בחכמה כשנתנה מטרנה אחרי שלא היה פיפי כל היום! שלא ייווצר רושם מוטעה והילדה חו"ח תתיבש

1טלטלים

New member
../images/Emo17.gifשמתי לב,

בכל זאת תודה ...לצערי את הודעה שלחתי אוטומתית,(בלחץ של אזעקה) ונזכרתי שלא התייחסתי לכך רק כאשר ירדתי למקלט. תודה על השלמה.בוודאי,שהיא נהגה בחכמה. את שאלת הספירה אני תמיד שואלת, אולי יהיה מה לוהסיף/לעדכן לאמא...

אפרת_ח

New member
אויש טלטלים ../images/Emo24.gif ../images/Emo32.gif

אנחנו אפילו לא היינו כאן ("בעדה חיפה"
) בזמן אזעקת האמת, וכבר אני לחוצה. אז אני רק יכולה לתאר לעצמי מה עובר עליכם!

1טלטלים

New member
תודה על החיזוקים../images/Emo13.gif

זקוקה להם מאוד מאוד !(אהבתי את "בעדה חיפה")...אל תהיי לחוצה, זה ייגמר בקרוב...שוב,תודה שהזכרת לי לגבי פיפי! שמרי על עצמך ומשפחתך, טלטלים

1טלטלים

New member
ומשלימה בנוסף

ניתן כמובן(ברירה הכי טובה וטבכית) לשאוב חלב אם ולתת אותה בנוסף להנקה עד שתראו יוצעת הנקה... אפשר להציע את החלב לא רק בבקבוק,אלא גם בכוסית קטנה או במזרק.

1 טלטלים- עדכון קצר

ראשית ,הזמנתי יועצת הנקה. ביום שבת רכשנו משאבה ואכן ,כמות החלב כל כך קטנה שלא פלא שהיא התיבשה.התחלתי באימוני יניקה או איך שקוראים לזה ואני מקווה שהכמות תגדל . בינתיים אני נותנת לה מטרנה ואת הכמות הקטנה של החלב שלי. בין ההאכלות כשהיא בוכה אני נותנת לה קצת ל"שחק " עם הציצי . נכון או לא ???????בנוסף לתירגולת המשאבה . זהו בקצרה. חיבוק גדול ל"בעדה חיפה"

1טלטלים

New member
זו,את אשת מים

החלפת ניק...? היי לך, כל הכבוד !!!! את התמיכה שאת זקוקה לה תוכלי תמיד לקבל פה בזרועות פתוחות,נעזור במה שאפשר! לגבי משאבה-איזו משאבה? יועצת הנקה מוסמכת-יופי!היא תוכל לבחון מקרוב מה השתבש לכן,לתקן ולעזור...מקווה שבמהרה תעלו שוב על דרך המלך! תמשיכי לשאוב ,אני מקווה שרכשת משאבה טובה ואת מתמידה בשאיבות קבועות כל כמה שעות לאורך יום ,נסי להציע שד בכל הזדמנות ורק אח"כ להשלים עם חלבאם/מטרנה,את יכולה לשאוב לאחר כל הנקה שלה,את הכמות שאת צוברת הציעי לה ,כמו שאת עושה...לאט לאט הכל הסתדר. מחזקת את ידייך, תעדכני,

אשת מים

New member
חברתי היקרה ענתה במקומי .

לא הכניסה את הניק שלי . לא נורא . הכל בסדר . ישנה התקדמות בשאיבה .היום כבר הגענו לכמות של 60CC בשאיבה . מקפידה מאוד. ואכן ,נותנת לה את הכמות אותה אני שואבת. שאלות קצרות אם אפשר.. האם מותר לערבב שתי שאיבות בבקבוק אחד בהנחה ש אין מרווח שעות גדול בינהן ? כמה זמן לאחר חימום המנה ניתן לתת אותה במידה והתחילה לינוק ואינה אוכלת את כל הכמות? המשאבה שרכשתי ידנית של אוונט . מומלצת בחום. הבנתי שאת מאיזור חיפה .מה שלומכם שם? אם לא הייתי רואה את תגובתך לא הייתי מעזה לכתוב אליך היום. חיזקו ואימצו. ליבי איתכם .

1טלטלים

New member
הבנתי...../images/Emo2.gif

היי, שאלה אם תשמרי את אותה מנה קירור (כך מומלץ לעשות בימים חמים אלו) ניתן לשמור מנת חלב שאובה בטמפ' החדר למס' שעות מאוד מוגבל ומומלץ לשמור עליה בקירור.אין שום בעיה לאחד בין 2 המנות רק לפני הצירוף יש להשוות בטמפ' בין שתי המנות , כך שמנה המצטרפת למנה הקיימת לא תחמם אותה.כמה זמן לאחר חימום :עדיף לא לחמם מאוד את החלב,מספיק להכניס אותו למים פושרים/חמימים או תחת מי ברז עד שזה מקבל טמפ' נעימה ואז לאט,לא מומלץ לחמם במיקרו או על אש פתוחה!את יכולה לטעום מעט מהחלב ולראות אם הוא לא חם מדי .גם אם תוציאי את הבקבוק פרק זמן קצר לטמפ' החדר לא תצטרכי לחמם אותו כלל אלא לתת אותו כך.אם חיממת את המנה ונשארה שארית אין לחמם את המנה שנית ,ניתן להחזיק את המנה בקירור עד להאכלה הבאה (תוך 1-2ש עד 3 ש' לא יותר מכך)... מתי את אמורה להיפגש עם היועצת הנקה ? אוונט : נחמדה וטובה בהחלט...לפי דעתי,על מנת להגביר כמויות החלב צריכים משאבה יותר חזקה חשמלית עדיף ברמת ביה"ח,כמו לקטינה,ספקטרה ,אמדה ...כולן ניתנות להשכרה.תמשיכי לשאוב בהתמדה ,הציעי שד ורק אח"כ הציעי בקבוק ,שאבי בכל הנקה . כך לפחות תבטיחי שכמות החלב לא תלך ותרד...תראי אני עונה לפי תיאורים וירטואלים שצירפת וכמובן,יועצת הנקה שתראה אותכם תוכל להעריך את המצב יותר טוב ותמליץ לך מה עושים בהמשך הדרך ואם באמת יש צורך במשאבה יותר סולידית וכו'... יש הרבה מידע על שמירה/אחסון ושאיבות בפורום,רק תעשי חיפוש (נושא נדון רבות בפורום) ותעלי על הרבה מידע חיוני. את יכולה להמשיך ולכתוב בפורום ,אני לא היחידה שעונה כאן,יש את אסתר גרוניס ואת אושינקה ועוד אמהות שעונות מתוך ניסיון/ידע שלהן..תודה על הדאגה!(אני כרמיאלית) הרבה הצלחה ! תעדכני,

אשת מים

New member
עידכונים אחרונים

היום סוף סוף נפגשתי עם יועצת ההנקה. מאוד עודדה אותי. אמרה שאני בדרך הנכונה. שטכניקת השאיבה נכונה ,תנוחה נכונה,כמות חלב!!!!טובה ושאין לי ממה לחשוש.ככל שאשאב או אניק יותר כמות החלב תלך ותגדל. לימדה אותי דרכים נוספות "ללוש " את השד לפני ההנקה .הדבר היחיד שדורש שינוי הוא זמן היניקה ואיכות היניקה לדעתה ההנקה אינה כל כך אפקטיבית .מצד הקטנטונת שאולי בגלל הבקבוק מתעצלת עכשיו לינוק במלוא הכח. עצה שקיבלתי ממנה ולא קראתי או שמעתי באף מקום היתה דווקא לתת את זמן ההנקה בסוף ההאכלה ולא בתחילה.כלומר:לתת 40-50 CC תחליף חלב בבקבוק, לתת לה להרגע מהרעב הראשוני ואז כשהיא רגועה ונינוחה לתת לה לינוק את השאר. כמה שעוד נחוץ לה. מצא חן בעיני מאוד. אימצתי מיד. בקיצור,התעודדתי מאוד מהפגישה .דאגתי שגם בעלי יהיה בה כי הוא קצת לחץ עלי בענין תוספי המזון .(בימים בהם לא נתנה פיפי וקקי והתעקש שעלי להפסיק עם ההנקה לטובת ביתינו הקטנה). גם הוא קיבל את העצות והרעיונות בברכה. והכי חשוב.שכחתי לציין שהיא עלתה במשקל.הגיע למשקל לידה +100 גרם. שזה הכי מעודד. עדכונים בהמשך . חיבוקים" לצפונים". אחרי שתהיה עליה במשקל רק כתוצאה מההנקה.

למעלה