אמא חדשה

nn2004

New member
אמא חדשה

שלום, לפני 5 חודשים הפכתי אמא לילדה מקסימה. מכיוון שאני לא עובדת אז אני נשארת איתה בבית. הבעיה היא שאני כל הזמן סביב הילדה.אני לא מצליחה לעשות כלום בבית ושום דבר בשביל עצמי חוץ מלטפל בה.סדר היום שלה הוא:ערה שעתיים, ישנה חצי שעה. כך שכשהיא כבר ישנה הרבה לא יכולה לעשות. ניסיתי להשאיר אותה קצת יותר ערה בכדי להאריך לה את שעות השינה אבל זה לא מצליח. היא תמיד ישנה רק חצי שעה (מקסימום שעה) אבל אין לי דרך לדעת את זה. אני ממש מבואסת מהמצב. בערב כשהיא כבר הולכת לישון אני עייפה מידי בשביל לטפל בבית או בעצמי. וכך עובר לו עוד יום. איך אני יכולה לשלב את היותי אמא עם היותי אני? למה אין לי את האנרגיות לטפל בבית ובילדה ובעצמי? אני ממש מרגישה שאני מוותרת על עצמי בשביל הילדה. אני לא מצליחה לשלב בין הדברים. איך ניתן לעשות את זה? תודה מראש וסליחה על האריכות

nutmeg

New member
היי אמא חדשה!

קודם כל - מזל טוב. שנית - נסי לזכור שמדובר בתקופה קצרה שאו-טו-טו מסתיימת, או יותר נכון משתנה. בתקופה הזו באמת סדרי העדיפות שלך משתנים על פי צרכי הילדה שבגיל זה דורשים את נוכחותך המתמדת. עוד מעט קט צרכיה ישתנו, ובהתאם לכך גם את תתאימי את עצמך. שנת החיים הראשונה היא שנה מלאת תהפוכות הן לתינוק והן לאם. נסי להזכיר לעצמך שזו רק שנה. אחר כך הילדה תלמד לחכות קצת, השינה שלה תהיה יותר סדירה, הארוחות יותר סדירות - מה שיפנה לך זמן לעצמך ולכל הדברים שאת רוצה. בכל מקרה - חשוב שבסמוך כל כך ללידה תפרגני לעצמך את הזמן להיות עם התינוקת ככל שהיא צריכה. לא יהיה לך זמן אחר לעשות את מה שאת עושה עכשיו... אני רק יכולה להבטיח לך שני דברים: 1) שזה עובר במהירות למרות שעכשיו זה לא נראה כך 2) אם וכאשר יהיה לך עוד ילד/ה, תתפלאי לגלות שמה שנראה עכשיו בלתי אפשרי, הופך לאפשרי. מין קסם כזה

גרא.

New member
nn2004,מסכים עם דבריה של נוטמג,

יכולתי להרחיב מאד בתגובה לשאלתך.אבל דווקא משום כך, מפנה אותך לספר מצויין החיים אחרי הלידה,של קיית פיג'ס הוצ מודן 1999

למעלה