אמא ואבא, אני מצטער

ענקית

New member
אני לא מדברת על שנות ההתבגרות

בהן הכעס על ההורים הוא חלק ממרידה או חיפוש הזהות העצמית. אני מדברת על כשכבר גדולים. חשוב מאוד לדעת לכעוס על ההורים כשכבר עמדנו על דעתנו ועברנו כברת דרך משלנו. זה שלב חשוב מאוד בהתפתחות האישית, בו אנחנו מוכנים להבין מה עשו לנו, לראות את ההשלכות של זה עלינו כאנשים בוגרים, ללמוד לקבל את זה ולסלוח על זה ועל ידי כך גם לקבל את מה שהפכנו להיות.

זה מזכיר לי משהו, איפה ליבי?

אולי זו ההזדמנות שלך (הכוונה לליבי שטענה לפני כמה ימים שהיא מן הסתם כשלון בעיני הוריה), לראות את ההורים שלך בעיניים אחרות - לא כשני אנשים נערצים שאת עלולה להיות כשלון בעיניהם, אלא שני בני אדם נורמליים ובעלי חסרונות - בדיוק כמוך !!!

Linkin-Parker

New member
אמא ואבא, אני מצטער

אני מצטער על זה שלא גדלתי כמו שהייתם רוצים שאגדל אני מצטער על זה שבכל יום אתם מתעוררים לגלות שנאי עדיין שם אני מצטער על זה שאתם לא מאמינים ,לא בי ולא בלאהים. אני מצטער על זה שאני תמיד הולך נגד הזרם... אני מצטער על זה שאני כותב את השורות הללו, זה כי: לעזאזל אני לא מצטער על כלום! אני גאה במה שהפכתי להיות! אני גאה במי שגדלתי להיות! אני גאה להיות אני, להיות אלכס! אני לא מצטער על כל מה שנאי עושה, כי אני מאמין שנאי עושה מה שטוב בשבילי! אני מצטער על זה שאתם לא מבינים אותי, על זה שאתם לא רוצים להבין, אבל אני לא אשתנה, לא בשבילכם. אני אלכס, בן 16, ואני בנאדם. אני בנאדם עם נשמה, אולי אתם לא חושבים כך, אבל זה נכון, ואני לא אתן לאף אחד לשלוט בה! כי עם כל מה שנתתם לי במהלך השנים, עם כל הדלתות שפתחתם לפני, הנשמה שלי היא כל מה שיש לי שהוא באמת שלי, ואני לא אתן לכם אותה! לעזאזל, אני לא אתן לכם אותה! במשך שנים שנאתי את עצמי, שנאתי את עצמי כי האמנתי למה שאמרתם. האמנתי שאני טיפש. האמנתי שאני לא יוצלח, ובכן עכשיו אני מצליח, וזה לא בזכותכם! אני מאמין בעצמי! הייתי מספיק טוב בשביל להצליח בלימודים, הייתי מספיק טוב בשביל לאהוב, והייתי מספיק טוב בשביל לדעת שאתם האנשים האחרונים בעולם שאכפת להם ממני. לא אכפת לי יותר מה אתם אומרים! כי אני לא מקשיב לכם יותר, אני מקשיב ללב שלי, והלב שלי אומר שבחרתי נכון, שאני הולך לחיות בדרך שלי, לפי החוקים שלי. אני מצטער על זה שבמשך 15 שנה שמעתי בקולכם... אני מצטער מראש על זה שלעולם לא אשמע בקולכם שוב...

עכשיו תסביר, ובעברית פשוטה

מה הם עשו לך? מה הם לא עשו לך? למה אתה כל כך כועס?

אני מאוד מקווה בשבילך

ואני לא אומרת את זה בזלזול או התנשאות גילית, שהשלב הזה של שנאת ההורים תעבור לך או שתתאזן ליחס בוגר וסביר לשני אנשים שאולי עשו כמה טעויות בחיים, אך עדיין מעניקים לך קורת גג, אוכל, השכלה, ואני מקווה שגם יחס פה ושם.

Linkin-Parker

New member
זה העניין

אני לא שונא אותם.. אני כועס עליהם.. יעבור.. פשוט הייתי צריך להוציא את זה...

ענקית

New member
חכה קצת

לפני שזה עובר לך. כעס על ההורים זה שלב מאוד חשוב בהתפתחות, בעיקר בגיל בו אתה כבר בוגר.

לינקין, אני מצטערת

אני מצטערת שכל כך עצוב לך אני מצטערת שכזאת תחושת כעס אוכלת בך אני מצטערת שאותם אנשים שאמורים לספק לך הבנה, עזרה וביטחון גורמים לך תסכול. ואני מצטערת שבגילך הצעיר (שקרוב מאד לגילי הצעיר) כבר החלטת שלעולם לא תשמע שוב בקול ההורים שלך. זה בסדר לכעוס על ההורים. רובנו עוברים את זה בשלב זה או אחר בחיינו. ובכל זאת, הייתי מציעה לנסות לפתור זאת איתם. ולא כי זו התשובה הפוליטיקלי קורקט, אלא כי למדתי, מנסיוני ומנסיון חברי, שגם כשנדמה שהורינו מהווים אבן נגף בדרכנו, הם למעשה רק רוצים לעזור. לא יאומן איך שיחה איתם, על הכעסים והבעיות, מוציאה את השד מהבקבוק.
שיהיה בהצלחה

למעלה