אמא, הו, אמא

• פותח הנושא vicz
  • פורסם בתאריך

vicz

New member
אמא, הו, אמא

הנושא שעולה כאן בפעם המאה - הגעת אמהות מודאגות לפורום - הפעם פגע באיזה פצע עמוק ונסתר שבי אז החלטתי להביע את דעתי חלקכם ואולי אפילו רובכם כבר מכירים אותי אבל מי שלא: אני ויקי, בת 22, ואני מגמגמת ("אנחנו אוהבים אותך, ויקי" יש לשלוח במסרים בלבד) אני מגמגמת מגיל 4.5 יש הרבה סיבות "חשודות" ואין שום הוכחה וכשמגיעה לפה אמא (שמתם לב שאבות לא מגיעים...) מפוחדת, מה אני יכולה להציע לה? עזרה ממשית? ממש לא נחמה? לא כשהיא תקרא אותי כותבת שאין מרפא וחייבים להשלים עם זה אז מה? אני יכולה לספק לה נקודת מבט של הילד שלה, או לפחות שלי כילדה. בעיקר על הטיפולים שעברתי. מאז שאמא שלי השתכנע שאני מגמגמת - עברתי אינסוף טיפולים. קודם בדיקות פיסיות: מה לעזאזל משובש בי שאני לא יכולה לחבר שני מילים? צילומי ראש, גלי מוח ומה לא. אבל לא - אין שום דבר מוזר בראש שלי - קצת חומר אפור וזה הכל. ואז טופלתי בתרופות הרגעה מגעילות. מישהו מהמטפלים חשב שאני לחוצה מדי ומכאן הגמגום. וכלום. ואז הגיע תורן של קלינאיות תקשורת. שנאתי את זה. במיוחד הביקור הראשון. בדרך הבטן שלי התכווצה. כשהיינו מגיעים תמיד הן רצו לדבר איתי ולא עם אמא שלי. "נו מה הבעיה?" - היו שואלות. ולילדה בת 6-7-8-9-10-11 כל כך קשה להודות "אני מגמגמת". היא יודעת, אבל להגיד את זה??? ואז היו תרגולים. ארוכים ומאיישים. שיטות. לנשום, לא לנשום, לספור, לדבר ליד הנר, לדבר עם אצבעות על השולחן. חלק אפילו עבד.... בכיתה. אבל כשיוצאים החוצה. ילד צריך להתרכז בשביל לדבר. ולדבר ולחשוב על כל צליל - זה בלתי אפשרי. וכשאמא שלי הייתה אומרת במפגשים שזה לא עובדת - הן היו אומרות שזה בגלל שאני לא משתמשת בזה. ואז אמא שלי הייתה לוחצת עליי. אני זוכרת טיפול אחד במיוחד. באותה תקופה הייתי הוספת מדבקות של הבובה סנדי שנמכרו עם סוג מסוים של מסטיק. אחרי הטיפול עברנו ליד המקום בו מכרו אותם וכנראה שאמא שלי חשבה שזה מקום מצוין לתרגול. היא אמרה שאני יכולה לקנות 5 (באותם זמנים זה המון, היינו משפחה די עניה) אם אני אבקש בעצמי... עכשיו אני עושה תרגולים כאלה לעצמי. וזה מועיל לי מאוד. אבל בתור ילדה: זה מפחיד, ומשפיל (אני לא יכולה אפילו לקנות מסטיק!!!!!) ו... כל מי שמגמגם יודע את ההרגשה... טיפולים, טיפולים, כולל כמה שרלטנים שהבטיחו להסיר ממני את העין הרעה שגורמת לי לגמגם אך בעצם הסירו את הכסף המועט שהיה לאמא שלי בכיס... מהפנטים... ועוד קלינאי תקשורת - כאלה שהבטיחו שיטות ייחודיות... ובכל זאת,תשאלו, האם משהו עזר? לפחות קצת? לפחות לזמן מה? כמובן!!!!!!!!!!!!!!!!!!! זה עזר לאמא שלי להרגיש פחות אשמה. אז הורים יקרים - לפני שאתם גוררים את הילד הקטן שלכם לטיפולים - תחשבו: בידיעה שנכון להיום אין טיפול לגמגום - האם הטיפול נועד לעזור לו או לכם? זהו הוצאתי את זה ספק אם למישהו יהיה כוח לקרוא את כל זה אבל הוצאתי שיהיה לכולכם שבוע טוב ויקי

geashono

New member
ויקי רק תיקון קטן

יש טיפול טיפול בשיטת עיצוב שטף הדיבור מה שכן זה לא תרופת קסם במילים אחרות הרבה עבודה אבל מי שבאמת הגמגום מפריע לו זה שווה אגב לילדים הטיפול הרבה יותר קל מתי שיש הורים מעורבים

vicz

New member
אתה מכיר מישהו שביום יום הטיפול הזה שיפר לו

משמעותית את הדיבור?

כן..

את מוזמנת לבוא למפגשים של בוגרי הדסה/ פלואנסי ולשאול אותם בעצמך.. איך הם מיישמים את זה ביומיום, ואיך בקבוצה עצמה.. הרוב יענו לך שבקבוצה זה הרבה יותר טוב מהיומיום אבל בעקרון זה עוזר לכולם, לכל מי שרוצה בכך. מי שעובד זה משתלם לו, מי שמחפף כך זה גם נראה.. בהצלחה

vicz

New member
הי. אשמח לשמוע עוד

מה כוללת השיטה? הבעיה שלי תמיד הייתה שבחיים האמיתיים (מחוץ לכיתה) זה לא עובד בכלל אשמח לשמוע פרטים שנה טובה ויקי

geashono

New member
כן אני

ועוד הרבה שאני מכיר ואני לא שוטף לחלוטין היום אבל אני הרבה יותר טוב ואני הולך ומשתפר

אמא שלי צריכה לקרוא כמה מהקטעים פה..

זה יעזור לה להבין אותי.. ויקי, אני איתך..

ali052

New member
ח-ו-ב-ה להעלות את זה למאמרי הפורום ../images/Emo70.gif ללמעלה

בכדי שכל אם מודאגת מבנה הקטן תיקרא את זה....

vicz

New member
בלהט הכתיבה קצת פספסתי את הנקודה שלי

והיא הייתה שחשוב לשתף פעולה עם אמהות של ילדים מגמגמים כי אנחנו יכולים לספק להם נקודת מבט של מגמגם אני זוכרת שבתור ילדה מגמגמת לא ממש שיתפתי את אמא שלי....

shoshyyy

New member
../images/Emo24.gif

זה כל כך עצוב ....הייסורים שילד לפעמים עובר ...שרק גורמים לו להרגיש פחות ופחות בסדר, ויותר ויותר מוזר .....שונה.... ההורים שהם הדמויות הבסיסיות בחיים לפעמים לא יודעים איך להתנהג, נלחצים ומלחיצים את הילד ..... (לא מתוך כוונה רעה כמובן) אני זוכרת שאני עד גיל מאוחר (14-16) הייתי מבקשת מאחותי לשאול בשבילי .... כנראה הפחד הזה .... לגמגם .... הוא נורא עוצמתי, משתק, מעכב, מפחיד .... ויק ... תודה ששיתפת אותנו ... מעניין לשמוע סיפורים של אנשים אחרים על אותה החוויה ... שוקי נראה לי שצריך לנעוץ את ההודעה הזו ב"קישורים" ולהפנות כל הורה ששואל לשם .... שיקרא זווית ראייה של ילדה ....

קראתי את מה שכתבת ויקי../images/Emo13.gif ו...

ואני מאוד מחזק את דברייך
. אני רוצה להודות לך בשם כל חבריי הפורום על הזמן והכוח שהקדשת לכתיבת ההודעה שכתבת, אין ספק שזאת תרומה ענקית לפורום (בין אם לחבריי הפורום הקבועים, ובין אם לאמהות המודאגות שבאות לכאן). אז ויקי, תודה לך
. אני מאוד מקווה שזה יופיע במאמרי הפורום, כי בהחלט יש לו מקום ראוי שם. אני מאמין שלא היה לך קל לכתוב את הדברים שכתבת, לכן קבלי עוד צל"ש על זה שלמרות שלא היה לך קל בכל זאת היה לך את האומץ לחלוק את זה עימנו
. נהנתי מאוד לקרוא, השכלתי והכחמתי
אה כן, ודבר אחרון ויקי, אנחנו אוהבים אותך
לב.

vicz

New member
אתה יודע שהאהבה בינינו הדדית ../images/Emo24.gif

ואני עדיין זוכרת את הפעם ההיא ש"הרמת אותי מהרצפה" אחרי ההרצאה שעשיתי אז תודה ענקית ענקית לך על הכל
אולי אם אני אצליח לברוח מהספרים שלי - נפגש במפגש פורום

../images/Emo210.gifנהניתי לקרוא,

גם לי היה משהו דומה. רק שאמא שלי פחות השקיע כי פשוט..פחות היה לה אכפת. את האמת אני חושבת שכדי שהאמהות ידברו עם הילדים שלהם שיחה מלב אל לב, ובאמת ישאלו אם הם רוצים להתחיל לנסות לטפל וזה ולהסביר לילדים שזה תהליך לא קל. אמא שלי לקחה אותי גם שנה לקלינאית תקשורת ולפי מה שאני זוכרת זה רק הגביר את הגמגום. וזה סתם הורס את הילדות עוד יוותר ממה שהגמגום יכול להרוס. לחשוב על כל מילה, על כל הברה, כל הזמן להתעמק במילים. הילד לא יגמגם כשהוא יהיה עם הקלינאית בחדר, כשהוא יצא-הוא יחזור לגמגם. תנו לילד לגמגם בלי לחשוב על זה יותר מדי במקום לעשות את ההפך. למרות שלא יודעת..ילדים זה שטן ובטח צוחקים עליהם[נו כמו שהיה לכולנו] ככה שהם בכל זאת חושבים עליהם. אבל בכל מקרה אני בעד זה שהילד יחליט כי הגמגום זה אצלו ולא אצל ההורים. בכל מקרה..וואו חפרתי ואני לא יודעת מה הייתה המטרה. אני יודעת שאמא שלי עכשיו, נגיד כשאני לא מצליחה להגיד משהו או נתקעת היא אומרת "מה כל כך קשה לך להוציא מילה מהפה?" "נו מה אין לי זמן" וכל מני משפטים כאלה. את זה בחיים אל תגידו..אל תגרמו לילדים שלכם לחשוב שמשהו בהם פגום או שעדיף שישתקו וזהו. זה הכי חשוב..התמיכה. מקווה שקצת עזרתי.

shoshyyy

New member
מה דעתך על ...

לדבר עם אמא שלך עכשיו... כשאת יותר מבוגרת ויודעת מה עושה לך טוב ומה עושה לך רע. ולהסביר מה ההתנהגות שלה גורמת לך להרגיש. אולי בעקבות השיחה התנהגותה תשתנה ....?

למעלה