"אמא הולכת לכיתה א'"

פלגיה

New member
"אמא הולכת לכיתה א'"

זה היה ספר שהיה לי בילדותי - כל מיני שירים שכתבה תרצה אתר וביניהם אחד ובו ניסיון של ילד לדמיין את אמא כשהיא הולכת לכיתה א'. וזה שרשור נוסטלגי: איך היה לכם, להורים, היום הראשון שלכם בכיתה א'? נסו להיזכר בעובדות, אבל גם בתחושות, בהרגשות, בהתרגשות ושתפו אותנו. נשמח לשמוע.

פלגיה

New member
זיכרונות היום הראשון שלי

אני זוכרת שהלכתי עם אמא שלי, ושכשנכנסנו לכיתה המורה עמדה על כיסא ותלתה קישוטים. אני זוכרת שאמא שלי דיברה איתה ושאני התביישתי. אני גם זוכרת שחזרנו הביתה יחד בחזרה. אבל יש קצת תעתוע בזיכרון - כי יש לי תמונה מהיום הראשון בכיתה א', ואז זה אומר שמי שבא איתי היה אבא ולא אמא. כך שיכול להיות שהזיכרון ההוא, שתיארתי, היה מהמפגש שלפני היום הראשון. עוד מהיום הראשון - אני זוכרת שהמורה כתבה על הלוח "אבא" וילדה בשם נטלי צעקה "אני יודעת, זה אבאָ" וזה נורא הצחיק אותי שהיא לא יודעת לקרוא. אני זוכרת ילדה בשם חוי מגיעה מאוחר. היא היתה חדשה בשכונה, ולמרות שראיתי אותה בחופש התביישתי לדבר איתה. אחר כך היינו חברות עד כיתה י"ב. ועוד - בסוף היום המורה שאלה "אתם רוצים להיות כמו הגדולים?" וכולנו צעקנו "כן". אז היא נתנה לנו שיעורי בית

רחל5

New member
אוי... כרעכץ...

נכנסנו לאולם הספורט. קיבלנו כרטיס בצורת פרח לחבר לחולצה. כל כיתה קיבלה פרח בצבע אחר. אני הייתי בא'1, אבל עדיין לא הפנמתי את זה. ישבנו על ספסלים נמוכים של האולם. בת דודה שלי ישבה לידי. המשפחה שלה בדיוק חזרה משליחות בחו"ל והיא דיברה בעיקר איטלקית ועברית קלוקלת... ביקשו שנהיה באותה כיתה, וזה הנס של שתינו. מישהו, בטח המנהל, אמר כל מיני דברים ולא הצלחתי לעקוב. הוא הצביע על המורות ואמר - זאת מלכה, המורה של א'1, זאת אסתר (נדמה לי) והיא המורה של א'2, וזאת שושנה, המורה של א'3. בת דודה שלי הסתכלה על שושנה ואמרה "בטח זאת שלנו". היא הייתה מורה קשישה ובליבי חשבתי שאני מעדיפה אחת מהשתיים האחרות. אחר כך התברר שאנחנו אצל מלכה. מזל מספר שתיים. שנים אחר כך, כשכבר הייתי בחטיבת ביניים או בתיכון, שמעתי סיפורים על המורה המזעזעת ההיא. אמרו לי שהיא הרביצה לילדים בסרגל. שלא נדע. קיבלנו צבעים חדשים וצבענו דף צביעה של ילדים עם ילקוט. הילקוט שלי היה אדום בלי שום ציור. רק תא ראשי ותא אחד מקדימה, שדמיינתי שהוא הפה של הילקוט. שמחתי בילקוט הזה, כי לאחי הגדול היה אותו ילקוט, אבל ירוק. בעצם, היו לו שניים אותו דבר, כי שנה קודם הוא עבר תאונת דרכים בדרך לבית הספר והילקוט שלו נקרע... נכנסנו לכתה ואבא שלי צילם אותי יושבת לידה. שתינו עם קוקיות, יושבות מאחורי שולחן ירוק ולפנינו כרטיסים עם השמות שלנו. אני עם שמלה משובצת אדום-לבן, בת דודה שלי בבגד ורוד. היא נראית בהלם. בקושי הצליחה להוציא חיוך. אני מחייכת מאוזן לאוזן. אולי לא היה כל כך נורא... מתי יהיה שירשור על זיכרונות מכתה א'?

אמברון

New member
ילדה קטנה עם תיק גדול ../images/Emo13.gif

הולכת עם אבא ואמא לטקס קבלת הפנים במגרש המסדרים של ביה"ס (היה לנו מגרש מסדרים, בו היו מתכנסים כל הילדים מדי בוקר בטורים סדורים, כיתה ליד כיתה, להתעמלות בוקר וברכת בוקר טוב, שלאחריהם מתפזרים לכיתות). ילדי ביה"ס יושבים, המקהלה או הטייפ שרים את "פיתחו את השער פיתחווווההההו רחב, עבור תעבור בו שרשרת זהב), ילדי כיתה ב' עומדים בזוגות בידיים מורמות וילדי כיתה א' עוברים אחד אחד בשער. צמרמורת התרגשות....... אחרי הטקס הולכים לכיתה, מכירים את המורה מירי (ואני מתאהבת בה מיד בגלל העיניים הכחולות שלה והעובדה שהיא הושיבה אותי בשולחן הראשון ליד גלעד, מושא הערצתי מגן חובה), על הלוח "שלום כתה א'". נפרדים מההורים, הילדה שישבה מאחורי פרצה בבכי, ואני, גיבורה של אמא, נופפתי לה לשלום באומץ (היא, כמובן, עמדה עם מטפחת בצבע תכלת ונגבה את הדמעות). זוכרת את ההרגשה במדויק כמעט. הייתי גאה. הרגשתי חשובה וגדולה. התרגשתי מאוד ורציתי כבר ללמוד. אמא שלי אספה אותי בצהריים נרגשת וסקרנית. שיעורי בית דווקא לא קיבלתי (ונורא התאכזבתי. עבר לי...).

למעלה