אמא במבוכה

אמא במבוכה

האמא זאת אני. הבן שלי בן שנה וחמישה חדשים, ובימים האחרונים הוא מתנהג בצורה שאנחנו לא מכירים. בדרך כלל הוא מאד רגוע, שקט, חייכן. הוא מבהיר בקלות מה הוא רוצה או צריך (בלי לדבר) ויש ביננו תקשורת טובה וזורמת. הוא עדין יונק, אבל בעיקר לצרכי נחמה והרגעות, בשאר הזמן הוא אוכל ללא בעיות. הולך בביטחון, מטפס על מדרגות ויודעת גם לרדת בצורה נכונה. יש לצין שאני נמצאת אתו בבית וזמינה אליו כל הזמן. אנחנו יוצאים ל"פעילויות" שבהן אנחנו נפגשים עם ילדים והורים אחרים לפחות שלוש פעמים בשבוע, ובשאר הזמן מבלים בחיק המשפחה. יש לו אבא אוהב שהוא מאד קשור אליו ואחות גדולה אוהבת שאותה הוא מעריץ ויש ביניהם קשר מקסים. אבל בימים האחרונים מדי פעם הוא בוכה ואנחנו לא מצליחים להבין למה. קשה מאוד להרגיע אותו. הוא נשכב על הרצפה, מתגלגל ומקשת את הגב ומסרב לחיבוק, להרמה או לציצי. הוא לא מטיח את עצמו באופן שעלול לכאוב לו (למעשה הוא נזהר ושומר על עצמו להתגלגל רק במקומות שבהם הוא לא יכאיב לעצמו). ניסיתי להרגיע אותו בשיטות שונות, כולל ניסיונות להסחת דעת (שירים, סיפורים, יציאה החוצה) - זה עובד לעתים אך לא תמיד. היום ניסיתי לחבק אותו חזק בזמן הבכי ולומר לו שאני מבינה שהוא סובל, שמשהו אולי כואב לו או מתסכל אותו ושאני שומרת עליו ואוהבת אותו, אבל לא הרגשתי שזה עוזר. הוא התפתל וניסה להשתחרר והבכי המשיך. מה שבסופו של דבר פתר את הבעיה - יציאנו החוצה, חיפשנו אוירון בשמים, שרתי לו שיר ופגשנו אישה שדיברה אליו וחייכה אליו. ובכל זאת הייתי שמחה לשמוע את דעתכם ואם אפשר - כיווני מחשבה אחרים שאולי יעזרו לנו להתמודד עם הבכי הבלתי מובן הזה.

לאה_מ

New member
מה הטריגר לבכי?

אורי לפעמים אומר "אני רוצה לבכות". בימים האחרונים יש לו אפילו "איך בוכים, אמא?". ואז זה באמת בכי שנפסק תוך זמן קצר מאד.

tonti

New member
בכי לא מוסבר

מתן שלי בערך באותו גיל. גם אצלנו לפעמים יש בכי פתאומי לא מוסבר. מה שאני מרגישה כשזה קורה זה שמתן ניסה לומר לי משהו (שבדר"כ אני מבינה) ומשום מה לא הבנתי או לא שמתי לב. וזה מתסכל אותו. אין לו עדיין מילים לכל דבר ובכי כבר לא דרך להשיג דברים כמו שהיה פעם. כלומר, זאת דרך אבל היא כבר לא העדיפה בעיניו. הוא מעדיף לומר לי, או להצביע. וכשאני לא מבינה, הוא בוכה ומתוסכל. כשזה קורה לנו אני מנסה להבין מה הוא רוצה, לרוב זה לא מצליח, הוא לא משתף פעולה. ואז אני נוהגת בדיוק כמוך. יוצאים החוצה, מחפשים אוירון (ותמיד מוצאים! אנחנו ליד שדה התעופה) וכו'. אני מאמינה שכשיהיה להם אוצר מילים גדול יותר זה יעבור.

נעה גל

New member
צריך לזכור - שהילדים שלנו הם

בני אדם נפרדים - אנחנו כהורים, לא מסוגלים וגם לא צריכים להבין כל פסיק ונקודה שעוברים עליהם. ניסינו הכל? לא הצלחנו לעזור? מספיק שנהיה נגישים לילד שאם הוא יחוש שהוא פתאום שהוא זקוק לנו - נהיה שם.

yfat73

New member
עצמאות ותיסכול

ילדים בגיל זה לעיתים קרובות סובלים מתסכול כתוצאה ממשהו שהם מנסים ולא מצליחים לעשות, ואנו כהורים לא יכולים לדעת מה הם רוצים. כאשר הילדים לא מדברים זו בעיה בפני עצמה, כי הם לא יודעים להסביר את עצמם. תנסי לראות אם הוא מנסה לעשות משהו ולא מצליח ואז מתחיל לבכות. וחוץ מזה, ישנה סיבה אחת שיכולה מאוד להיות הסיבה האמיתית, כתבת שיש לו אחות גדולה, מה שאומר שאת גם משחקת איתה לפעמים, ויכול להיות שזו הדרך שלו לקבל ממך את תשומת הלב לה הוא זקוק. תנסי אולי לבלות איתו יותר זמן, ואז לראות אם זה משתפר. בהצלחה.

לא חושבת שזה קשור לאחותו, כי

הוא מתפרץ דוקא כשאנחנו לבד, ויש לו את כל תשומת הלב ממני. בפעם האחרונה זה היה כשגם אבא שלו וגם אני שיחקנו אתו ביחד! כשאחותו נמצאת הוא לא מראה סימני מצוקה מהסוג הזה. יכול להיות באמת שזה בגלל שהוא מתוסכל מזה שהוא לא יכול לבטא את עצמו. עוד לא עליתי על מה הוא מנסה להגיד.

נעה גל

New member
זה שהוא מתפרץ דווקא כשאתם לבד

לא מעיד בהכרח על כך שזה לא קשור לאחותו. אולי בחושים של ילד קטן הוא מבין ש"עדיף" להתפרץ כשאתם לבד כי כך הוא יזכה למלוא תשומת הלב והדאגה. מה שאני מנסה להגיד הוא, שברוב המקרים בהורות (ובחיים בכלל
) אין דברים שמנותקים אחד מהשני - תגובה מסוימת של ילד קשורה להתנהגות מסוימת של הורים גם אם לא במקרה ספציפי. את מבינה למה אני מתכוונת? זו מערכת. מקרה במקום אחד יכול להביא לתגובה במקום אחר, לא צפוי. בכל מקרה, ממה שאת מספרת גם לי לא נשמע שזה קשור לבעיות קנאה וגם לא נשמע לי שזו בעית תשומת לב או מחסור בזמן איתך. אולי זה פשוט שלב בגדילה. אולי עכשיו הרצונות שלו טיפה יותר מורכבים וקשה לו לבטא אותם בלי לדבר (אולי הוא אפילו מתקשה להגדיר אותם לעצמו), ואתם מתקשים להבין אותם בלי שהוא מדבר. מתוך ההיכרות הוירטואלית שלנו אני יודעת שאת רגישה לילדים ולכן, להערכתי אתם פשוט בתקופת מעבר. יעבור זמן - את תלמדי מה הוא צריך בשביל לבטא את עצמו או כדי להרגיע את עצמו והוא ילמד להתבטא. ודבר אחרון בענייני הרגעה - אני לא בעד הסחת הדעת בזמן סערת רוחות. צריך לתת מקום לסערת הרוחות, כעסים ותסכולים - המטרה היא (לדעתי) לא הבכי עצמו ואיך להפסיק אותו, אלא, איך להבין את הרצון של הילד ועל ידי כך להפסיק את הבכי.

למעלה