אמא בולמית

אמא בולמית

אני לא יודעת מה לעשות.
אני בת 23,גרה בבית ואני כבר יודעת בוודאות שאמא שלי בולמית.
השלמתי עם זה.
אני היחידה שיודעת על זה, ואמא שלי לא יודעת שאני יודעת.
אולי היא חושדת אבל לא אמרתי לה את זה מפורשות.

במבט לאחור כל החיים היו לה הפרעות אכילה, אנורקסיה ופעם ב בולמוסים והקאות
אבל לא ככ הבנתי כי הייתי ילדה.

מאז שהייתי בצבא ואמא עברה אירוע בריאותי טראומתי,
היא התחילה לבלוס ולהקיא כל יום ואפילו כמה פעמים ביום.

נדמה לי שהיא לרגע לא מפקפקת בדרך שבה בחרה,
מבחינתה בטח חושבת שעלתה על ״דרך המלך״ לאכול מכל הבא ליד
מכל מה שכל החיים היא לא הרשתה לעצמה, מבלי לעלות במשקל.

יש לציין שזה כבר 4 שנים בערך של בולמוסים והקאות יומיומיים.

אני מפחדת להתעמת איתה על זה ומערכת היחסים שלי עם אבא גם לא מאפשרת לי להתייעץ איתו על זה בנוחות.
אני לא יודעת מה לעשות. האם צריך להתערב?
האם לנסות לעזור? איך? יש לי הרגשה שהיא בכלל לא מעוניינת להפסיק עם זה.
עד כמה זה מסוכן להניח לה לנפשה ולבולמוסיה? האם חובה להתערב אפילו שזה עלול להוביל לפיצוץ?
מוזר לי להיות פתאום בצד שצריך לדאוג לאמא ולא להפך.

למישהו יש עצה?

תמרה45

New member
הי אנונימית

מאוד קשה להיות בת לאמא בולמית.. לראות אותה במצבים כאלה ולהרגיש ככה לא ברור..
אני חושבת שאת לא חייבת להיות מעורבת בזה, אולי את רק יכולה לעדכן בזה אחות שלך אמא שלך?
או חברה טובה? באופן אישי את לא צריכה לדעתי לטפל בזה ו/או להתייסר במחשבות, רק ברמה הפרקטית איך את יכולה להביא את זה לידיעת אנשים שלדעתך יהיו מספיק רגישים ונבונים לדבר עם אמא שלך..
מה את אומרת?
תמרה

ל3

New member
אנונימית שלום

קודם רציתי להגיד לך שזה מרגש מאוד לקרוא עד כמה את דואגת לאמא שלך אבל את צריכה להבין שני דברים- 1. אי אפשר לעזור למי שלא חפץ בעזרה. 2. כל הנושא הוא בהחלט גדול עלייך ואת לא אמורה לקחת את זה תחת פיקודך אלה מי שצריך לטפל בזה אלו אנשי מקצוע המומחים בהפרעות אכילה. אני לא אומרת שתרימי ידיים ושאת לא יכולה לעשות כלום כי אני חושבת שהדבר הכי נכון שתוכלי לעשות בשביל אמא שלך ( וגם בשביל עצמך וזה חשוב לא פחות) זה לפתוח איתה את הנושא בזהירות וברגישות. לא בצורה שיפוטית או מאשימה אלה יותר בצורה רכה מתחשבת ולהבהיר לה שאת שם בשבילה במקרה שהיא תרצה את העזרה. אני מניחה שפתיחות תועיל ם לך כי כמה תוכלי לסחוב עוד את השק הזה וגם תעזור לאמא שלך מאוד כי לעיתים רבות אלה הסובלים מהפרעת אכליה מרגישים שהם צריכים להסתיר, להשים מסיכה ולפעמים משוועים למישהו שיבוא ויאפשר להם להסיר מעליהם את המסכות. אולי תוכלי להציע לאמא שלך לפנות למרפאה באיזורכם המטפלת בהפרעות אכילה וללוות אותה לשם. הכל תלוי כמובן במידת הרצון של אמא שלך לשתף ולקבל את העזרה וזה כבר לא יהיה תלוי בך. בכל תגובה שלא תקבלי לעולם אל תאשימי את עצמך שאת לא עושה מספיק כי שוב פעם אפשר "להציל" רק את מי שרוצה להינצל
המון בהצלחה ומקווה שדברים ישתפרו , אך זה דורש הרבה זמן וסבלנות ורצון
אם תוכלי תעדכני אותנו בהמשך

מייפלס

New member
אהממממ ...

אני , בקיצור , הייתי מנהלת איתה שיחת ניעור ישירה וכנה ...
ואז , תומכת בה לא משנה מה מחליטה לעשות ... כי מעבר לזה אי אפשר .

קולדון

New member
היי

לדעתי שווה לך לנסות לדבר איתה.
לא בקטע תוקפני, אלא לנסות לתת לה להבין שיש עוד אופציה.

אמא שלי היא סוג של אכלנית כפייתית, וגם לה תמיד היו בולמוסים (אבל לא מקיאה) ותמיד ניסיתי לדבר איתה.
אמנם זה לא תמיד עוזר, ולא כל אחד ילך לטפל בעצמו, אבל זה עוזר לדבר. זה עוזר לדעת שנתת לה עוד אופציה, זה עוזר שהיא תדע שגם את סובלת מזה. ובעיקר- זה מעיק להחזיק בבטן..

היי, אנונימית.

את נמצאת במצב מאוד מורכב וקשה.
עומס מאוד גדול לבחורה צעירה סך הכל, לדעת שאמא שלה נמצאת במצוקה כזו ועושה לעצמה דברים כאלו,
ותחושה מאוד לא פשוטה כשאת מרגישה שאת צריכה לשמור על אמא.
עם השנים אנחנו יותר ויותר מבינים שההורים שלנו בני אדם, עם מגרעות, חסרונות, כשלונות, שריטות ולפעמים גם בעיות רציניות יותר,
אבל זה אף פעם לא קל לגלות את זה,
ובטח לא קל לסחוב מידע כזה לבד.

האמת היא שלפני כל עיצה,
נראה לי שחשוב שיהיה לך מקום לדבר על זה בו,
לדבר על איך זה בשבילך, איך זה מרגיש, אם זה מפחיד או עצוב או מכעיס, אם זה משפיע עלייך ועל איך שאת רואה את עצמך וכו' וכו',
עוד הרבה דברים שבטח עוברים לך בראש ובלב.
לא נשמע שמצאת מישהו לחלוק את זה איתו,
ואם את רוצה, אני אשמח לשמוע כאן עוד עלייך ועל איך שאת מרגישה.

לגבי אמא שלך,
נשמע שגם היא מאוד סובלת. גם אם היא לא רוצה להפסיק, זה לא אומר שטוב לה עם מה שקורה. בולמוסים והקאות בדרך כלל מספרים על מצוקה שהיא יותר מאשר עם המשקל ועם הגוף.
היית רוצה לדבר איתה על זה?
זה מרגיש לך נח לעשות את זה?
יש מישהו במשפחה, אולי אחות שלך, אולי אחות שלה, שיותר קרוב אליה ויוכל לדבר איתה על זה יותר בקלות?

למעלה