אמא, אתם ברוגז?

touti

New member
אמא, אתם ברוגז?

איך להסביר לילדים שאנחנו כבר לא חברים, אלא רק ידידים? מערכת שנמשכה שנה הגיעה לסיומה, הילדים די נקשרו אליו, אפילו מאוד ואני לא רוצה שירגישו כמו בגרושין שניים... כל ההסברים שלי שאנחנו ידידים והיו בינינו אי הסכמות ולכן נישאר ידידים לא היו משכנעים..אז מה אמא אתם ברוגז? מבולבלת אפילו לעצמי,אני לא מרגישה שאני עושה טעות בצינון הקשר, אני חושבת שלא הצלחנו לגשר על המרחק הגאוגרפי והאידיאולוגי ולא התקיים בנו "ועל כל פשעים תכסה האהבה". אבל איך להסביר לילדים????

*יערית

New member
טוטי....

גם לי היתה פרידה מחבר אחרי שנתיים של חברות וכשהקשר הגיע לסיומו אני ישבתי איתם והסברתי שאנחנו מצאנו לנכון להיפד כי אנחנו לא מסתדרים יחד..ומה גם היה לי קל יותר מכיוון שלא גרנו יחד.. הם כאבו והתגעגעו {ועדיין מזכירים אותו פה ושם} אך הם קיבלו את שאמרתי בדיוק כמו בגרושין שלי...הבן שלי רק התקיל אותי בשאלה"אמא את לא מסתדרת כל הזמן עם אנשים?" ובטח שהיתה לי תשובה.....אני אמרתי שאני מנסה בכל כוחי לעשות את הכל בכדי שדברים יסתדרו להם..אך אנשים הם שונים בסופו של דבר ולא תמיד יכולים להיות יחד למרות הכל... וזה בהחלט שונה מגרושין..מאבא.... תהיה כנה...וידידות זה משהו שלי קשה להסביר כי אין לי ידידים גברים שמבקרים אותי בבית אלא אם כן ידידים משותפים לנו... חבר=מבחינתם זה פרטנר....
הכל תלוי בגיל הילדים ובהבנתם. בהצלחה

touti

New member
זהו את קלעת בדיוק למצב

כי הוא כן היה בא הביתה, ואני חושבת שהילדים בסתר ליבם קיוון שאתחתן איתו..וראו בו חבר ואולי תחליף לאבא...הם בהחלט הסתכלו עליו כאל פרטנר. אני אובדת עצות ושואלת את עצמי אם אני כישלון במערכות יחסים או שפשוט נפלתי על הבן אדם הלא נכון

*יערית

New member
למה...?

לחשוב שאת כישלון?שאתם כישלון? מערכת היחסים אולי היתה כישלון אבל לא את! בואי נאמר כך..באם לא חזרת על טעויות העבר באם עשית כל מה שביכולתך בכדי להצליח, באם היתה הדברות בינכם טובה ובכל זאת לא הצלחתם לעבור את המשוכות.......אין זה אומר שאת כישלון! אני לעולם לא אומרת לעצמי שאני כזו,אני חושבת שבמידה ועשיתי הכל ולא הצליח אז ממשיכים הלאה, במידה וחזרתי שוב על טעויות שגרמו לכישלון מערכת יחסים ...אזיי לא למדתי כלום מטעויותיי.... קחי לך אויר,פרגני לעצמך..מה שחשוב זה לא להיכנס שוב למערכת יחסים לא מצליחה...כי זה הכי יפגע בילדים בסופו של דבר!

ראש חסה

New member
תראי.........

חד וחלק ........ את האמת ורק את האמת -המרחק והזמן יעשו את שלהם -הילדים יבינו ,יקלטו ואין טעם לנסות לעגל פינות-- -הם עברו את פרעו(גירושיך עם אביהם מולידם)--הם יעברו גם את זה . -העינין הוא על פי כתיבתך הוא --העצבות כאב הפרידה שאת מקרינה על בני ביתך -על זה את צריכה לעבוד (מרגישה תבוסתנות וכישלון זה מה ילדיך ירגישו מרגישה עצבות זה מה ילדיך ירגישו)

touti

New member
אכן, זו החלטה שקיבלתי על עצמי

שלא להכניס שוב גבר הביתה, אלא אם...

תותי......!!!!!

נראה כאילו את מלקה את עצמך שנה היית איתו לא יום, לא שבוע, וגם לא שלושה חודשים....שנה!!!!! והרי ברור שיכנס הביתה שלא תעזי להסתגר ... האמהות שלך, היא חלק ממך, והילדים שלך, יכירו בני זוג שלך, בטח אם הם שנה איתך. לא תוכלי לשמור עליהם מאחורי סורג ובריח... נכון שזה לא קל להם, נכון שזו התמודדות, אבל אלה הם החיים... את הגירושין הם עברו, וגם את זה. ואת, המשיכי להיות מי שאת, פתוחה וכנה איתם, ויחד תעברו גם את המשבר הזה

תותית שמעי לי טוב מתוקה

חופשיה צודקת כל כך מניסיון אישי שלי הבית הפך לאפלה קשה כי פחדתי שיפגעו עד כדי שלא הכנסתי שום זכר הביתה.. אסור אסור אסור

ראש חסה

New member
אלה אם...........??????????

מה באמת ושבת שיש חוקיות ונסחאות בנוגע להכנסת גבר ...בן זוגך הבא לביתך תכניסי אותו אם יבטיח מראש שהוא בנוי למורכבות זוגית הכוללת ילדים קטנים /ילדים גדולים? תכניסי אותו אם יבטיח מראש חיי אושר ,נישואים וכו' עיזבי החלטות מראש זרמי עם המערכת הבאה ואל תעשי השוואות והחלטות שתפי את ילדיך עד כמה שגילם מאפשר זאת.........

ילדים חכמים אי אפשר לעבוד עליהם

כל קשר זוגי שהם שותפים לו הוא סיכון אבל להגיד יותר לא אשתף אותם לא נכון אם לא מנסים לא מגיעים עשית היה לך חבר לא הצליח נגמר יכל להיות מצב אחר רע יותר לבד בעצב והם היו שואלים שאלות אחרות לא מתחרטים על דבר שנעשה היה טוב נגמר מה שחשוב מה שנשאר הילדים ישרדו איתך יחד יגרמו לך לצאת מזה יותר טוב עליך לשדר להם את מה שאת מסבירה שהיה אותו אחד חבר עכשו ידיד שמרו על קשר בזמן הקרוב למענם לאט לאט אם תחליטו הורידו את הקשר עוד לא קל הדבר אך זה המצב אל תקחי קשה מידי כי אין סיבה מוצדקת רצית לך ולהם טוב אך לא הצליח איתו עכשו תעשי חשבון אחר מחושב יותר בפעם הבאה בקשר זוגי לא מכירים לילדים תמיד בוחרים לפי נתונים ותחושות בטן בחרת נכון כי הרגשת נכון לא היה זה קשר סתם עכשו שנגמר יבוא אחר יום אחר טוב יותר.

touti

New member
תודה רבה על התגובות

זה שיפר לי את נקודת המבט והראות והזמן יעשה את שלו. שבוע טוב

תותי היי../images/Emo24.gif

יודעת אחד מהלבטים שלי בפירוק פרק ב' היו הילדים לקח לי זמן רב להבין ולהפנים שלי כאדם מותר גם להרגיש ולהחליט שאני פה זו שלא טוב לה במערכת ואני מפרקת אותה ו... עם כל הכאב והצער הילדים נפגעים... לקחתי אותם... את הגדולים שלי שחיו איתו כמעט 7 שנים, לפני שנתיים ומספר חודשים לשיחה והסברתי להם מה החלטתי, והם שכבר עברו בעבר גרושים אומנם בגיל צעיר אבל כבר ידעו מה זה... אמרו לי :" אמא עם לך לא טוב איתו אז עדיף ככה..."כן כן זו היתה התשובה של ילדי שאהבו אותו כאב לכל דבר אבל בבגרותם הרבה הבינו שעם לאמא לא טוב אז בדרך מסויימת גם להם לא טוב. תותי סיום של מערכת יחסים היא דבר קשה אבל עם את שלמה עם זה הילדים יקבלו את זה ופתאום תגלי שהקשר איתם משתפר ומתחזק. בהצלחה בקשר הבא

למעלה