אמא אמא אמא

אדמתי

New member
אמא אמא אמא

שלום לכולן שתי שאלות לי הבת שלי כמעט בת שלוש בסך הכל היא ילדה נהדרת ולשמחתי הרבה אין לי יותר מידי בעיות איתה אבל לאחרונה המילה אמא פשוט נאמרת אחרי כל מילה אחרת שלה אמא ואמא ואמא ואמא ואני מסבירה לה שהנה אני כאן יושבת ומשחקת איתה ואני כאן לידה קוראת איתה ספר והיא בשלה אבל אמא תראי ואמא ומספרת לי סיפורים מהגן אבל שוב כל מילה שניה היא אמא וזה נאמר בלי שום קשר לעניין מה עושים אני משתגעת מזה זה פשוט לא נעים לי ושאלה שניה קניתי לה מיטה של גדולים לפני חודשיים והיא לא מסכימה לעבור לישון בא אנחנו מדברים על הנושא מידי פעם אבל אני לא רוצה ללחוץ היא לא מוכנה לעבור לישון בא בשום אופן ניסינו לשחד עם הבטחות למתנות כשהיא תתעורר שום כלום אז המיטה נמצאית בחדרה אנחנו מחליפים כל פעם את המצעים עם כוכבים פרחים מה שהיא אוהבת קופצים עליה משוללים בא אבל המיטה נותרת ריקה בלילה האם אני אמורה להשאיר את המצב כך או פשוט להיפטר ממיטת התינוק ולהציב עובדה שעכשיו עוברים וזהו תודה הילה

לאה_מ

New member
לשאלתך השניה -

אני לא הייתי מתעקשת. מה אכפת לך, בעצם, שהיא תמשיך בינתיים לישון במיטת התינוק שלה? ולשאלה הראשונה - אני לא בטוחה שהבנתי. מה מפריע לך? שהיא אומרת הרבה את המילה "אמא", או באופן כללי שהיא מדברת הרבה?

אדמתי

New member
אומרת אמא

לא מפריע לי כלל שהיא מדברת הרבה מפריע לי רק שכל מילה שניה היא אמא בלי שום קשר לנאמר אני חושבת שבגיל שלוש זה כבר מגוחך לישון במיטת תינוק השאלה אם באמת זה יגיע מצידה יום אחד שצריך לעבור למיטה של גדולים תודה הילה

לאה_מ

New member
אז אל תתייחסי ל"אמא" וזה יעבור לה.

ולגבי מיטת התינוק - הרי מתישהו זה יהיה לה לא נוח, נכון? בינתיים זה מפריע רק לך - אז נראה לי שלא שווה להתעקש.

אני ישנתי במיטת תינוק עד גיל 5

ולא קרה לי שום דבר. גדלתי להיות נורמלית (למדי
) ההורים שלי לא ראו צורך להחליף לי מיטה (יכול להיות שהיתה גם סיבה כלכלית) ורק כשאחי הגיע לגיל שלא יכול יותר לישון בעריסה והיה זקוק למיטת תינוק עברתי למיטת נוער. אני זוכרת שבשלב מסויים התחלתי להתבייש בזה ולא רציתי שחברות מהגן ידעו שאני ישנה במיטת תינוק. אני מציעה להשאיר את שתי המיטות ולחכות שזה יקרה לבד. הבת שלך תראה בתים של ילדים אחרים ותרצה בעצמה לישון ב"מיטה של גדולים"

הנושא הראשון

נשמע לי כמו משהו שיעבור מהר אם תפסיקי להתיחס לזה. אל תקחי את זה כקריאה. זה נראה לי סתם הרגל. כשאת מתחדדת עליו הוא רק מתגבר. בנושא השני: כמובן שעדיף לחכות שהיא תרצה. בלי ללחוץ.

לגבי הנושא השני

ברגע שהילדה תרגיש שצפוף לה היא תבקש לעבור. אני בכלל לא הייתי מעלה איתה את הנושא לשיחה אלא מחכה בסבלנות.

למעלה