אמא אוהבת ?

anana

New member
אמא אוהבת ?

איך העוגת קינמון עם השמנת יוצאת? רכה או קשה? טעם של גבינה ? קניתי את כל החומרים בשביל להכין אותה ... אבל בא לי נוראא לדעת את התשובות ששאלתי תודה טחג שמח

יוצא טעים .

תאפי בדיוק במידה ויצא נימוח וקליל. הטעם איננו גבינתי, השמנת מתוקה ולא חמוצה. גשי לעבודה ותספרי לנו איך את מתענגת איתה.

אמאוהבת! מ../images/Emo207.gifת בעניין הקיש

קישואים שלך - האם לדעתך אפשר להכין אותו היום להקפיא אותו כדי שישרוד מחר נסיעה מקצה הארץ ועד קצהה (באר שבע - כרמיאל)?

../images/Emo92.gifקיש קישואים של אמאוהבת

קיש קישואים תחתית בצק: 1.5 כוסות קמח 1/3 חב' מרגרינה 3-4 כפות גבינה/שמנת 1/3 כפית מלח ללוש לבצק ,לרפד תבנית- לאפות למחצה. מלית קישואים: 2 בצלים קטנים או אחד גדול- לחתוך לפרוסות להזהיב ב-1/4 חב' מרגרינה. 5-4 קישואים, לקלוף, לשטוף, ולחתוך לחצאי פרוסות דקות. להוסיף לבצל המוזהב ולאדות יחד. להוסיף 1/2 כפית פלפל שחור+ כפית מלח- לסדר מעל הבצק. 1/2 כוס חלב+3 ביצים+2 כפות פטרוזיליה קצוצה (אני ויתרתי..)+ מעט מלח ופלפל שחור- לערבב יחד ולצקת מעל הקישואים. 150 גרם גבינה צהובה מגוררת- לזרות מעל ולאפות בחום בינוני עד שיקרשו הביצים והקיש יזהיב.

לימור ב

New member
הכנתי ויצא מעולה! תודה רבה

*כמה נחמד להרגיש שפית עם מתכונים קלילים ופשוטים*

דנה_כהן

New member
קיש קישואים, במלית האם לא צריך

להוסיף קצת קמח? ולבצק קמח תופח או קמח רגיל רצה להכין את הקיש

דנה_כהן

New member
קיש קישואים

עשיתי בדיוק כמו המתכון, אבל השאלה שלי האם במלית לא צריך להוסיף קצת קמח כדי ליצב את הקיש. בבצק הוספתי קמח לפי מה שכתוב, הקיש קישואים יצא ממש טעים, אבל שוב אני שואלת האם לא צריך קצת קמח להוסיף בתערובת?.

כן, אין בעיה

אטמי היטב, הקפיאי והוציאי ממש לפני הנסיעה שימי במקום הכי קריר באוטו וכמובן תני חימום קל בתנור/ פלטת שבת לפני ההגשה. אח- איזה טעים

אלהלי

New member
../images/Emo35.gifלאמא אוהבת או כל מי שמבין

לגבי הבצק(של פשטידת קישואים) עד לאיזה גובה מרפדים? ומה זה חצי אפיה? בתבנית עגולה איזו? והמון תודה!!!

תשובות

כדאי לרפד גם את השוליים (ס'תכלי בתמונה) להכניס לתנור, את הבצק לבד על 180 מעלות ולאפות עד שיתחיל טיפ טיפה להזהיב. בתבנית עגולה הכי יפה בעיניי להגיש קיש אבל ייצא טוב בכל תבנית שהיא.

anana

New member
אמא אוהבת ? קצת אכלתי אותה

שמתי חצי מהכמות של העוגה למטה ..ונשאר לי קצת ללמעלה אז היא לא ממש מכוסת בחצי...יקרה משהו ? אני מכינה גם את הקיש שלך ובלי כוונה שמתי בבצק 3 ביצים שפכתי הכל ואני מכינה שוב תצילי אותי בעניין העוגה \תודה נשמה ביי

למעלה