התפיסה שלך אינה נכונה
ואת עלולה להתאכזב. לפי מה שאני מבין ממה שרשמת (אולי לא הבנתי נכון..) 600 זה ציון דפוק ו-700 זה ציון נורמלי? אז ככה, קודם כל חשוב שתדעי שהממוצע הארצי בבחינה הפסיכומטרית עומד על 530 אם אני לא טועה (בין 500 ל-550 זה בטוח). את אולי חושבת ש-700 זה ציון נורמלי בגלל ששמעת מאנשים שהם קיבלו ככה. אבל שלא תטעי, 700 ומעלה זה ציון מאוד מאוד גבוה. להמחשה: רק 3 אחוז מכל הנבחנים במועד מסוים מקבלים ציון בטווח של 700-724 ורק 2% מקבלים מעל. כלומר רק 5% מהנבחנים במועד מסוים מקבלים 700 ומעלה!! למה את לא שומעת מאנשים שהפסיכומטרי שלהם נמוך מ700 אם הסטטיסטיקה היא כזאת? התשובה היא פשוטה והיא שרק מי שמקבל מעל 700 מרגיש צורך להשוויץ ולספר לעולם על הציון שקיבל. בקשר לפחד שלך, אני מציע לך להירגע כי הלחץ לא עוזר להוציא ציון טוב יותר ובעיקר בגלל זה אלו שניגשים לפסיכומטרי פעם שנייה משפרים בממוצע ב-30 נקודות (פשוט הם באים הרבה יותר רגועים ולוקחים את זה בקלות..). אני לא יודע מה היכולות שלך כי אני לא מכיר אותך. ייתכן שאת בחורה מוכשרת (אני נמנע מלהשתמש במילה חוכמה כי הפסיכומטרי לא בודק חוכמה) שציון מתחת ל-700 יהיה כישלון בשבילה, אבל באופן כללי אם את לא מתכוונת ללמוד רפואה אז גם ציון נמוך מ-700 יכול להספיק לך. בכל מקרה, תלמדי בלי לחץ ותראי שיהיה בסדר. בהצלחה