אמא'לה.....

shirany

New member
אמא'לה.....

זה מה שיש לי להגיד על המילה פסיכומטרי אני מפחדת נוראאני מתחילה ללמוד לפסיכומטרי ואני בהלם ואני שואלת את עצמי האם אני אקבל ציון עזבו 600 או700 ציון נורמלי אמאלהההההההההההההההההההההה

arik 18

New member
התפיסה שלך אינה נכונה

ואת עלולה להתאכזב. לפי מה שאני מבין ממה שרשמת (אולי לא הבנתי נכון..) 600 זה ציון דפוק ו-700 זה ציון נורמלי? אז ככה, קודם כל חשוב שתדעי שהממוצע הארצי בבחינה הפסיכומטרית עומד על 530 אם אני לא טועה (בין 500 ל-550 זה בטוח). את אולי חושבת ש-700 זה ציון נורמלי בגלל ששמעת מאנשים שהם קיבלו ככה. אבל שלא תטעי, 700 ומעלה זה ציון מאוד מאוד גבוה. להמחשה: רק 3 אחוז מכל הנבחנים במועד מסוים מקבלים ציון בטווח של 700-724 ורק 2% מקבלים מעל. כלומר רק 5% מהנבחנים במועד מסוים מקבלים 700 ומעלה!! למה את לא שומעת מאנשים שהפסיכומטרי שלהם נמוך מ700 אם הסטטיסטיקה היא כזאת? התשובה היא פשוטה והיא שרק מי שמקבל מעל 700 מרגיש צורך להשוויץ ולספר לעולם על הציון שקיבל. בקשר לפחד שלך, אני מציע לך להירגע כי הלחץ לא עוזר להוציא ציון טוב יותר ובעיקר בגלל זה אלו שניגשים לפסיכומטרי פעם שנייה משפרים בממוצע ב-30 נקודות (פשוט הם באים הרבה יותר רגועים ולוקחים את זה בקלות..). אני לא יודע מה היכולות שלך כי אני לא מכיר אותך. ייתכן שאת בחורה מוכשרת (אני נמנע מלהשתמש במילה חוכמה כי הפסיכומטרי לא בודק חוכמה) שציון מתחת ל-700 יהיה כישלון בשבילה, אבל באופן כללי אם את לא מתכוונת ללמוד רפואה אז גם ציון נמוך מ-700 יכול להספיק לך. בכל מקרה, תלמדי בלי לחץ ותראי שיהיה בסדר. בהצלחה

shirany

New member
כן ידוע לי שהציון

700 גבוהה מאוד והממוצע נע בין 550 ל-530 אבל אני אתבייש בעצמי אם אקבל ציון כזה ולא יודעת למה אני רוצה לקבל לפחות את ה-600 וזה יהיה קשה

arik 18

New member
תקשיבי..

קודם כל כפי שאמרתי בהודעה הקודמת אל תלחצי מהפסיכומטרי. תשקיעי בפסיכומטרי ותלמדי כמה שאת יכולה, אבל שזה לא יגיע ללחץ מכיוון שלחץ משפיע רק לרעה (מהנסיון של הפסיכומטרי הראשון שלי אני אומר את זה). תדעי לך שגם אם לא יילך לך כפי שאת מצפה, תמיד תוכלי, למרות שזה לא כייף גדול, להיבחן שוב והסטטיסטיקה אומרת שפעם שנייה הולכת יותר טוב כי לומדים מהנסיון של הפסיכומטרי הראשון ומגיעים יותר מוכנים. לפי ההודעה הראשונה הבנתי שאת רוצה לקבל 700 ופחות מזה יהיה בעינייך ציון דפוק בגלל זה ניסיתי להגיד לך שגם אם תקבלי פחות זה יכול להספיק לך וש-700 זה מאוד גבוה. אבל לפי ההודעה הזאת אני רואה שאת ריאלית ובהחלט עם השקעה נכונה את תצליחי. בהצלחה

Kiru

New member
המשמעות היחידה של הציון

זה אם הוא מספיק כדי להתקבל למה שאת רוצה. לדברים מסוימים 500 זה סבבה, ולאחרים גם 740 זה גבולי. את מי מעניין הממוצע או מה אחרים מקבלים?

arik 18

New member
עקרונית אתה צודק...

ואני מסכים איתך במאה אחוז. אבל למה 500 זה סבבה ועוד יותר מעניין למה 740 זה גבולי?

Kiru

New member
אם אני לא טועה...

במדעי הרוח בכלל לא מתחשבים בפסיכומטרי. בחינוך - דורשים 475 או משהו דומה. ידידה שלי קיבלה 740, ועדיין לא יודעת אם היא תתקבל לרפואה...

Pelor

New member
אני חושב ש740 מספיק לרפואה, אלא...

אלא אם מדברים על עתודה כמובן...

Slalum

New member
דווקא לא...

רפואה זה בין המקצועות היחידים בעתודה שלא לוקחים את אלה עם הסכם הכי גבוה אלא לוקחים את מי שרק אפשר. אפילו דוחפים לשם אנשים עם סכם לא מספיק גבוה (קשרים של הצבא), ככה שאם חסר כמה נק', לא נורא. ולמה? כי הצבא נואש לרופאים. אבל בכלל השנה, הסכם של רפואה קפץ למימדים לא נורמאלים ולכן ייתכן מאוד ש740 לא יספיק. תלוי בבגרויות... (עם פסיכ' כזה צריך בגרויות מינימום 110 כדי לעמוד בדרישות.)

לאן את רוצה להתקבל??

זה לא מדוייק.. אל תפחידי את המסכנים.. לבן גוריון ולטכניון אפשר להתקבל די חופשי עם 740... גם השנה למרות שבאמת הקפיצו את הדרישות.. לגבי ירושלים אני לא ממש יודע. לגבי ת"א.. כן.. 740 ו110 בגרויות פחות או יותר.. אבל הדרישות משתנות משנה לשנה (תלוי בביקוש) ולכן הציון 740 בפסיכו בעיקרון אמור להספיק לרפואה.

Slalum

New member
אוקיי.. צודק.

בהודעה שלי התייחסתי לאונ' ת"א. לא יודעת בקשר לאונ' האחרות. אבל בכלל- 740 עדיין לא מבטיח לך מקום, צריך בגרויות עדיין מאוד מאוד גבוהות.

למעלה