אמאל'ה, איזה יופי!!!!

הנומן

New member
אמאל'ה, איזה יופי!!!!

מבולי המושבה הבלגית רואנדה-אורונדי - עיצובים שמחזירים אותי לזכרונות ילדות נעימים, לתקופה בה אספנו קלפי "העולם המופלא"!!
תהנו

כ חיים

New member
אכן, בולים יפים!

ולמרות שאינני אוסף בולים, את בולי המושבות באפריקה - הבריטיות, הצרפתיות והבלגיות אני אוהב מאד. יש בהן יופי מיוחד והתיאור של החיים באפריקה - בקתות הכפרים, חקלאות, בעלי חיים וכן הלאה, יפה ומעניין ואת זה אני זוכר עוד מילדותי כאשר אספתי עדיין בולים.

הנומן

New member
חיים

"גירסא דינקותא לא משתכחה" (והמשפט הזה שאני כותב הוא הוכחה לכך - אני זוכר את המשפט משנות ילדותי)
ובקיצור, אף פעם לא מאוחר!!!

הנומן

New member
אוסף מאוד יפה

תודה רבה. סליחה, אבל יש אפשרות לצילום המדף התחתון מתחת לבודהא? רואים רק חלק מהמיניאטורות.

הנומן

New member
מדהים!!! סדרת בולים יפהפיה

סדרת הבולים על המעטפה שאתה מראה מדהימה ביופיה והיא אחת מהסדרות הקלאסיות של פפואה וגיניאה החדשה. אלו בולים שיוצרו בשיטת החריטה (engraved), שיטה בה ייצרו מהיפים בבולי העולם.

מעטפה זו גם לא זולה כלל.

תודה רבה על השיתוף. אלי

bob68

New member
אני מוצא קווי דמיון

בין סדרת הבולים מרואנדה - אורונדי ששיתפת לבולי הטבע והפולקלור שאפיינו את המושבות הבריטיות בעיקר באפריקה אם כי גם במקומות אחרים.
סדרות אלו יצאו במשך עשרות שנים כשרק המונרך התחלף והנושאים נשארו קבועים.
בעיני יש בטכניקת החריטה, בנושאי הבולים ובסוג ההתייחסות לעולם שאינו קיים עוד קסם רב.

אולגה007

New member
בולים יפיפיים ....

בולים יפיפיים - גם אני אספתי העולם המופלא ועדיין יש לי מס' חוברות כולל הראשונה (עם סדרת החלל בסוף כולל תמונות מחוברות מ-2 קלפים) והשניה בה אכן היו תמונות של שבטים תחת פרק "יבשת אפריקה".
להבדיל מבולים אלו (סגנון החריטה?) שהם צבע אחד על רקע לבן, התמונות בעולם המופלא היו צבעוניות ביותר - לכל אחד היופי שלו.

הבנות שלי לומדות בבי"ס יסודי וכיום יש חוברת של ההתאחדות לכדורגל או מנהלת הליגה עם תמונות כדורגלנים שמדביקים אותה....
מעטפה אחת עם 3 קלפים = 5 שקל - הרבה כסף יחסית לתוכן...

אולגה007

הנומן

New member
המשך הסדרה 4

המשך סדרת בולי המושבה הבלגית רואנדה-אורונדי:

שבוע טוב לכולם!!!

rachelea

New member
באמת בולים יפים ומלאי תום

אלי, אולי יש לך בול/ים המדגים את אופן הצתת האש.
אני זוכרת שבביקור בקניה הדגימו זאת באמצעות סיבוב מהיר
וחיכוך מקל באבן.

הנומן

New member
הצתת אש

רחל'ה שלום,

אין לי בול שמדגים ממש את אופן הצתת האש אך יש לי בולים המראים שימוש באש שהודלקה באותו אופן (הצתה באמצעות שימוש באבן) ע"י האדם הקדמון. הבולים הם מתוך האוסף שלי בנושא מוצא האדם.

ביי
אלי

למעלה