אמא´לא!!!

yossi c

New member
בה"ד 12 זה..

היכן שהיום מתקיים קק"צ של בנות בצה"ל. ולפי מה שהיא אומרת מעכשיו עתדאים יעשו קק"צ בבה"ד 12 , היכן שעושות הבנות.. איזה פאדיחה.. בטח כל חייל שישמע שאתה עושה קק"צ בבה"ד 12, יחשוב שאתה כוסית
.. ויהיה צריך להסביר לו (הסבר שברוב הפעמים ישמע כמו התנצלות ארוכה..) ש "תשמע.. זאת החלטה חדשה של המטכ"ל להעביר קק"צ בסיסי ל.. , אבל זה לא אומר כלום ו..." אני לא מבין למה העבירו את הקק"צ הבסיסי מבה"ד 1? לדעתי, זאת החלטה מטומטמת, שרק תגרום לסטיגמות של הבדלים בין בוגרי בה"ד 12 לבוגרי בה"ד 1 המהולל..

יוסי99

New member
נראה לי שזאת בדיוק הכוונה

למישהו כאב הלב שחבר´ה לא קרביים יוכלו להגיד שהם בוגרי בה"ד 1. כמו הרבה דברים בצבא, זה נועד לזה שהפייטרים יוכלו להגיד שלהם יש יותר גדול. מצד אחד זה מוצדק, מד שני גם ככה הייתה הפרדה ותוכן שונה, אז מה הפואנטה? וגם, אלו הדברים הקטנים שמעצבנים בצבא - כשאני חתמתי תכננתי על בה"ד, קורס קצינים וכד´.. לפיהמגמה נראה שבאמת אנחנו הולכים לעשות קורס של "כוסיות".

סרן ע

New member
תמיד יהיו לך טענות

באמת הגיוני שלמקבלי ההחלטות בצבא לא היה שום שיקול אחר מלבד כאב לב על זה שלא קרביים עשו בה"ד 1 בכל מקרה קורס בסיסי לעולם לא היה קורב אג"מי או חי"ר תמיד היו ויהיו הבדלים וטוב שכך. אם אתה שואל אותי אני נגד השינוי, אבל רוב מי שהחליטות לשנות עשו בעצמם קורס בסיסי "של כוסיות"

לא ממש מדויק

לפי מה שידוע לי, גם רופאים ורופאי שיניים שעושים טירונות 02 (פרופיל 64 ומטה) עושים קורס קציני רפואה בבה"ד 1, ומקבלים סיכת קצין רפואה (למי שלא מכיר - חרב עם נחושתן). או שאולי גם זה עבר שינוי, ובמקום מצפה-רמון אני עומד לבלות בעוד שנתיים בצריפין, בקורס "פחות שווה"? תעדכנו, רבותיי, תעדכנו...

eitan007

New member
קיבלתי את המכתב לפני 3 ימים

האם משיהו שעבר את זה או שוחח עם מישהו שעבר את מוכן לפרט מה יש ואיך אני מבטיח את העובדה שאני עובר ?

mishos

New member
אני גם רוצה לדעת!!!!!!!

אבל רק אם אתם רוצים לספר לי..... אז אני פה כדי שלמוע מה הולך שם

danisan

New member
בקשר למיונים לעתודה - חשוב חשוב

עכשיו תשמע טוב אחי, אני עתודאי שנה א´ בטכניון ולפני זמן קצר הייתי ב,פיילוט הכנה לעתודה, במכון שפי הזה. מהשנה הזו עושים מיונים לעתודאים ורצו לבדוק את המערכת כניסוי על כמה מאיתנו... מדובר במבדקים דומים לאלה של מודיעין, טיס וכו´ שבודקים יכולת להשתלב בקבוצה לאלתר וכו´. כמו כן יש מבחנים פסיכולוגיים מפגרים (תצייר בית, דמות ועץ - אם ציירת איש בלי אוזנים סימן שאתה לא מקשיב ושטויות כאלה) ויש ראיון אישי. בתכלס מדובר ביום מייגע שאמור לנפות את מי שלא מתאים ´פסיכולוגית´ לעתודה. תרגעו, זה לא אמור להיות קשה מדי. עוד שתי הערות: א. בפירוש אין מבחנים פסיכוטכניים מכל סוג שהוא ב. אם באיזשהו שלב יבקשו ממכם לצייר ´שיא´ אז תדעו שמדובר בתו סי (דו-רה-מי-פה-סול-לה-סי) ואני ממש ממש לא צוחק - אתם תראו כשתגיע למיון הזה. בהצלחה!

eitan007

New member
תודה על המידע

בשם כל אלה שהולכים לעשות את המבדקים בקינן שפי, אני מודה לך, דניסן. אבל שמישהו יגיד לי לעזאזל איך מציירים את התו סי (הפעם האחרונה שראיתי אחד היתה בשיעור חלילית בכיתה ב´)

danisan

New member
מידע על פורפיל עתודאי ממוצע...

לפחות לפי החבר´ה שהיו איתי בקבוצה (11 אנשים כולם לומדים הנדסה מ5 מקומות שונים - טכניון, ת"א, מכון לב בי-ם, באר שבע והבינתחומית בהרצליה) אני יכול אולי לעזור לכם ולהסביר איך הרוב התנהגו שם: - תנסו לדבר עם אלה שיושבים סביבכם ולא להיות מסוגרים (הבוחנים שמים לב לזה!) - תראו מעורבים בדיונים: יהיה לכם כנראה דיון בו תצטרכו לקבוע מה התכונות החשובות לחייל בשנות ה2000. תראה מעורבות בויכוח ותעלו הצעות. - בשאלונים אל תכתבו דברים מפגרים גם אם השאלון נראה לכם מפגר... - אם ישאלו אותכם על פסגה או שפל בחיים שלכם אפשר וכדאי לדבר על משהו שקשור ללימודים, למשל: הבגרות שלי, הפסיכומטרי שלי. הם אוהבים את זה. -אל תאחרו! זה יגרום לכם לעזוב אחרונים אחרי הראיונות האישיים (העסק נגמר תוך 3-4 שעות אבל מה שאחרון בראיון, כמוני, צריך לחכות עוד איזה 3 שעות, אז תיזהרו! בהצלחה לכולכם!

eitan007

New member
שאלה

יש לי כמה חברים מהשכבה שגם הוזמנו לקינן שפי, האם כדאי לנסות לקבוע איתם (בלי לספר לקינן שפי כמובן), שכולנו נלך לעשות את המבדקים ביחד ? כפי שהבנתי מן הסיפורים , הם שמים לב אם אתה חברותי ומדבר עם אנשים, או מתבודד, אז עם תבוא לשם עם כמה חברים זה יכול רק להועיל לכולכם. כמובן, זה הכל בגדר השערה, ואני אשמח אם מישהו שהיה במבדקים יאשש את דברי או יחלוק עליהם.

שאלה

איך מתנהלת בדיוק הפרוצדורה במבדקים הללו? כלומר - באיזה שלב אנו נדרשים לצייר (בשלב הקבוצתי, בראיון, מתי...?) ומתי מחולק השאלון האישי? מה זה בכלל מכון שפי, ביסמאללה? האם קיים סיכוי שהם יקבעו שאתה טיפש\מטורף\סוטה מספיק כדי שלא לקבל אותך לעתודה, ללא התחשבות בהישגך השכליים?

Hawk17

New member
תודה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

תודה מה שרשמתם פה!!!!!!!!!!! מה שרשמת danisan פשוט הרגיע אותי בטירוף......... אני רואה שזה יותר סתם דיונים מאשר משימה להיות מנהל של חברה לבניית עפיפונים ולנהל ולהיות כריזמטי בטירוף......... מה שהודעת בהודעה האחרונה פשוט מתלבש לי היטב על האופי........... תודה!! כל פיסת מידע טובה!

למעלה