אמא´לא!!!

danisan

New member
אני הייתי במיון בהרצליה

אבל למרבה הצער לא נראה לי שהיינו יחד כי לא זכורות לי ציפורים... בטח עשו אותו מיון לכולם... אולי הייתי בקבוצה השנייה לא יודע, תעדכן אותי בדיוק מתי ואיפה היית.

Hawk17

New member
אמא´לא!!! ../images/Emo101.gif../images/Emo93.gif

בדיוק הגיע לתיבת הדואר שלי מכתב מהצבא, המזמן אותי ליום מבדקי התאמה לעתודה במכון "קינן-שפי". יום המילוי יכלול "שאלונים אישיים,תרגילי מצב ורעיון אישי". הראשון והאחרון ברורים לי, אבל מה זה המבדקי מצב האלה לכל הרוחות!!
האם מדובר בסוציומטרים? אנא עזרו נא לי. עומר החרד
......

ofirgaon

New member
כל אלה מבחני אישיות למיניהם

דומה במתכונת למבד"ק. בעיקרון מבדקי מצב זה שמכניסים אותך לחדר עם פסיכולוג ועוד כמה אנשים (נבחנים גם הם) ואומרים לכם "טוב- עכשיו תבנו מגדל מקשיות"..

Ziv17

New member
גם לי הגיע מכתב כזה

ממתי הם עושים מבחנים כאלה? מה צריך לעשות בשביל לעבור אותם בהצלחה?

ofirgaon

New member
לי לא הגיע מכתב כזה.. מוזר

וגם אם יגיע אני לא מתכוון ללכת אני עברתי כל כך הרבה מבחנים כאלה.... זה מספיק

Ck3

New member
כתוב שם שזה חובה להגיע, ובמידה

שלא תבוא תוסר מועמדותך מהמסלול..אם אני זוכר נכון אתה צריך להיות מועמד בשביל איזה קומבינת תאריך קורס טיס לא? אז כדאי ללכת.. (או, לבקש תאריך רחוק לבדיקה, אולי זה יהיה רחוק מספיק בשביל להסתדר עם הקורס טיס..) (אני מקווה שאני לא מבלבל אותך עם מישהו אחר..
)

ofirgaon

New member
לא טעית.. אבל התכוונתי ש

עברתי מבד"ק של פסגות, והמבחנים האלה הם בדיוק אותם מבחנים.. ככה שלא נראה לי שצריך. אלה מבדקי קצונה רגילים.. לראות אם המועמדים לעתודה מתאימים להיות אח"כ קצינים.. ככה שאם עברתי מבד"ק של פסגות אז לא נראה לי שזה הכרחי שאני אעשה עוד פעם....

ofirgaon

New member
בכל מקרה, לא קיבלתי מכתב כזה

וחוצמזה שאחרי ה17/7 אני יכול לוותר על העתודה

Hawk17

New member
אוו ../images/Emo93.gif

אז זה סוצימטרי לכל הרוחות. כבר נפלתי פעמיים בדברים כאלה............. וזה לא שבמציאות אני כזה דפוק......... טוב, סמי הרגעה......... ואני הייתי בטוח שלעתודאים יש מבדקי קצונה נטולים סוציומטרי........ טוב. אבל אם המקצוע שאני מבקש הוא ממילא מקצוע שלצבא חסר מאוד מאוד,אז גם אם הולך לי גרוע, אז אני עובר?

greenguy2002

New member
איך בגילך הצעיר....

הספקת ליפול ב-2 סוציומטרים? במה אם אפשר לשאול??

paradan

New member
זה מריח כמו זה נשמע כמו זה נראה כמו

נראה לי הכוונה למבחן הנקרא דינמיקה קבוצתית

danisan

New member
לא, לא זה לא סוציומטרי

שכחתי לציין את קודם אבל לא, זה לא סוציומטרי. מדובר במבדקים פשוטים ועלובים, רק תנסו לדבר לפחות קצת ולא לכתוב דברים מטומטמים מדי בשאלונים שיביאו לכם, למשל בשאלון השלמת משפטים בו הופיע המשפט "אישה מחונכת צריכה......." (העיקר שהצבא לא שובינסטי)

פלטרון

New member
רגע , רגע - זה חדש לי

לא ידעתי שיש "מבחני קבלה" לעתודה . בזמני (5 שנים - נניח ) פשוט הגשנו בקשה להצטרף למסלול , שלחנו טפסי הרשמה של אוניברסיטה לצבא ( ולא לאוניברסיטה כמו כל מועמד לא עתודאי ) , ולאחר כך וכך זמן , קבלנו אישור ( או לחלופין , סירוב + הצעה למסלול לימודים חלופי , משמע , פקולטה אחרת - בדר"כ מכונות או אווירונאוטיקה ) . אז מה - עכשיו השלבים שונים ? משהו מוכן לפרט לי , החל מ "שלום , אני רוצה להיות עתודאי . מה צריך למלא ? " ועד היום הראשון ללימודים ... מהם השלבים שבאמצע ? תודה

יוסי99

New member
ההבדל

מהשנה, במקום לעשות מבחני התאמה לקצונה בסוף הלימודים, עושים אותם לפני הקבלה לעתודה. כנראה ש א) רוצים לעלות את רמת העתודאים ב) להוריד את מספר הקצינים בעלי הדרגות השטוחות, מסיבה כלשהי אגב שינוי נוסף שישפיע בעקיפין הוא השינוי שעובר קורס הקצינים הבסיסי לג´ובניקים: במקביל להעברתו מבה"ד 1 למרכז הארץ, הופך הקק"צ להיות פחות קרבי ומעניין כנראה, אני מסיק זאת לא ע"פי ידיעה, אלא ע"פי 2 שינויים מהותיים: 1) לפי השמועות, קצינים לא-קרביים לא יקבלו יותר סיכת מ"מ 2) הולך להיות קק"צ מעורב!!! בנים+ בנות. כלומר כנראה שפשוט ויתרו על ההשלמה לרובאי 03 , או משהו בסגנון. ממש חבל, לדעתי.

עומר ד

New member
לא מדוייק

רופאים ורפואת חירום עושי טירונות 03 עדיין, אפשר לצאת לקק"צ אג"מי לפי מה שבררתי, ובעלי קשרים לקק"צ קרבי (אני מכיר רק אחד כזה, אבל עדיין), ומסיימי אג"מי (כל רופא ורפואת חרום) כן מקבלים סיכת מ"מ.

יוסי99

New member
זה ממש לא סותר

אני דיברתי על קורס קציני מנהלה (ג´ובניקים) ולא על קורס אג"מי. פרט למי שאכן עושה טירונות 03, כל העתודאים מופנים לקורס קציני מנהלה. כשדיברתי על השלמה ל רובאי 03, התכוונתי להשלמה שהייתה built in בקורס קציני מנהלה, ונראה שכבר לא תהיה. בגלל זה גם לא נקבל סיכת מ"מ.

סרן ע

New member
אתה מערבב

מעבירים את קורס הקצינים הבסיסי לבה"ד 12 ומיסימי הקורס יקבלו סיכת מ"מ מי שלא מקבל סיכת מ"מ הם בוגרי קורס הסמכה המיועד לבעלי פרופיל 21 ואקדמאים מעל גיל 29 , נשים בהריון וכו´. הם לא מקבלים סיכת מ"מ אבל נדמה לי שיש להם סיכה אחרת

יוסי99

New member
זה מידע בדוק?

יש לי חברים חיילים, והשמועה היא שמעכשיו ג´ובניקים לא יקבלו יותר סיכה. אגב א) מה זה בה"ד 12? ב) מה לגבי העניין השני, של קורס מעורב בנים בנות?

סרן ע

New member
ככה

לגבי הסיכה - שטויות לגבי הקורס המעורב - זה מה שמתוכנן כרגע , טרם בוצע ונתון לשינוים

למעלה