אם...

אא ניר

New member
אם...

אם שואלים אותכם מהיא "ה"מסעדה האיטלקית האולטימטיבית בסביבה, מה הייתם עונים?? (הסביבה...מרכז)
 

ננה f

New member
ממה הבחירה?

פרונטו? טוטו? דה וינצ'י? אמורה מיו? פסטה מיה?
 

prizman

New member
ננה נורא תשמח אם אגיד אמורה מיו

ולמרבה הצער זו גם התשובה הנכונה כרגע. כשיגיע הביסטקו לארץ אולי התחרות תשנה פנים.
 

prizman

New member
אם את שואלת

אחוזי הרומטיקה בשהותי במסעדות הם יותר תלויות בת זוג ופחות במסעדה עצמה. למיטב זיכרוני אפשר למצוא מקום להתגפפות קלה גם באמורה מיו.
 

ננה f

New member
אני ממש לא שמחה, וסחתיין על הסקופון

יש פינות רומנטיות באמורה מיו . בסבבה. בכבוד. טוב לדעת... אני הייתי אומרת דה וינצ'י אבל אתה תשאג משהו על ביקורת מובטחת לא ממומשת, ותזכיר לי חטאי נעורי, וגם זה לא ממש מתאים במקרה הזה(נהיית חייט הוט קוטור). ומעבר לזה, היא ביקשה צנוע בתקציב אז זה לא יכול להיות פרונטו למשל...
 

prizman

New member
אני הצלחתי

אבל אולי זה היה בזכותה. לגבי דה וינצ'י שמעתי רק רע. ופרונטו טובה, לא עונה לשאלה ולי יש עוד כמה השגות לגביה.
 

פ ו ל ק ע

New member
מה הקטע של אנשים עם מסעדות איטלקיות

אוכל איטלקי זה סבבה, אבל בתור מנה ראשונה.
 

prizman

New member
הקטע

שהכי קל להכין בבית ועוד יגידו לי שגם סושי אפשר.
 

בולרו2

New member
אירוני קלות

שאת מבחן ההכנה בבית (לפחות אצלי) לא עוברת בסופו של דבר אחת המנות הזולות ולכאורה פשוטות ביותר - חומוס. כל המטבחים המפוארים, המנות המסובכות לכאורה והבישול ה"עילאי", בהחלט ניתנים די בקלות לשיחזור בבית. חומוס היא המנה המובילה לדעתי ששווה יציאה מיוחדת מהבית, אם ננטרל מהתחרות מאפים\קונדיטוריות
 

ברוזונת

New member
חומוס זה דווקא קל...

פשוט הרבה לכלוך (אני מקלפת כל גרגיר וגרגר חומוס..
 

פ ו ל ק ע

New member
אולי לא ניסחתי את עצמי כמו שצריך

פעם, לפני בערך שני עשורים היו בארץ שלושה סוגים של מסעדות: מסעדה סינית ("סיני אהרוני") לאירועים מיוחדים כמו ימי הולדת וחתונת הזהב של סבא וסבתא. מסעדות איטלקיות, בשביל דייטים וארוחות רומנטיות ושיפודיות - בשביל כל השאר. נדמה לי שהתקדמנו מאד. האוכל האיטלקי בארץ לא עומד באותם סטנדרטיים כמו מאכלים אחרים שמכינים היטב במסעדות אצלנו - ועדיין אנשים מתעקשים לאכול ספגטי ברוטב שמנת ופטריות כאילו אין מחר. אני יודעת שיש יוצאים מן הכלל, אבל יש לי תחושה, ככה בכללי - שזה עניין שהגיע זמנו שיחלוף.
 

Merav B R

New member
אני אגיד לך מה העניין -

ה"עם" מעדיף שיהיה לו הרבה בצלחת, וממלא (סטייק עם תוספת ו/או פחמימות רבות). במנת פסטה יש בד"כ הרבה, ובמנות "מעוצבות" סטייל אלו שיש במסעדות "המתקדמות" שאת מדברת עליהם (נניח - אורקה, אנדרסן, פנגיאה, מסה וכו') יש קצת יחסית בצלחת, במחיר שהוא בד"כ גבוה בהרבה מהמחיר של מנת הפסטה הממוצעת. לא כך? (יש לי חברים שהיו בכמה מסעדות "יוקרה" - ובכ"ז מעדיפים את קימל או בליני. לכי תביני
)
 

פ ו ל ק ע

New member
אני לא מתכוונת תמסעדות "מתקדמות"

להפך - יש מסעדות נהדרות שנותנות תמורה מצויינת בעד הכסף: מוזס, אודאון, קופי בר, סבסטיאן, כל מסעדות הבראסרי למיניהן, אפילו מזללות בסגנון קזנקי - בכולן תקבלי צלחות מלאות באוכל טעים ובמחיר סביר (כלומר דומה למה שהיית מוציאה במסעדה "איטלקית").
 

Merav B R

New member
אני מסכימה,

אבל חלק מהמסעדות שציינת (קופי בר, אודיאון, בראסרי) נחשבות בכ"ז די "פלצניות" (בעיני אף מסעדה אינה פלצנית, אלא רק האנשים שיושבים בה ומרגישים כך).
 
למעלה