אם תתממשנה ההערכות

טשאפק

New member
אם תתממשנה ההערכות

שקדימה ומרצ עולות במנדט כ"א על חשבון ש"ס ורע"מ, תתכן קואליציה קדימה-עבודה-מרצ-גמלאים עם 61 מנדטים. יהדות התורה תצטרף בלית ברירה לקואליציה כזו גם ללא ש"ס, וכך תהיה קואליציה יציבה יחסית במחיר נמוך יחסית לדתיים. לקואליציה כזו יהיו 67 מנדטים. אף אחת מהשותפות הזוטרות, גם לא הגמלאים, לא תוכל להפיל אותה לבדה. את תמיכת יהדות התורה ניתן יהיה לקנות במחיר נסבל. בתוך המפלגות הגדולות יהיו מספיק תיקים כדי להרגיע אופוזיציה פנימית אפשרית. ששה-שבעה תיקים לעבודה (תלוי בחשיבות התיקים) ותשעה-עשרה לקדימה, מה שמשאיר יחסית מעט אנשים מאוכזבים. הרחבת הקואליציה עם ש"ס תעלה בשלושה-ארבעה תיקים ותפגע ביציבות הפנימית במפלגות, זאת בנוסף לוויתורים בנושא דת ומדינה. אם יהדות התורה תאמר שאינה מצטרפת לקואליציה בלי ש"ס, לאולמרט יהיה עכשיו (אם אכן יגיעו המנדטים הנוספים לקדימה ולמרצ) לומר "לא, תודה". סביר שהם יעשו שיקול הגיוני ויצטרפו גם בלי ש"ס. זו כרגע האופציה המועדפת.

pgprince

New member
קדימה ליכוד ומרץ יקבלו עוד מנדט

כנראה, על חשבון ש"ס, ישראל ביתנו ורע"מ

טשאפק

New member
עד שזה מגיע לחלוקת תיקים, אולי

אבל ש"ס בממשלה פירושו, מעבר לכפייה דתית, גם פחות תיק משמעותי (בריאות, שיכון) או שניים לעבודה. כלומר: יותר בעיות לפרץ.

סלוניק

New member
קואליציה נהדרת,

אבל אני בספק אם אולמרט יסכים להגיע לקואליציה עם מרצ בלי 'איזון' ימני (ליברמן, ליכוד בראשות סילבן שלום) שתתייג את מפלגת קדימה ממפלגת מרכז למפלגת שמאל מובהקת.

סלוניק

New member
עניין של שיקולים.

כרגע מה שעומד בפני אולמרט הוא שאלת גבולות הקבע, ואני מאמין שהוא יהיה מוכן לשחד את ש"ס עבורה.

טשאפק

New member
מצחיק אותי התיוג הזה

הרי מי שמפנה יישובים ללא כל תמורה, הוא בפועל לא סתם שמאל אלא שמאל קיצוני ביותר - גם אם קוראים לו אריק שרון. אבל מכיוון שקוראים לו אריק שרון, או אהוד אולמרט - אז הוא "מצטייר" (או "מתוייג", "נתפס" וכו') מרכז. לעומת זאת מי שזורק לביילין איזה תיק בממשלה - כבר נתפס כשמאל ולא כמרכז. אני לא שולל את ההיגיון שבדבריך, זו המציאות (ליתר דיוק, תפיסת העולם של הציבור) שאינה הגיונית.

טשאפק

New member
ובכל אופן עצם קיומה של האופציה הזו

חשוב ביותר. כך יהיה אפשר להוריד את המחיר של החרדים, כי אפשר גם בלעדיהם והם לא יכולים להיסחף בדרישות.

סלוניק

New member
וודאי.

אני זוכר את נאומו של איילון מלפני כשנה וחצי בו קבל על כך שהשמאל "לא הצליח להתנחל בלבבות". ההוכחה היא 'קדימה' - מפלגה המיישמת את מדיניות השמאל וכמעט זהה בעמדותיה המדיניות למפלגת העבודה, אך בניגוד למפלגת העבודה מצליחה רק בזכות העובדה שהיא אינה מזוהה כמפלגת שמאל. אמירת "השמאל ניצח" שנאמרה כל הזמן הזה בנוגע להתנתקות היא גם נדושה וגם מתגמדת לנוכח העובדה הזו. דרך השמאל אולי ניצחה, אבל השמאל כמותג עדיין רחוק מהניצחון.

negative

New member
אני כ"כ מסכים איתך...

וחבל לי שזה ככה. מעניין אם זה ישאר אות קיין או שיש סיכוי שזה ישתנה.

למעלה