אם תקראי את זה - אשמח

האגס 1

New member
שאלה טובה

אבל דווקא ממה שכתבתי אפשר להבין קודם כל שעשיתי הרבה מאמצים לאתר אותה בתקופה הזו ולנסות לעזור. אני אתן כאן עוד כמה פרטים (ואשתדל לא לחשוף יותר מדי פרטים אישיים) כדי לעזור להבין במה מדובר: שנינו, במקור, מערים שונות. נפגשנו כאן, בירושלים (כל מי שמכיר אותי מהפורומים כבר יודע מהיכן אני, וזה הפרט היחיד שאני לא מוצא טעם להסתיר), והמחלה שלה באה בתקופה שאני למדתי באיזור אחר. בתקופה ההיא, ועוד לפני המחלה, עיקר הקשר שלנו היה, כמו שכתבתי, דרך מכתבים. לא היה לנו הרבה איך להתראות. כשנודע לי שהיא חולה, יצרתי איתה קשר כמה פעמים בתקופה הראשונה, ועוד המשכנו להתכתב, אבל אח"כ הבעיות ליצור איתה קשר היו טכניות - היא החליפה פלאפון (זה התברר לי בדיעבד), ולא היה לי לאן להתקשר, וכמו שכתבתי - לא ידעתי אם כתובתה מעודכנת, מרגע שכבר לא קיבלתי תשובה למכתבי האחרון. אפילו הכתובת ששלחתי אליה את המכתבים, היתה של ת.ד, מה שהקשה עלי לאתר אותה. מצב עניינים כזה השאיר אותי בלי שום דרך להביע את דאגתי ולהציע את עזרתי. בעצם, היא זאת שנעלמה, יותר ממני. אחד הדברים שלא כתבתי, הוא שהגעתי עד כדי כך שגייסתי חבר ללימודים, שגר באותו איזור בארץ שהיא גרה בו במקור, כדי שיעיין ב'דפי-זהב' של אותו איזור ושיימצא בשבילי כמה שמות משפחה כמו שלה יש שם, ואם אולי יש שם גם שם פרטי ומשפחה כמו שלה. זה התברר כהרבה יותר מסובך ממה שזה היה אמור להיות, וכשחיפשתי גם באינטרנט את שמה, גילתי כמה בחורות ברחבי הארץ ששמן זהה לשלה, וכשהתקשרתי אליהן הן לא ממש הבינו מה אני רוצה מהן. אולי זה נשמע מצחיק, אבל לא היתיה לי ברירה אחרת מזו. כל הזמן הזה חששתי שהיא תחשוב שאני נעלמתי. אולי היא חושבת כך גם היום. אני יודע שבמצב כזה של אחרי מחלה אנשים משנים את דרך ההסתכלות שלהם על אנשים אחרים, ואולי גם היא עברה את הלהליך הזה, אבל אם זה מה שהיא גם חושבת עלי - אז היא טועה לחלוטין, ומה שגרם לכך זה שלא היתהי לי אפשרות טכנית להגיע אליה. אני רוצה שלפחות את זה היא תדע.

shellyland

New member
ואיך היא תדע?

כאילו, יש סיכוי שהיא תקרא את ההודעה הזאת או שהמכתב יגיע אליה באיזושהי דרך? ושאלה הרבה יותר חשובה: נניח שהיא תדע, מה אז?

האגס 1

New member
אם תקראי את זה - אשמח

לפני שנתיים פגשתי אותך לאחר הרבה זמן, הרבה מדי. זה, כמובן, היה במקרה. שמחתי על עצם זה שפתאום היית שם, כי מזה הבנתי שהחלמת לאחר תקופה ארוכה. שמחתי מאוד לשמוע את זה ממך. אבל את לא יודעת כמה דאגתי לך בזמן שהיית חולה. את לא יודעת כי בזמן הזה נעלמת. אני התקשרתי אלייך המון כדי להתעניין בשלומך, אולי פעמיים הצלחתי להשיג אותך ולא נשמעת טוב. אני שמאוד מאוד נמנע מלהתקשר לאנשים שאני לא מצליח להשיג אחרי פעם - פעמיים (על אחת כמה וכמה כשמדובר בבחורות) מצאתי את עצמי מתקשר אלייך שוב ושוב באותו חורף. ואז כבר הגיע הקיץ, והחורף שאחריו, דאגתי יותר ויותר אבל פחדתי להתקשר. וזה לא בגלל שפחדתי שתעני פתאום. אין לך משיבון, ולא שמעתי אפילו צליל חיוג (וידעתי שלא סיננת אותי) ולא ידעתי מה לחשוב. בשלב הראשון עדיין כתבתי לך. עד אז עוד התכתבנו במכתבים, בדואר, הפורמט הזה שלוקח זמן עד שהמכתבים מגיעים - עדיין לא היה לנו אז אינטרנט עם אימיילים - סטודנטי םבדירות עלובות שאיכשהו מחזיקים את עצמם... את תמיד ענית למכתבים שלי, ופתאום הפסקת לענות. אני ידעתי את הכתובת שלך, ומה שאת לא יודעת ממנו עד היום, זה שפעמיים מצאתי את עצמי מסתובב בבניין ההוא, נסה לוודא שזה באמת שם. כן, אני זוכר שארחת אותי כשגרת במקום אחר, ושנתת לי להרגיש שם בבית, גם באמירה מפורשת (בטח קלטת שאני לא מתערבב בקלות, רצית שיהיה לי נוח). אבל את הדירה הזאת, שממנה שלחת את המכתבים האחרונים שלך, לא הכרתי. הסתובבתי שם לא כדי שבמקרה תעברי שם ותראי אותי, ואני אגיד שסתם עברתי במקרה. הסתובבתי שם כדי לוודא שזה באמת שם, ושאוכל להשאיר לך מכתב שם, למקרה שאי אפשר לסמוך על הדואר. רציתי לדעת מה מצבך, אם את צריכה עזרה (וידעתי שאת צריכה עזרה). לא רציתי שתחשבי שבגלל שגרתי רחוק באותה תקופה אז שכחתי אותך. ידעתי שזה חשוב לך באותה תקופה, אבל מתברר שלא היה לי איך להציע את עצמי לעזרתך. לא היה לי איך להראות לך את דאגתי. מצב מוזר, בכל מצב אחר הייתי בטח אומר "מי שלא רוצה אותי - לא שווה את זה" אבל לא את. ידעתי שאת בעיצומה של מחלה איומה, וידעתי שאת לא מאלה שמשחקות משחקים - אחרת לא הינו בקשר במשך כל השנים שלפני מחלתך. כל שעבר הזמן, כבר לא ידעתי מה לחשוב. כן, פחדתי עלייך, אבל באותה מידה כאב לי גם על הידידות שהלכה לאיבוד. כן, ידידות, גם אם אני לא קורא לזה 'אהבה' ואני מקפיד על הקטגוריה של 'ידידות', זה עדיין כואב כשזה נעלם בזמן הלא נכון. בותקופות הידידות שלנו היו לך חברים, לי זה לא הפריע כי ידעתי באיזה מקום את בחיים שלי, וגם את קיבלת אותי באותו מקום בדיוק. ואז, לפני שנתיים, צצת מולי בריאה ושלמה. קודם כל שמחתי על כך שכבר החלמת. הצגת לפני את החבר שלך, שעזר לך בכל התקופה האיומה הזו. אבל זו היתה שיחה קצרצרה, לא הספקתי אפילו להגיד שמינית ממה שהיה לי. פתאםו היה נדמה שזהלא היה המקום הנכון, לא הטיימינג הנכיון, וחוץ מזה - את נורא מיהרת. כראיתי שמיהרת - ידעתי שאת במיטבך. מאז היתה עוד פעם כזו. ועוד פעם ראיתי אותך ממולי במסדרון עם אותו חבר, והפעם אפילו לא ניגשתי. בפעמיים שפגשת אותי הבטחת שתתקשרי (מתברר שהמספר שהיה לי כבר לא היה מעודכן, כמו שחשבתי), והתאכזבתי לא להיות מופתע שההבטחה הזו לא קוימה. את לא יודעת שדאגתי לך. גם מהמכתב הזה את לא יודעת איזה מאמצים לוגיסטיים עשיתי כדי לאתר אותך, כי מה שסיפרתי כאן לפרטים לא היה אפילו חצי מזה. את לא יודעת שדאגתי לך אבל אולי את חושבת שכלל לא דאגתי. אני יודע שאת זוכרת מי האנשים הקרובים אלייך, ואני חושש ממה שאת חושבת עלי. נכון שהיינו בקשר בהפסקות, אבל קירבה והבנה כמו שהיו בינינו, היו לי עם מעט מאוד אנשים. אני האחרון שירצה לאבד את זה. אני האחרון שלא ייתעניין בשלומה של מישהי שהייתה לי איתה קירבה כזו. סיפרנו זה לזה דברים שלא סיפרנו כמעט לאף אחד. היום הזיכרון האחרון שיש לי ממך הוא עם טעם משונה של החמצה. נכון שעבר מאז הרבה זמן, אבל יותר מדי דברים בסביבה הקרובה מזכירים לי אותך. האיזור, הקמפוס, מקום העבודה שבו עבדנו ביחד ועדיין קוראים לי משם מדי פעם, ועוד דברים קטנים. ואני נהנה להזכר בך. אבל הזכרון הזה היה יכול להיות שלם יותר. בשבילי - ובשבילך.

האגס 1

New member
זו אמורה להיות רק ההתחלה

אם היא תדע, זה יכול לשנות את היחס שלה כלפי, וזה במידה שהיא חושבת שהזנחתי אותה. אני לא יודע אם אז הקשר בינינו ייתחדש - זה יכול להתאים או לא להתאים מעוד כל מיני סיבות - אבל מפריע לי שייזכרו אותי לא נכון, בתור אחד שהזניח ושלא היה במקום הנכון כשהיו צריכים אותו. לפחות כשמדובר במקרה כזה של ידידות. אם היא תדע מזה זה ישלים סיפור לא סגור מבחינתי, אולי אולי גם מבחינתה. אני לא מאמין שיש הרבה סיכוי שההודעה הזו כאן בפורום תגיע אליה - אני לא יודע איזה קשר יש לה לאינטרנט - אבל כל הסיפור הוא שאין לי שום דרך יעילה לידע אותה בכך, כבר למעלה משנתיים.

למעלה