אם תוכלו לעזור לי...

tamarces

New member
אם תוכלו לעזור לי...

שלום לכולם. אני מעוניינת ללמוד לדבר קצת לדינו, די בסיסית. אמא שלי וסבתא מדברות והייתי רוצה קצת להשתתף, בייחוד שכעת סבתא שלי במצב שקצת קשה לה להיזכר במילים בעברית אז היא עוברת הרבה פעמים ללדינו. אשמח אם מישהו ייתן לי עצה איך ללמוד ואיפה (עדיף ללא הוצאות כספיות), תודה, תמר.

מטיקה

New member
שאלת מליון הדולר ../images/Emo91.gif

מאיזה איזור בארץ את? אם את מהמרכז, יש לא מעט מקומות בינהן אוניברסיטת בר אילן, בה הסתיים היום סמסטר ב' בב'אן אבלרמוס בערב שירה נהדרת עם בטי קליין. המחיר אינו גבוהה, שילמנו 160 ש"ח ל6 פגישות, ושם בעיקר מדברים. נשמח לראות אותך בשנה הבאה. וגם כאורחת קבועה בפורום.

אוחחח מטיקה איזה סיום נהדר היה

אתמול לשנת הלימודים בלאדינו בבר-אילן... באולם נכחו יותר מ-100 שוחרי לאדינו נלהבים, את הערב הנחה יעקב חגואל שבגיל גבורות עושה את עבודת הדוקטורט שלן בלאדינו, את הערב הנעימה הזמרת בטי קליין בעשרות שירי נהדרים בלאדינו, זו לי הפעם הראשונה שאני שומעת אותה שרה, בטי קליין היא יהודיה אמריקאית שהתוודעה ללאדינו בעת ביקור בבית כנסת ספרדי באמסטרדם, בטי התאהבה במלודיקה ובמילים ומאז היא אחת משלנו! אם יוצא לכם - אני מאוד ממליצה לשמוע אותה שרה ומלווה את עצמה על גיטרה, נבל ובוזוקי! כל כך התרגשתי לשמוע את שפת אימי או יותר נכון של סבתי בוקעת ממאות פיות ומחזירות את כולם במנהרת הזמן לריחות ולזכרונות של פעם.....

Sarika

New member
וואו איזה כייף לכן

ערב שירה בציבור בלאדינו,איזה נוסטלגיה. גם בבית התפוצות היה לנו בוקר סיום לעונה של המפגשים בנושא הלאדינו. הופיע אהרון פררה בשירים וסיפורים מבית אבא והקהל כולו הצטרף לשירתו בהנאה גדולה. וכמוך חונה, היתה לי מן תחושה של חזרה למחוזות רחוקים ואהובים, לבית אבא ואמא.מצאתי את עצמי מוחה דמעה בקצה העין. בנובמבר מתחילה סדרה חדשה, מומלץ, מי בא?

קעדינה

New member
בטי קליין

לגבי הופעתה של בטי קליין, כל מילה בסלע, באשקלון היא הופיעה כבר מספר פעמים, ולאחרונה היא הופיעה בסיום עונת הקתדרה, הקהל כל התלהב מקול הפעמונים שלה, שלא הצטרף אליה בשירה, אלא ישב והקשיב. אז היא מנגנת על כלים נוספים, אקורדיון, ועוד, וגם פסנתר, היא מופיע בערבי שירה עם שולי נתן בה משלבים שירי אידיש ועברית גם, גם זה ערב מוצלח, נאחל לבטי שגם זכתה שנה שעברה בפרס בפסטילאדינו שתמשיך ואנחנו מצידנו נזמין אותה מה שיותר לחוגינו

tamarces

New member
יש קצת בעייה...

באמת היא שאני פשוט מתגייסת בקרוב (אמצע אוגוסט) מה שהופך קורסים וסדנאות כאלו לקצת בעייתיים עבורי... אבל תודה שהצעת...

רותי ב.

New member
גם אם את מתגייסת

את יכולה בסופי שבוע ליצור קשר עם מישהו מהפורום ואני בטוחה שישמחו ללמד אותך לאדינו בסיסית. מאיזה איזור את בארץ?

tamarces

New member
אני מנס ציונה

אבל לא הבנתי איך מישהו יוכל ללמד אותי בסופי השבוע. מן שיעורים פרטיים שכאלה?

Simsit21

New member
לה גזטה ARKADAS

דהקה נו אסקריבס דגובות פור לה גזטה ARKADAS קה אסטה אסקריבינדו אנ אל LADINO?קומו אדאבה לאס קאנטיקז אנ אל סיום סמסטר דיזלז הלז אמיגז טויאז קה אסקריוון ח א ג י י קו

למעלה