אם תגידי 'לא'

bellalopez

New member
אם תגידי 'לא'

"נשף?"
"אם תגידי לא, אני אאנוס אותך."

והחיה הזה עוד מחייך.....

אכן, אנחנו צריכות להיות חמושות.
ואכן, צריך לסרס אותו.

הייתי שמחה לשמוע שקבוצת בנות חזקות וספורטיויות תקפו את החיה הזה כשהלך בלילה , שברו לו את הצורה, והיכו באיבר המין שלו.

האם אנחנו, כל אחת מאיתנו, לוקחות ברצינות את פוטנציאל האלימות

הזיכרית? האם כל אחת מאיתנו נקטה אמצעים להיות מסוגלת להעניש תוקף?

catchet

New member
אני שנים

הסתובבתי עם כלב פיטבול מאיים (ייתכן שהציל אותי אינספור פעמים...)

catchet

New member
רק קחי בחשבון

שזה לא פשוט לגדל פיטבול. שלי לקח את תפקידו יותר מדי ברצינות ולא נתן כמעט לאף אחד להתקרב אלי...

A לוןA

New member
זאת ועוד

הפיטבול מוגדר בחוק הישראלי כ"כלב מסוכן" וככזה, סביר להניח שגם אם יגן עלייך ויתקוף מישהו- מערכת המשפט ודעת הקהל יהיו אוטומטית נגדך, מה שיגרום קרוב לוודאי לבעייתיות מבחינה משפטית וכספית, וגרוע מכך- אם הוא יתקוף מישהו- אפילו מתוך הגנה עלייך- יש סבירות גבוהה יותר שיורדם, כי בכלבים מסוכנים האצבע קלה יותר על ההדק
אם כבר כלבים למטרות הגנה עדיך לקחת כלב שאין עליו דעת קהל שלילית, אך עדיין יכול לספק הגנה והרתעה (כגון רועה גרמני, כנעני ועוד)- ולאלף אותו כראוי.

Berethor

New member
כמו שרצו לעשות לNymeria שנשכה את Joffrey, בתור הגנה על Arya

"Nymeria is faithfully loyal to Arya and defends her against Prince Joffrey Baratheon by biting his arm when he attempts to strike Arya with a sword. Arya, fearing for Nymeria's well-being, forces her to leave. After the incident, Queen Cersei Lannister orders the death of Nymeria, however as she is nowhere to be found, Sansa's direwolf Lady is killed in her place."

"Nymeria is currently running loose somewhere in the Riverlands, her exact whereabouts unknown."

[URL]http://gameofthrones.wikia.com/wiki/Nymeria[/URL]

A לוןA

New member
לא, לא כמו

המתת כלב תוקפן מתבצעת רק לאחר שמוצו כל האפשרויות האחרות להשאיר אותו בחיים, ותלויה גם בחומרת התקיפה ובחוות דעתו של הוטרינר העירוני/איזורי, ונובעת בעיקר משיקולים של טובת הציבור והאם הכלב יתקוף שוב.
הדרישה להרג של נימיריה וההרג של ליידי במקומה (מעבר למשמעות הסימבולית של הזאבים בסיפור ומה עלה בגורלו של כל אחד) היתה פעולת ענישה, לא פעולה שנבעה מרצון להגן על הציבור.

catchet

New member
אני הייתי מחכה עם הסירוס

קודם כל צריך לראות איך הבחורה הגיבה. אולי הם מנהלים סוג כזה (קצת שונה) של מערכת יחסים. כלומר אולי זה בהסכמה...

Berethor

New member
כן משהו בסגנון BDSM, חוץ מזה קשה להבין מהתמונה כמה הוא רציני

מצד אחד יכול להיות שמדובר באיום רציני, מצד שני אנסים אמיתיים פחות מאיימים, ויותר פועלים. אם הוא טורח "להזהיר" אותה לפני זה, כנראה שהוא לא כל כך רציני בכוונתו, על זה נאמר "כלב נובח לא נושך".

http://www.almaany.com/en/dict/en-he/נושך/

catchet

New member
זה אפילו לא משנה

אם זה איום רציני או שזה נאמר בצחוק. יש דברים שלא אומרים אם קיים סיכוי (ובמקרה הזה סיכוי סביר מאוד) שמישהו יפגע.

Berethor

New member
זה משנה אם הפנתרית הסגולה ברצינות הייתה מתכננת לסרס אותו

אבל אני מסכים שמה שהוא עשה הוא בעייתי בכל מקרה, אפילו אם הוא לא מתכוון לזה ברצינות.

catchet

New member
מסכימה איתך

גם דברים מהסוג הזה לא אמורים להאמר. אך להבדיל מאותו מקרה, לא נראה לי שמישהו אוים מהם ברצינות

Berethor

New member
אני אישית לא רואה הבדל רב בין המקרים, בשניהם מדובר באיום קשה

בכל מקרה אם נקח את הדברים ברצינות, נגיע למסקנה במדובר בדברים חמורים ולא חוקיים.

catchet

New member
רק שבמקרה של פנתרית

אף אחד לא לקח את דבריה ברצינות. אבל אולי אני טועה... אתה תגיד לי - האם הרגשת מאוים מדבריה? אני יכולה להעיד שחשתי לא בנוח מול תמונתו של הבחור עם הסכין למרות שהמסר לא כוון אלי

Berethor

New member
למרות שרבים מדבריה נשמעים הזויים, היא מתכוונת עליהם ברצינות

כמובן שאני מסכים שכרגע עדיף להסתפק באזהרה, ולא למחוק דברים שבדיעבד יש כבר הרבה תגובות שמקושרות עליהם, תגובות שלא מסכימות עם מה שפנתרית אמרה. הקטע האירוני כאן, זה שבסוף התברר שהבחור בתמונה היה פרובוקטור, ולא רציני לגבי הדברים שלו, הוא אפילו התנצל עליהם ומחק את התמונה, בעוד שפנתרית מצידה לא חוזרת בא מהדברים שלה, וזה ברור שהאיום/הסתה הייתה רצינית לחלוטין, הדבר היחיד שהפריע לה לממש אותו, זה שאין לה את האמצעים לזה, בין אם זה אופן אישי, ובין אם זה בתמיכה מנשים אחרות, ביחוד ספורטאיות, זה לא מחוסר רצון אלא מחוסר יכולת. כנראה שלסכין הייתה יותר אפקט עליך מאשר למילים, אבל הדברים שנאמרו היו לא פחות חמורים מאיום באונס, לדעתי הם היו אף יותר חמורים מאיום באונס, במיוחד בכל הקשור לנזק הפיזי הבלתי הפיך שזה יכול לגרום לאדם, וסביר להניח שזה היה כולל גם נזק נפשי בנוסף.

catchet

New member
אני לא בטוחה

שהיא באמת מתכוונת ליישם את האיומים שלה. אם הייתה רוצה באמת לבצע את זממה הייתה מוצאת דרך לעשות זאת, בסופו של דבר זה לא כל כך קשה, בימינו אפילו אישה קטנה יכולה לעולל המון נזק

yurikotlvch

New member
בהודעה הוא מדבר ברבים

מי פה אני מתאר שהתמונה לא מכוונת לאף אחד/אחת כיחיד, אם זאת אני מ אמין מוחלט בחופש הביטוי, אם זאת היתה בדיחה לא אכפת לי אם זה גזעני, חומור שחור, מגעיל או כול דבר אחר לדעתי יש לך את הזכות להגיד מה שבא לך.
אבל אם זה היה איום כפי משהו/משהי אז סיפור אחר לגמרה.

bellalopez

New member
את תמימה, או מיתממת

לא מדובר פה בבחורה ספציפית.
צעיר העלה לחשבון הפייסבוק שלו את התמונה כפרובוקציה.
&nbsp
לתמונה צורף גם טקסט ובתוכו הוא מתאר שנשים נהנות מאונס ושמי שמלוננת על זה מחפשת תירוצים
כדי "לפגוע במי שבאמת יכולים להיאנס- רק הגברים."
זה אבד לי אבל אם אמצא אותו+תרגום, אני אעלה גם אותו.

למעלה