אם תאמר לי
ללכת - אלך אם תאמר לא לחזור - לא אחזור אך דבר רק אחד אל תשאל אל תאמר לי אותך לשכוח כי את זאת אהובי לא אוכל בשביל זה לא יהיה לי כח **************************** אני יודעת, ניצתי, שכבר היה דיון בנושא "זמר שלוש התשובות" ואני לא מבקשת להחזיר אותו כאן (אלא אם מישהו ירצה כמובן...
) ובאופן כללי אני לא "מחבבת" את יתר מילות השיר...
אבל אני רוצה להתמקד בשורות האלה ובמה שהבנתי שהן אומרות עבורי לפני יומיים... *************************** את הבית הזה של השיר דיקלמתי לפני שנה וחצי בערך לגבר שהיה האהבה הגדולה של חיי עד כה. אז זה היה אחרת....
(גם בגלל שהיה לי אנטי לטקסט הנוסף של השיר הזה...) אבל בעיקר בגלל שלא ידעתי אז עד כמה המשפט הזה מתאר את מה שאני עתידה להרגיש עוד הרבה-הרבה זמן אחרי-כן... בסופו של דבר זה לא הוא היה שאמר לי ללכת. אני אמרתי לו "בוא". והוא לא רצה לבוא. מבחינתי זה אותו דבר....
מערכת היחסים, כשלעצמה, לא צלחה. במערכת יחסים (בניגוד לאהבה) יש תנאים לא נשאר ונילחם בכל תנאי... באותו מקרה זה היה חד וברור. קראתי לו. הוא לא בא. גם אני הלכתי משם. זה לא היה יותר קיים. "אנחנו". כל זה לא גרם לי לשכוח לא גרם לי להפסיק לאהוב... ************************** דובר פה רבות על "אהבה ללא תנאי" אם ישנה כזו או איננה... אני חושבת שהבנתי (לעצמי) משהו לפני יומיים: במערכות יחסים יש תנאים יש תן וקח יש גבולות שלא נסכים לעבור כל אחד ואחת עם הקווים האדומים שלו/ה באהבה, כשהיא כבר מגיעה אחת למליון אין. עפ
ללכת - אלך אם תאמר לא לחזור - לא אחזור אך דבר רק אחד אל תשאל אל תאמר לי אותך לשכוח כי את זאת אהובי לא אוכל בשביל זה לא יהיה לי כח **************************** אני יודעת, ניצתי, שכבר היה דיון בנושא "זמר שלוש התשובות" ואני לא מבקשת להחזיר אותו כאן (אלא אם מישהו ירצה כמובן...