אם תאמר לי

ophra

New member
אם תאמר לי

ללכת - אלך אם תאמר לא לחזור - לא אחזור אך דבר רק אחד אל תשאל אל תאמר לי אותך לשכוח כי את זאת אהובי לא אוכל בשביל זה לא יהיה לי כח **************************** אני יודעת, ניצתי, שכבר היה דיון בנושא "זמר שלוש התשובות" ואני לא מבקשת להחזיר אותו כאן (אלא אם מישהו ירצה כמובן...
) ובאופן כללי אני לא "מחבבת" את יתר מילות השיר...
אבל אני רוצה להתמקד בשורות האלה ובמה שהבנתי שהן אומרות עבורי לפני יומיים... *************************** את הבית הזה של השיר דיקלמתי לפני שנה וחצי בערך לגבר שהיה האהבה הגדולה של חיי עד כה. אז זה היה אחרת....
(גם בגלל שהיה לי אנטי לטקסט הנוסף של השיר הזה...) אבל בעיקר בגלל שלא ידעתי אז עד כמה המשפט הזה מתאר את מה שאני עתידה להרגיש עוד הרבה-הרבה זמן אחרי-כן... בסופו של דבר זה לא הוא היה שאמר לי ללכת. אני אמרתי לו "בוא". והוא לא רצה לבוא. מבחינתי זה אותו דבר....
מערכת היחסים, כשלעצמה, לא צלחה. במערכת יחסים (בניגוד לאהבה) יש תנאים לא נשאר ונילחם בכל תנאי... באותו מקרה זה היה חד וברור. קראתי לו. הוא לא בא. גם אני הלכתי משם. זה לא היה יותר קיים. "אנחנו". כל זה לא גרם לי לשכוח לא גרם לי להפסיק לאהוב... ************************** דובר פה רבות על "אהבה ללא תנאי" אם ישנה כזו או איננה... אני חושבת שהבנתי (לעצמי) משהו לפני יומיים: במערכות יחסים יש תנאים יש תן וקח יש גבולות שלא נסכים לעבור כל אחד ואחת עם הקווים האדומים שלו/ה באהבה, כשהיא כבר מגיעה אחת למליון אין. עפ

טוב נו אני לא דוגמא עפרה

שהרי מי שחווה אהבה שכזו אהבה אמיתית יודע שהיא מגיעה מהלב ואי אפשר להתווכח איתה אפשר לא להסכים למערכת היחסים וללכת אבל אי אפשר להפסיק לאהוב. בזמנו כשהנושא עלה כאן חטפתי לא מעט חיצים אבל כן אני מאמינה בה באהבה ללא תנאי וללא גבול.

Lonely In Blue

New member
בחרתי להתמקד במילים....

"האהבה הגדולה של חיי עד כה" צריך להיות מתסכל להמשיך לאהוב מישהו שהיו תנאים שהכשילו קיום של מערכת יחסים איתו. אני מאמין שכאשר יגיע מישהו שאותו תאהבי יותר, או למצער, לא פחות, מה שאת מרגישה כעת יחוויר, ואולי לא יעלם, אבל יישאר ממנו רק זכרון דהוי, לא כואב, ומתיקות של נוסטלגיה. מאחל לך שיגיע אחד כזה במהרה.

ophra

New member
../images/Emo45.gif

גם אני לא במקרה כתבתי "עד כה"....
מאחלת לעצמי ולך אותם איחולים...
עפ

maof

New member
לא אומר לך............

מערכות יחסים בנויות על הפרגון ותמיד יש ויהיו קווים אדומים שאותם לא נירצה שיעברו אותם אני חושב שלכל אחד יש את הדברים שהוא מחליט עבור עצמו וכמה הוא מוכן לוותר עבור בן הזוג אני חושב שאם אדם מסוים היה מנסה לשנות אותי ולהפוך אותי לדבר שאני לא מאמין בו אז הייתי מבין שזו לא הדרך עבורי והייתי ממשיך בדרכי לכיוון אחר מעוף

אהבה ללא תנאי

בוקר טוב עפרה הזכרון האישי של כל אחד מאיתנו זהו המעוז האחרון שיש לכל אחד מאיתנו, וזוהי " שמורת טבע" שהכניסה אליה אפשרית רק לך. האובייקטים בתוך שמורת הטבע נחלקים לשניים: כאלו שאנו מתאמצים לזכור, וכאלו שנכנסים לשם ללא שליטתנו, יתר על כן אין לנו את האפשרות והיכולת להחליט להוציאם או למחוק אותם מן הזכרון, ולעניין זה רק מימד הזמן יכול להקהות/לערפל את החדות והדומנינטיות של הזכרון המסויים. ומכאן שאין לכל גורם חיצוני את היכולת להשפיע על הזכרון שלך בהיבט של לשכוח, היכולת קיימת רק בהיבט של "לשתול/להטמיע" בך זכרון אבל לא לשכוח. ברמה העקרונית קיימים תנאים במערכת יחסים וגם באהבה (שהיא לצורך העניין גם סוג של מערכת יחסים) אלה מה? היכולת שלך להתנגד / לשלול תנאים של האחר הוא מוגבל ושואף לאפס כשאתה נמצא במקום של אהבה. כשאתה אוהב רק דבר אחד ניצב מול עיניך, הרצון להתקרב ולהיות עם אהובך בכל מחיר ובכל תנאי. וכאן למעשה טמונה הסכנה הגדולה בכניסה ל "מכאובי האהבה" בהנחה שהצד השני לא ממש מעוניין, צריך שיהיו לך כוחות ותעצומות נפש גדולים במידה מספקת שיוכלו להתמודד עם אהבתך שלך, ידוע הוא שהמאבקים הגדולים באמת הם המלחמות,הדילמות וסימני השאלה שאתה מנהל בתוך עצמך. בוקר נפלא ויום כייפי אבי

האלי

New member
אהבה - Stand alone system

האהבה היא אינהרנטית. היא לא שייכת בכלל למי שמולנו. האדם שמולנו הוא "קולב" שעליו אנחנו "תולים" את האהבה שבנו. זו האהבה האמיתית שבלב. להבדיל מהתאהבות (אבל עכשיו לא אכנס שוב להבדל בין השתיים). עוד לא ברור לי לגמרי למה יש "קולבים" שמתאימים יותר מאחרים בשביל האהבה המיוחדת של כל אחד. אולי זה באמת שייך למחלקה של מערכת יחסים... לא יודע. אחרי שתגמרו לזרוק עלי אבנים, מישהו מוכן לעזור לי להבין את זה? שלכם, האלי.

רות 2

New member
האלי .. המילה הזו...ששימשה

את דבריך כאן יכולה במקצת להסביר.... "שבנו" "אהבה שבנו" היא מילה חזקה להפליא ! האהבה שבתוכנו ,לנו ,לעצמנו, אינה יכולה להתקיים מבלי שנוכל גם לתלותה גםעל מי שמולנו ...אותו קולב.. ואותו קולב נבחר להיות מולנו ,רק בגלל מה שיש בו..ומה שיש בו מתחבר למה שבנו.... (רות לא מובנת לך??? היא מובנת לפעמים רק לעצמה...ולמה שבה)

טוב האלי אני לא

אזרוק עלייך אבנים ולהפך אפילו מסכימה איתך בעניין. למה יש "קולבים" שמתאימים יותר? הרי כאן בדיוק נכנסת האינטראקציה בין השניים ויותר מזה מה אותו צד שני מצליח להוציא ממני וככל שאתה אוהב יותר את מה שהוא מצליח להוציא ממך ,כך אתה אוהב אותו יותר.

ophra

New member
חברים יקרים....

תודה לכולם (ותכף אתייחס ספציפית) אבל רציתי להבהיר נקודה: הסיפור שסיפרתי המסקנות ששיתפתי קשורות לעבר מזמן כבר נגמר הכאב מזמן כבר אין געגועים וזו בדיוק הנקודה. נשארה האהבה. נטו נקיה טהורה וככזו, אני מקווה... היא תשאר לנצח... עפ

maof

New member
עופרה סליחה אבל לא הבנתי

למה את חושבת שאהבה לא מיתחברת לגעגועים..... יש סוגי אהבה שונים (הורים, ילדים, חברים, בני זוג,) אני מיתגעגע לילדים שלי והייתי רוצה שיהיו איתי יחד תחת אותה קורת גג בפרק ב´(למרות שאני יודע שהסיכוי קלוש) אני מיתגעגע לבת זוגתי (כשאני נימצא בעבודה) אני מיתגעגע לפעמים לחברים שלי ולהורים שלי (שאני אומר לעצמי לפעמים יכול להיות נחמד לקפוץ לחצי שעה לשתות קפה) אני לא רואה מה פסול ?????????? מעוף

maof

New member
עפרה דבר נוסף.........

סביר להניח שכל סוג של אהבה חייב להתקיים כבר מבט ראשון קליק בין שניים שמשהו על טבעי וחושי גרם להם להבין שהם נועדו להיות יחד מעבר לזה הדברים יכולים להיתגבר לאט לאט וללמוד אחד את השני ולאהוב גם את המיגרעות של בן הזוג ואז הקשר הופך לשלם אחד שסוגר מעגל מעוף

למעלה