אם קיים שיתוק שינה..

innervision

New member
אם קיים שיתוק שינה..

איך אנחנו זזים בשינה כל הזמן? (כשאני ישן עם חברה שלי היא זזה ומדברת בלי סוף)

silverhawk

New member
תשובה

למיטב ידיעתי, מדובר בתנועות בלתי רצוניות. במידה והמשקל שלך יהיה מרוכז על אותה נקודה במשך שעות, קיימת סכנה של פצעי לחץ (כמו שעלולים לקרות לחולי תרדמת, לדוגמה) ואת זה מונעות התזוזות במהלך השינה. יש לזכור שהתנועות הללו אינן התנועות עליהן מורה המוח במהלך החלום.

התזוזה לא מתרחשת בזמן החלום

לפחות לפי תוכנית טלוויזיה שראיתי לאחרונה על שינה וחלומות התזוזות וההתהפכויות במיטה בזמן שינה מתרחשות בין מחזורי החלימה, ולא בהם עצמם. אבל זה לא מסביר מדוע לפעמים רואים שכלב חולם (לפי רעידות העפעפים שלו) והוא מזיז את הרגליים שלו כאילו הוא רץ או הולך בחלום.... צלילים

tau13

New member
זה לא אומר שהוא אכן חולם שהוא רץ

זה פירוש שלנו.

innervision

New member
אם אני שואל את חברה שלי..

"את אוהבת אותי?" והיא עונה לי "לא, לא הגברתי פיסיקה בסוף, לא רציתי!" (
התפוצצתי מצחוק באותו רגע) - אם זה לא חלום, אז מה כן? כמו כן, לפעמים היא צועקת איזה "אבא'לה!!" ואז אני נבהל, מתעורר ושואל אם הכל בסדר והיא אומרת "זה חלום, חלום" ונרדמת ישר(בבוקר היא לא זוכרת כלום). זה מעניין אותי לדעת אם השיתוק שינה הזה באמת קיים ואולי אצלה לא? ומה עם אצל אלו שהולכים בשנתם?

בכל נושא שבו מדובר

בתגובות ובפעולה של הגוף, של המוח, יש דרגות. כמו שצלילות בחלום יכולה להיות ברמות שונות, כמו ששריר יכול להיות שונה בין תקופה לתקופה ובין אדם לאדם, כך כל תכונה אחרת שלנו, יש לה מגוון עוצמות. יש אנשים ששיתוק השינה שלהם חזק מאוד, יש כאלה שמהשיתוק "מתחמקות" להן מילים ותזוזות, ויש כאלה שילכו תוך כדי שינה, הכל גרסאות של אותה תופעה, שמתבטאות שונה בעוצמתן מאדם לאדם... אז השיתוק של חברה שלך הוא לא מוחלט, זה לא נראה לי בעייתי (אלא אם כן יש לך סודות ביטחוניים במוח :)

../images/Emo13.gifחח אצלי היא ממש משתגעת..-

מהמטבח איכשהו היא מגיעה לסלון..חח היא זזהכמו משוגעת
..
חח נ.ב- היא ממש זקנה- בת 14 אז אין פלא..

למעלה