ספוקס מומלצים
נתחיל במה שלא מומלץ מספוקס בירד, ואלה שני האלבומים האחרונים שלהם, Snow ו Feel Euphoria. שניהם נחמדים מינוס (כשהמינוס ב Snow הרבה יותר גדול). אני מקווה שהלהקה תתאושש מעזיבתו של ניל מורס ותחזור לעשות מוזיקה טובה בהמשך, למרות שכבר היה בעבר תקדים של להקה שבה המתופף הפך לסולן אחרי שהסולן המקורי עזב, וכולנו יודעים איך זה נגמר... ספוקס בירד חזקים בעיקר בשירים ארוכים, אבל לא רק. האלבום המומלץ ביותר שלהם הוא הראשון, The Light (מתוך השיר הראשון בו גם לקוח הכינוי שלי). האלבום השני, Beware of Darkness, פחות מומלץ כאלבום, אבל הוא כולל כמה שירים מופלאים כמו Thoughts, Waster Away ואת אחד השירים הטובים ביותר שלהם אי פעם (עם הפתיחה הדי מועתקת מ Firth of Fifth), הלא הוא The Doorway. האלבום השלישי, The Kindness of Strangers מתאפיין בעיקר בשירים קצרים יחסית, וגם היצירות הארוכות בו לא מדהימות. הוא אלבום מאוד כיפי, אבל לא מאוד עמוק ורציני (מבחינה מוזיקלית. את הליריקה אני דווקא כן אוהב). אם תשמע את ארבעת האלבומים האחרים שלהם ותאהב אותם, כדאי לשמוע אותו, אבל הוא בהחלט לא האלבום שלהם שממנו כדאי להתחיל. את האלבום הרביעי, Day for Night, לא שמעתי מתחילתו עד סופו בגרסת האולפן, אבל כמעט את כל השירים בו שמעתי בהקלטות מהופעות חיות, והם פשוט מדהימים. בולטים במיוחד Gibberish, עם השפעות חזקות של ג'נטל ג'יאנט, וThe Healing Colors of Sound, שבאלבום מחולק לשישה שירים, אבל הוא בעצם שיר אחד בן 20 דקות, והוא מצויין. זה האלבום השני המומלץ אחרי האלבום הראשון שלהם. והלאבום הטוב האחרון של הלהקה, אלבומם החמישי V, יהיה במקום השלישי. יש בו שתי יצירות מופלאות, וכמה שירים קצרים חזקים מאוד (Thoughts Part 2), אבל גם כמה שירים קצרים חלשים למדי (Revelation, למשל) ואפילו שיר פופ אחד (All on a Sunday). עדיין, רק בשביל השירים הראשון והאחרון (שתי היצירות, בנות רבע שעה וחצי שעה בהתאמה) שווה לשמוע את האלבום. לסיכום, כדי שלא תצטרך לקרוא שוב בשביל להבין את סדר ההמלצות, הנה האלבום בסדר שמיעה מומלץ 1) The Light 2) Day for Night 3) V 4) Beware of Darkness 5) Kindness of Strangers ואם אתה ממש מת עליהם, וחייב לשמוע כל דבר שהם הוציאו, אז יש המשך לטבלה: 6) Feel Euphoria 7) Snow זהו. את כל הבוטלגים/הופעות/בלאגנים אני לא ממש מכיר, חוץ מההופעה בטילבורג שיצאה בדיוידי, והיא מומלצת בחום, והדיוידי של העבודה על V, שכיף לראות אם אתה אוהב אותם, אבל הוא לא חובה.