אם מישהו יכול...

אם מישהו יכול...

להסביר\ לפרש לי את "כשהקיץ יבוא". שיר מדהים, רק שאני לא מצליחה להבין על מה לעזאזל הוא מדבר (!!!). ["כי ככה חשבתי זה טוב שללטף זה מקצוע" "וככה חשבתי קרוב שזה ההפך מכוח"] זהו, המון תודה!, שיהיה לכולם יום מקסים!!!! =)

I love Nsync

New member
כל אחד צריך לפרש את זה לעצמו...

...לדעתי, זה הכי נכון ככה. את לא חושבת? אני עוד לא ממש ישבתי ופירשתי את זה לעצמי ככה שאני לא יכולה לעזור לך, סורי...

chen elharar

New member
הכנתי לך פירוש זריז על כוונת המשורר

אני אנסה להיכנס לראש שלך עברי לי אישית, יש כיוון אחר לשיר והוא שיר מדהים ביותר טוב, אז קודם נתחיל במשפט "שהקיץ יבוא אני כמעט בטוח שזה מוטיב של אושר, זמן חיים שהכל מסתדר ונראה יפה שמש בחוץ, אנשים ואהבה אז השיר מדבר על התקופה שאחרי היציאה מהארון ועכשיו הוא מחכה שהקיץ יבוא.. את החיים שהוא דמיין עם אותם אנשים כמוהו פחות מהלב שכואב, משאיר סימנים על המצח רצון חזק לחבק, לנשק ולברוח יותר מההרגשה של לצאת מהארון ולהיחשף כבנאדם אחר וכמה שקיבלו את זה יפה, סימנים על המצח הוא מעדיף עכשיו לחבק, לנשק ולברוח - בנתיים ללכת תלתלים תלתלים וכמה זה טוב שאוספים ורואים על המצח תלתלים - רגש וזה טוב לספר מה שיש על הלב ומה שמרגישים עכשיו רואים את המצח - אמת בעיניים האלו יש משהו נשבר מבפנים אבל העיניים מספרות אחרת לפעמים זוג עיניים אחד יכול לספר הכל על בנאדם אפילו בלי מילים תחרות מכשולים וכמה זה טוב לאהוב את ההיפך כמה זה טוב לאהוב את ההפך.. מתקרבים, מחזיקים חברים שיתנו את הקצב אותם אנשים, כ"כ אחרים, אבל ממש כמוהו מתחיל לחיות אחרת, קצב חדש ואיפה הפסקתי לחשוב ונתתי לרגש לברוח כי ככה חשבתי זה טוב שללטף זה מקצוע עכשיו הוא חושב, אולי מתחרט איפה, באיזה נקודת זמן הוא החליט לוותר על מה שיש והכל למען האהבה שונה הוא בטח כועס על עצמו.. שבשביל ללטף - לאהוב, לא צריך להיות מומחה רק לאהוב כל היום אני בתוך חלום שני ליטר גשם ובא לי איך בא לי פתאום שהקיץ יבוא ויחד איתו יבוא האושר הזה שאני כל כך מחכה משכנע את עצמו שהזמן יעשה את שלו ושהגשם יעבור, הקיץ יבוא והאושר שהבטיחו לו יבוא סוף סוף פתאום זה קורה וערב אחד נפתחת הדלת מתקרבים אנשים חדשים וקדימה ללכת המחשבות נקטעות לטובת ה"אנשים החדשים" ואפילו בלי לשאול מתחילים ללכת... בעיניי זה מאוד מקסים, האקט של לוותר על משהו רגיל לטובת משהו אחר ואמיתי אפילו שהכותב בטח התכוון למשהו אחר, סוג אחר של ויתור..

הרשה לי לבקר את ניתוחך

נתעלם משגיאות הכתיב :) קודם כל, אם כבר נכנסים לראש של עברי לידר, אז הוא דווקא אוהב חורף, עד כמה שאני שמתי לב... סימנים על המצח - אם כבר זה אנשים שלא קיבלו, וסימנו אותו - כמוקצה. משהו כמו אות קין. לחבק לנשק ולברוח - יותר נראה לי שזה אומר דווקא שהוא לא שלם עם ההחלטה - כל החלטה שזו תהיה. הוא מחבק ומנשק, כאילו הכל טוב אבל אז הוא בורח - משאיר הכל מאחוריו, מחליט להתמודד מאוחר יותר. למה החלטת שתלתלים זה רגש? נראה לי אולי משהו קצת שובב, משהו בתולי שלא שינו אותו, משהו תמוה. אני מסכים איתך שהמצח מייצג את האמת. התלתלים כאילו מסתירים אותו, ואז הוא נחשף. העיניים לא מצליחות לשקר. כמה זה טוב לאהוב את ההפך - ההפך ממה שאומרים, ההפך ממה ש"מקובל"... לגבי החברים - אני ממש לא מסכים. הוא עובר כ"כ הרבה תהפוכות בחיים, החברים הם הדבר היחיד שמחבר אותו לעולם הקודם. הוא מתחרט על כך שהוא לא ידע מתי זה הזמן הנכון לספר, ויותר מזה - כשהוא רואה את התגובה הטובה של אנשים, הוא מתחרט למה הוא לא עשה את זה לפני כן. ללטף זה מקצוע - הוא פתאום מבין שיש בזה, באהבה, משהו שהוא לא רק טכני. משהו הרבה מעבר. פתאום זה קורה - ערב אחד - הרגע בו מספרים, והכל פתאום נראה שונה, אנשים חדשים - לא האנשים החדשים, אלא 'סתם' אנשים חדשים. אלה שפתאום יודעים, שהכל שונה וחדש אבל אותו דבר. הם ממשיכים בחיים שלהם, הוא ממשיך / מתחיל בחיים שלו, ומתחילים.

chen elharar

New member
שגיאות כתיב ?

וזה בסדר מותר לו לאהוב חורף, גם אני אוהב חורף אבל זה לא פוסל את זה שהכוונה לקיץ היא מוטיב של זמן אושר ושמחה

daf16

New member
הרשה לי לבקר את ניתוחך

עברי לא אוהב חורף? בשירים חורף וכשהקיץ יבוא, לדעתי לפחות זה לא משתמע ככה.. אמ..ולגבי מה שרשמת על החברים "לגבי החברים - אני ממש לא מסכים. הוא עובר כ"כ הרבה תהפוכות בחיים, החברים הם הדבר היחיד שמחבר אותו לעולם הקודם." הציטוט מהשיר: "מתקרבים, מחזיקים חברים שיתנו את הקצב" לדעתי מדובר על חברים חדשים. כל הקטע הזה של עברי של לאהוב את ההיפך וכל זה- הוא דיי חדש בעניין- אותם חברים אלה שעוזרים לו ונותנים לו את הקצב הם דיי חדשים. זהו. סליחה שכתבתי בשפה עממית ושלא השקעתי אני חייבת להתחיל לארוז- מחר אילת

היי...

אני חושבת שהפירוש שלך מאוד יפה, רק שזה לא בסדר שאתה מבקר נקודת מבט של מישהו אחר. כמו שאמר לי פה מישהו, לכל אחד יש נקודת מבט שונה, ככה ששניכם יכלים להבין את השיר שונה לגמרי ולהתחבר אליו בדרכים שונות. בכל אופן הפירוש יפה.

ממממ

אחרי שקראתי את הפרושים נראה לי שמצאתי את הנקודת מבט שמחברת אותי לשיר. או לפחות גורמת לי להבין אותו. ואני דווקא כן מסכימה עם זה שקיץ מסמל אושר, בלי שום קשר לאם בנאדם אוהב קיץ או חורף. תמיד נוטים להרגיש שכשיש שמש יותר טוב, וכשאפור בחוץ, אפור גם בפנים....

למעלה