ספרים...
אוקיי, בהודעה למטה כבר כתבתי לך על: The Real Witches Handbook של קייט ווסט. אני אספר טיפה על הספר - זה ספר וויקני לחלוטין. הספר ממש מוביל אנשים מאפס ידע על כישוף, עד לרמה הבסיסית שבה המכשף יכול כבר להטיל מעגל, לברך אלמנטים וליצור כישופים משלו. הספר מסביר בקצרה על כל חג, על האל והאלה, וכל מיני דברים בסיסיים אחרים. לדעתי כדאי לך לקנות אותו או להזמין מאמזון, משום שזה ספר שכתוב באנגלית ממש לא קשה, ואני חושבת שיהיה לך קל להתחיל איתו, ומשם לעבור הלאה. אם דיברת על צמחי מרפא... יש ספר שנקרא: The Healing Traditions & Spiritual Practice of Wicca מאת דבי מיצ´וד. גם הספר הזה מדבר על החומרים הבסיסיים של הוויקה, אבל הוא שם הרבה יותר דגש על עבודה עם צמחי מרפא והרבליזם. אני מאוד אוהבת את הספר הזה משום שהוא יותר "בוגר" מהספר הקודם. את תאהבי אותו משום שהוא מדבר הרבה מאוד על צמחי מרפא
עוד ספר על צמחי מרפא, הפעם בעברית - צמחי מרפא, מדריך מאויר, מאת נון שאו. ספר מאוד טוב, אם לא חובה, למתחילים בעשבי מרפא. מספר בכלליות על כל צמח, עם תמונות, היסטוריה, רקע, וכמובן מה אפשר לעשות איתו. בסוף הספר יש כל מיני טבלאות, כמו: מחלה -> עשב מרפא וכו´. עוד ספר בעברית, הפעם ספר מצוין שמלמד איך אפשר להשתמש בקריסטלים לכישוף: חוכמת הקריסטלים, של אנדי בגוט ומורנינגסטאר נותן את היסודות הבסיסיים פלוס על קירסטלים (הרבה מעבר למדריך המצוי שפשוט אומר לך מה זה כל קריסטל). הספר גם מסביר טכניקות בסיסיות למדיטציה עם קריסטלים, ריפוי בקריסטלים, וכמובן פרק מאוד גדול על כישוף עם קריסטלים. הספר קטנטן וקליל, והוא לדעתי מהווה בסיס מצוין למי שרוצה להתחיל לעבוד עם קריסטלים.