אם לבת 17 - ובילויים

זה רעיון טוב,אצלנו משאירים אור אחד דולק

ומי שנכנס אחרון מכבה אותו, השינה היא לא שינה עד שהאחרון נכנס הביתה.

pf26

New member
יש לנו כמה הסכמים

והם משתדלים מאד לעמוד בהם: טל' נייד זמין כל הזמן, מס' טל' של חבר או שניים שאיתם, למקרה שתהיה בעיה ברשת או בנייד. מודיעים לי מראש מה שעת החזרה ואם יש שינוי מתקשרים לעדכן על השינוי (לא שולחים SMS - מתקשרים ומדברים איתי).

אז כן, זה ככה בחופש, יש לידינו גינה ציבורית

גדולה והמון חבר'ה ניפגשים שם מידי ערב ונשארים שם שעות ארוכות. לגבי הבת שלך - שבי איתה ודברי איתה (הזמיני אותה לשיחחה הזו, כדי שתוכלו לבחור זמן שמתאים לשתיכן) תקשיבי לה . אל תתקפי, אל תריבי, תראי לה שאת שם בשבילה . כל עוד הם לא מפריעים לשכנים, אין אלימות, הם שומרים על כללי כבוד כלפי הזולת - אז תני לה לבלות איתם. חופשה נעימה

ButtercupA

New member
אכן נושא חם../images/Emo13.gif

יש כאלה שיוצאים המון, יש כאלה שלא יוצאים מהחדר... אבל, להפוך יום ללילה כולם הופכים
(אלא אם כן יש להם מבחן או עבודה)

אנילה1

New member
תבקשי מהילדה שאולי יש לה רעיון איך לדאוג פחות

אולי היא תייעץ לך לשוחח עם הורי החברות שלה שגם הן חוזרות בשעה הזאת הבייתה. זה מאוד מלחיץ צורת הבילוי של הנוער היום, מבלים בלילה וישנים ביום. ככה אולי היא תרגיש שאת סומכת עליה ויחד עם זאת את נותנת לה הזדמנות לעזור לך. זה קצת הופך אותה לבוגרת יותר ואחראית יותר. אני מקווה שזה יצליח לך.

MAGOLZ

New member
בהמשך למה שאנילה כתבה

ההורים שלי לא הגבילו אותי בשעה אבל כן ביקשו לדעת עד איזו שעה בערך אני מתכוונת להיעדר מהבית ואיפה אני מסתובבת, לפחות כיוון כללי, מידי פעם לשלוח הודעה שהכל בסדר ואם שיניתי מיקום אז לשלוח הודעה עם מידע איפה אני, גם אם ברור שההורים כבר ישנים, ובכל מקרה הסלולרי חייב להיות זמין למקרה ששכחתי לסמס והם ינסו להשיג אותי בו. בכל מקרה לא קרה אף פעם שהם הציקו לי בסלולרי. הם היו מתקשרים לשאול אם הכל בסדר רק אם כבר ממש הרבה זמן לא הודעתי שהכל בסדר. באיזשהו מקום זה נותן הרגשה של ביטחון בקטע שאם קורה לי משהו אני לא אבודה, וחוצמזה שנעים לדעת שההורים שלי דואגים לי ושאכפת להם :)

גם אני ובני כך

תמיד שואלים היכן מבלים,מתקשרים כמה פעמים בלילה אחד לשני,כי גם אני יוצאת הרבה מהבית. הבעיה היא שהרבה בני נוער לא רואים את זה כמוך, הם חוטפים ג'ננה אם ההורים מתקשרים או שואלים.

arbella1

New member
אין לי תשובה חד משמעית, בשבילך.

כעלמה צעירה, אני יכולה לומר לך, שהבילויים, אכן, מתחילים בשעות המאוחרות של הלילה. והחזרה הביתה, בשעות של לפנות בוקר. כאם, אני מבינה את דאגתך. איך אפשר לישון בשלווה, כאשר האוצר היקר לך מכל, מסתובב עדיין בחוצות, ואין לך חלק בחיים הללו שלה, בשעות הלילה המאוחרות ?! המצב שאת מתארת מטריד למדי, במיוחד לאור המציאות הקשה של היום, וסיפורי האימה הנחשפים, חדשות לבקרים. את מתארת חוסר אונים ואי שביעות מהמצב עם בתך. עליה לדעת כיצד את חשה. לעניות דעתי, עלייך לערוך עם בתך שיחה כנה ולשתף אותה בדאגתך. אמרי לה, שכאשר היא מסתובבת, בחוץ, את דואגת, מכיוון שאת פחות מעורה בקורותיה, והיא חסרה לך. או כל סיבה אחרת, בגינה מטריד אותך, שהיא חוזרת בשעות כה מאוחרות, הביתה. והקשיבי לבתך. אל תתגונני. אל תטיפי. אל תנאמי. אל תקשי בקושיות. אל תבטלי את רגשותיה, לא משנה מה תאמר לך. בקשי ממנה את עזרתה. את בבעיה. ואת זקוקה לעצתה. מטריד אותך שהיא חוזרת בשעות מאוחרות הביתה, ואינך יודעת היכן היא, ומה מעשיה. את דואגת לשלומה ולבטחונה. ואת זקוקה לפתרון משותף, אשר יוביל להישג הדדי, בו אין נפסדים. לכי לקראתה. טכסו יחד עיצה. בצעירותה, הקנית לילדה זו כלים להתמודדות עם החיים, ערכים ועקרונות. היווית דוגמה ומופת בשבילה. סמכי עליה ועל עצמך, שביחד תגענה לפתרון, שיש בו כדי לרצות את שתיכן. אני סמוכה ובטוחה, כי תמצאו את שביל הזהב. בהצלחה.

dafdaf11

New member
גם אצלנו זה כך.

בוקר טוב. האם זו הבכורה שלך? כך אצלנו בחופש. הן יוצאות משעה 10 בלילה. מזל שיש היום טלפונים ניידים, כך אנחנו בקשר. אין מה לעשות נגד זה, כל החברים שלהם יוצאים בלילה ואינני רוצה לשלול מהן את החופש. אך מצאתי פתרון- האעיון הוא שיזמינו את החברה אלינו הביתה לסרט שמזמינים בכבלים. מזמינים פיצה , פופקורן. הם יושבים בבית ואני הרבה יותר שקטה. אך, יושבות לא לבד. אני מסכימה שישנו אצלנו כמה חברות ואז הכי כיף להן. לי יש 3 בנות, ויש לילות שישנות אצלנו חמולה ענקית. 3 כפול 3 חברות לכל ילדה.. זה המון אך נותן לנו הרבה "שקט" נפשי. ברור שלפעמים אני מעירה שאנחנו עובדים בבוקר ויש להתחשב בנו. הן באמת שומרות על השקט. אל תמנעי ממנה את היציאה כי באמת כל החברות שלי מספרות על אותה בעיה. בעיקר הגדולה שלי שהיתה מנודה חברתית עד החטיבה שזה סיפור ארוך וכואב מאוד!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! היום אני מאושרת לראות שיש להם הרבה חברים וחברות, ילדים מקסימים.

תראי, תעזבי את הילדה בשקט...

מה נראה לכם? הדבר הזה שיש לה על הכתפיים זה לקישוט? היא בנאדם חושב ובעל שיקול דעת ואני בטוח שכל עוד היא יוצאת עם חברות שלה או עם החבר היא תדע לפעול בהתאם... אני אומר לך, לא צריך לנג'ס לה כל הזמן... סבבה, תתקשרי אלייה והכל ותשאלי לשלומה... אבל לא צריך לתצפת ולא שום שטות ש "אדריאן" אמר... תרפי ממנה, תני לה להרגיש שאת סומכת עלייה ואת תראי איך הכל ישתנה, היא אפילו תתקשר לעדכן אותך במתרחש כל כמה שעות... ואני אומר את זה מנקודת מבט של בן 19, תאמיני לי, דווקא כשאתם מנדנדים ויושבים על הראש אז המצב יותר גרוע והיא תעשה לך דווקא...

tvav

New member
עצה באמת

תמיד טוב לעקוב ולראות מה הם עושים "בבילוי" גם מבלי ידיעתם

Metaline

New member
עצה שלי

מה את רוצה ממנה? היא בת 17!!! מה, את מצפה שתשב בבית ולא תצא? שלא תהנה בגיל הנעורים מחיי חברה תוססים? ולגביי זה שהיא מסתגרת בחדר- תראי, בגיל שלה רוצים קצת פרטיות, קצת חיים אישיים. מי אמר שצריך לחלוק הכל עם ההורים? לדעתי את חייבת לקבל את העובדה שהילדה שלך היא כבר לא באמת ילדה- היא כבר כמעט אישה. בתור אמא את אולי מרגישה שהיא תמיד תישאר ה"ילדה הקטנה שלך" אבל המציאות היא שונה. הבת שלך רוצה להיות עצמאית, לנהל את החיים שלה כפי שהיא בעצמה רואה לנכון, ואפשר לחשוב, מה כבר היא עשתה??? ישבה עד מאוחר עם כמה חבר'ה??? נו, ו...? קיצר, בהחלט לא חושבת שיש כאן סיבה לדאגה.

larisa125

New member
כשלך יהיו ילדים את לא תגיבי כך-

את לא מכירה את הדאגה של אם, כשהיא חושבת שמשהו עלול לקרות לילד שלה.

למעלה