אם לבת 17 - ובילויים

mifatm

New member
אם לבת 17 - ובילויים

שלום\ מצטרפת אליכם היום לפורום... לאחר שעיינתי וסיפרו כי יש פרודום כזה. אני אם לילדה בת 17 שנים. בתי ילדה מקסימה, נבונה, שנונה. הבילויים של בתי הם כמעט כל ערב והחזרה מהבילוי זה לפנות בקר - בשעות 4,5 בבקר. סגנון הבילוי זה עם כל החברות והחברים, נפגשים בפארק / בגינה / יושבים שיחות צחוקים וכו...... אני שואלת? האם כך זה היום.? היום הילדים יוצאים בשעות 11 בלילה - ואז חוזרים מאוחר ...?? עדכנו אותי "בנורמות החברתיות היום" אני אובדת עצות , מצב זה גורם לנו כל הזמן להיכנס לחילוקי דעות ומריבות....... אני מרגישה אשמה כי הילדה נכנסת לחדר מסתגרת - ואומרת כי אני לא מבינה כלום, איך ייתכן שכל ההורים של כולן לא אומרות כלום ורק אני מתלוננת וכועסת...... ומדוע ולנה............ אשמח לקבל מכם הכוונה... תודה

זה מה שעושים היום

וכל עוד הם סתם יושבים איפשהו זאת לא צריכה להיות בעיה. זה החופש הגדול, זה לא שיש לה בית ספר שהיא צריכה לקום מוקדם. איפה שאני גרה בגילאים יותר קטנים זה הילדים שמסתובבים בחוץ, ובגילאי תיכון כבר יוצאים למועדונים ומסיבות וכו'. אם את מודאגת דברי עם ההורים של החברות שלה, לראות אם זה באמת ככה אצל כולם.

../images/Emo140.gifברוכות הבאות

אכן זו הנורמה,לצערי אין הרבה מה לעשות,שעות הבילוי נעשו מאוחר יותר. אולם עצתי לך,שתבדקי היכן הם יושבים,מה הם עושים, לא רוצה להפחיד אותך,אני פשוט רואה מה עושים ליד ביתי,שותים כבר מגיל 14 רצים בכביש ממש מתחת לגלגלי מכוניות בכדי ל"הפחיד" את הנהגים. אפילו תקדישי לילה אחד, מבלי שהיא תראה, לעשות תצפית. האם את מכירה את החברים שלה?

אוי ואבוי ! רק לא תצפיות...../images/Emo196.gif

אמא שלי תצפתה אותי (מסיבות אחרות לגמרי) ואני לא יכולה לשכוח עד היום את דמותה שמנסה להסתתר מאחורי החלון בצריף התנועה... זה ממש יכול ליצור שבר ביחסים ביניכן.

לך תתצפת אתה! מה הרעיונות שאתה מכניס לה לראש?

עזוב את הילדה בשקט... תצפית עלאק... שיגעתם אותנו כבר, מרוב שאתם "מתצפתים" אז הם עושים לכם דווקא! איך אתה לא מבין את זה?!

ראשית אני אישה

ואם היית גר היכן שאני אז היית מבין למה כתבתי את זה. אבל לשמחתי האמא כתבה שהבת בסדר אז זה ירד מהפרק. ליד ביתי יש ילדים בני 12 16 ששותים וודקות ומעשנים,עושים ממש בלאגנים בכביש,מסכנים את חייהם ואת חיי הנהגים. ממש לא היה מזיק אילו ההורים שלהם ידעו מה הם עושים בלילות.

גם בגינה הציבורית לידנו אני רואה לפעמים

ילדים בגיל הזה 13-14 שמעשנים ושותים . לא פעם הזעיקו שכנים שגרים ממש צמוד לגינה משטרה בגלל הרעש שהם עושים כשהם שיכורים .

MAGOLZ

New member
הבת שלך נורמלית. אלה השעות בגיל הזה.

באירופה נהוג לצאת מוקדם יותר בערב (למשל ב7-8 בערב) ולחזור הרבה יותר מוקדם בהתאם, מקומות הבילוי פתוחים בהתאם לשעות האלה. זה מתאים לאורח החיים האירופאי, שמסיימים לעבוד בשעות אחה"צ או שעות הערב המוקדמות ואז יוצאים לאנשהו בכיף. בישראל התרבות אחרת, אנשים עובדים עד שעות מאוחרות יותר ולכן יוצאים לבלות מאוחר יותר, אז מקומות הבילוי נפתחים הרבה יותר מאוחר ולכן גם הנוער יוצא וחוזר הרבה יותר מאוחר; יש מועדונים שלא פותחים שערים לפני 22:00, והמסיבה עצמה מתחילה לקראת חצות, גם ישנם מקומות בילוי רבים, בעיקר מסעדות ופאבים, שמורידים את המחירים באופן משמעותי בשעות הלילה וכו', כך גם אם הבת שלך הייתה רוצה לצאת בשעות מוקדמות יותר, אין לה ממש ברירה אלא לצאת בשעות המאוחרות הללו, משום שבשעות מוקדמות יותר מבחר מקומות הבילוי מצומצם באופן משמעותי וגם יקר יותר. מצד אחד אני מבינה את החששות שלך לגבי עצם הבילוי בכאלה שעות מבחינה בטיחותית וברור שלא כיף גדול לחכות בבית כשהדאגה מכרסמת, אבל חוץ מלנעול את הבת שלך בבית אין ממש מה לעשות עם זה אלא לקבל את זה ולהבין שזה חלק מההורות בישראל.

אביבקיץ

New member
השאלה מה הם עושים שם

כן, אלה השעות בימינו. השאלה מה הם עושים בגן. ה"צחוקים" שלהם מחוזקים על ידי אלכוהול? מה בדיוק ה"וכו" כולל? אני מכירה בני נוער מקסימים שאכן יושבים עד שעות הבוקר ומדברים. אבל אנחנו גם שומעים על אלה שדקרו/דרסו, וההורים אמרו "הוא היה ילד נחמד שרק רצה לצחוק". אז את חייבת לדעת, כמו שכל הורה חייב, אם הילדה שלך היא מאלה שצוחקים ונהנים מהנעורים, או אלה ששותים ואחרכך דורסים נער ודוקרים אותו, או סתם משתוללים על הכביש ופוגעים ברכב מלא קשישים.

mifatm

New member
תודה תודה תודה על התגובות הרבות.

ראשית תודה על התגובות המחממות ומרגיעות. ותודה על קבלת הפנים שלכן. אז אפרט קצת יותר - בתי ילדה מקסימה - והחברים/חברות ילדות טובות ומדהימות - לא בקטע של שתיה ונרגילות - נושאים אלו פתוחים אצלנו בבית, וגם אם רוצים להתנסות - אני מבקשת שזה יהיה איתנו ביחד - בשולחן קידוש שישי אני מרשה לנסות יין כזה או אחר, מסבירה אינסוף על נזק הלאכוהול והסיגריות..... יתרה מכך בתי בכושר קרבי כך שהיא יודעת מהם הנזקים הנגרמים מכל ה"זבל" הזה. אני גם שואלת פעמים רבות, כמה אפשר לשבת בחוץ על הספסל - או בפארק ולדבר ולדבר, כמה כבר אפשר להעביר "צחוקים" על מורים, חברים וחנונוים של השכבה..... אנו מתגוררים במודיעין - ואני סומכת על בתי ועל חברותיה... רק ניראה לי הזוי לצאת ולהתחיל את הערב ב- 12 בחצותתתתת.. נשמע לי מוגזם...... בכל אופן אם זו הנורמה היום כנראה שאני כבר שייכת לתקופת ה"תקומה"...... תודה בכל אופן . שתהיה לכולנו חופשה נעימה - ושנעבור אותה בשלום - ביחד עם בתי וכל ילדי ונוער בישראל.... מפחיד מאוד מה שקורה...... אבל כמו שאני אומרת תמיד הם ילדי האלוקים...... אז אנא אלוקים שמורה על בתי ועל בנות ובני ישראל כולם... תודה רותי

אצלנו זה אותו דבר והיא בת 15 וחצי

זה התחיל כשהיתה בת 13 וחצי. יוצאים בשעה 10 חוזרים בשעה 3-4 לפנות בוקר. אז כן ככה זה ואנחנו שייכות לדור הולך ונעלם. ובאשר לכמה אפשר לצחוק על המורים וכו' - מסתבר שהמון המון המון. איך אמרה בתי לפני שנה גם אחרי 4 שעות ביחד זה לא מספיק לנו. לא הצלחתי אז להבין אותה היום אני כבר יותר מבינה. מה שכן ציידי אותה בפלאפון על כל צרה שלא תבוא שתוכל להודיע לך אם קורה משהו והיא צריכה אתכם לחילוץ, להסעה וכו'.

Mrs Shoki

New member
גם אני בת 15 וחצי.

ואני לא חוזרת בשעות כאלה. היום אני לא אשאר מחוץ לבית אחרי יותר מ1 בלילה ובטח שלא ברחוב. אני מבינה בנות שרוצות לצאת בזמן שחשוך כדי שלא יהיה חם, במיוחד בקיץ, אבל נהיה נעים יותר לפני 10 ואחר כך היא לא צריכה לחזור בחושך הבייתה. זה לא סוד שהיום הרבה יותר מסוכן בלילה מבעבר, ולכן יותר הגיוני שילדים יחזרו הבייתה מוקדם יותר אבל משום מה קורה ההפך. כתבו פה על הרגלי השתייה של ילדים. בנות בכיתה ז, שעוד בקושי עברו לחזיות איכשהו נכנסות למועדונים, מעשנות ושותות ברחוב וזה מזעזע ומגעיל אותי. אני מניחה שההורים שלי לא היו מסכימים לי לחזור ב 4 בבוקר אבל גם אם הם היו מסכימים לא הייתי יוצאת. בסך הכל כשכבר לא חם אמור להיות כיף באותה מידה כשחוזרים ב5 בבוקר הבייתה וכשחוזרים ב1. יש ילדים שיוצאים בשעות כאלה כי אלה השעות שבהם יהיה יותר סביר לראות אנשים עם בקבוק ביד. שתדעי לך שלפעמים כשיוצאים בשעות כאלה אז יש מישהו שמביא שתייה וסביר להניח שהיא כבר התנסתה בדברים כאלה; וזה מושפע בעיקר מגורמים חיצוניים. קראתי פה הודעות של בנות בגילי שכן יוצאות בשעות כאלה. מעניין אותי לדעת אם גם אצלן מביאים שתייה בשעות כאלה.

Mrs Shoki

New member
מצטערת על הניסוח :S

שכחתי להוסיף שלמרות שאני מתנגדת לזה.. זה כבר הפך לנורמה.

מעריכה אותך מאוד

הנורמה הזו היא שגורמת להרבה צעירים וצעירות לעשות את זה. כל אחד צריך לחשוב בעצמו למה זה יגרום לו. לא תמיד צריכים להוכיח שגם אנחנו שותים ומתמסתלים ואו עושים דברים אחרית שבנורמה.

J Lafferty girl

New member
נכנסתי מהעמוד הראשי

אני לא אמא אבל מנקודת מבט של נערה בת 15- כן, ככה זה הולך היום.. אלו השעות. ואם את סומכת עליהן שהן באמת לא עושות דברים שאת לא מוכנה שהבת שלך תעשה, באמת שאין בעיה. בקשר ל"כמה כבר אפשר", אני יודעת על הרבה אנשים שהרבה פעמים יוצאים פשוט בשביל להיות עם חברים, וברור שלפעמים נהנים קצת פחות מהרגיל אבל העיקר לצאת.

pf26

New member
כן, זו הנורמה

יוצאים בעשר אחת-עשרה וחוזרים לפנות בוקר. לפעמים מזמינים מונית ונוסעים באמצע הלילה לתל אביב. חכי שיהיה רשיון נהיגה. הבן שלי יוצא עם החבר'ה לפחות פעם בשבוע לת"א בחצות (מוזס מורידים מחירים). זה בדרך כלל השלב בו אני שוקלת אם למות מפחד או להשתנק מדאגה, אבל מכיוון שלכל דבר מתרגלים גם לזה התרגלתי, ולמדתי להירדם למרות זאת

אנילה1

New member
בכתבה שליידי צרפה היה כתוב, שהילד או הילדה

יעירו לרגע את האמא כשהם מגיעים הבייתה, בכדי שהיא תוכל להמשיך לישון בשקט. לדעתי זה רעיון טוב.

למעלה