אם כך, אז "חולם טבעי"

anilopo

New member
אם כך, אז "חולם טבעי"

הגעתי לכאן ממש במקרה דרך השתלשלות לינקים בויקיפדיה. עד לאותו הרגע לא ידעתי על המחקר המסועף בנושא, כמו גם על עצם המשגתה של התופעה - "אונירונאוט" ו"חלום צלול". כל חיי הבוגרים חלמתי כאשר אני מודע וכל-יכול בחלומותיי, חלומותיי היו לא יותר משעשוע; הם לעיתים חלים כאשר אני פסיבי ונמשכים עד להיווצרות גורם מעורר שיוציא אותי משיוויון נפש וידחק בי לאקטיביות, אך לאורך כל הדרך אני מודע לקורה אותי - ער (מודע) לחלום. ברוב המקרים גורם שלילי הוא שמניע אותי אל אקטיביות, אך גם נכונות לעצב ולהתאים כראות רוחי את החלום תביא אותי לכדי כך, לא בעידון רב יש לציין. נדמה שאני מוכשר יותר במעשיי ראווה בומבסטיים הפועלים על מימד הזמן-מרחב, ולא במשיכות מכחול עדינות... שיתוק תוקף אותי תדירות בתנומות קצרות, תחושת המחנק שמלווה אותי בזמן ההתעוררות שדורשת ריכוז, לא נעימה בלשון המעטה, גם אם אינני חש בסכנה ממשית; לעיתים נדמה לי שאני מוטל משותק דקות ספורות עד להשתחררות. אני לא דוחק ביכולת המוזרה הזאת, כמעט תמיד אעדיף פשוט לישון, הרי החלום הוא לי בבחינת עיסוק של ממש אם אתפנה אליו, לכן אעדיף להניח לו ולשקוע בשנתי - בכל רגע נתון אוכל, בהנתן סיבה ראויה, לאחוז שוב במושכות. ברור לי שאלו ממש דברי כפירה בפורום שכזה, אך שנתי אינה איכותית ועמוקה ואני מאמין שחצלוליי הם סימפטום לליקוי זה. רק השערה. שמחתי על קיומו של פורום כזה, לא נתקלתי בעוד שותפים ל"תכונה" המוזרה או המחפשים לרכוש אותה בתרגול. רציתי לשתף. חלומות צלולים לכולכם :)

silverhawk

New member
ברוך הבא לפורום ../images/Emo140.gif

אני בטוח שרבים בפורום יקנאו בך על יכולותיך הטבעיות. :) אולי תספר לנו קצת על חוויותיך בעולם החלומות הצלולים?

סאאאם

New member
ועוד שאלה

מעניין אותי מה שאמרת "כמעט תמיד אעדיף פשוט לישון, הרי החלום הוא לי בבחינת עיסוק של ממש אם אתפנה אליו, לכן אעדיף להניח לו ולשקוע בשנתי" האם אתה חש ששינה נעשית פחות עמוקה ומרעננת כשהיא רצופה חלומות צלולים? אתה קם יותר עייף מאשר משינה בלי חלומות צלולים? בעצם זו שאלה לכולם... תודה

למעלה