אם כבר...

guypele

New member
אם כבר...

אם כבר לחיות במדינה קפיטליסטית משוללת ערכים אז כבר עדיף קנדה על ישראל. הציונות מתה וטוב שכך. כל התארגנות לאומית היא טפשות וסופה להסתיים. מי בפורום יכול לתת לי סיבה טובה אחת למה אני טועה ?

EverMan

New member
גיא

כיום , מבחינת שפע המדינות שניתן לחיות בהן , ישראל מייצגת הכי טוב את המייטב של הקאפיטליזם עם שרות סוציאלי. ז"א שבישראל ישנם דברים כמו רווחה סוציאלית , פנסיה , שכר מינימום , תנאי עובדים , סל בריאות , סיבסוד מוצרי יסוד. במקרה ותחלה חס וחלילה , הממשלה דואגת לרווחה שלך. אתה משלם משהו כמו 20% מדמי האישפוז שלך. כל השאר ביטוח לאומי משלם. ישראל גם היא המדינה היחידה בעולם , שתצא מגדרה , תעשה הכל אבל הכל להציל אותך במקרה ומשהו יקרה לך , ואתה תתקע איפשהו בעולם. עוד לא התחלתי לדבר על האנשים , שלדעתי העם הישראלי הוא העם הכי נחמד והכי נחמד בעולם. הוא העם הכי פתוח והכי חם. (חם מתפקד לפה ולשם אבל עדיין) EverMan שאוהב את המולדת

.המוסד

New member
מה רע בלאומיות?

זה כמו לשאול, מה רע בייחודיות? אולי אתה מאלו שהעולם יהיה כולו מאותו צבע, ויראה אותו דבר, כמו השליטים הטטוליטריים שרצו שכו-לם יעשו ויחשבו אותו דבר רק ההבדל שאתה רוצה לכפות זאת על אומות העולם... העם ישראלי איננו העם הכי נחמד, הוא פשוט לא ממש קיים

EverMan

New member
כן , דווקא כן

אני רוצה שכל העולם יהיה אותו צבע. אני רוצה שכל העולם יראה ויקבל אותם דברים. זהו שוויון !

.המוסד

New member
לא נכון, זהו מוות

זה השווין האמיתי, בעולמנו אין שווין ולא יהיה, יש יפים(ויפות!) יותר ויש פחות, יש חכמים יותר ויש פחות, יש ליברלים ויש סוציאליסטים(וזה בעצם אותו סעיף כמו מקודם...), יש ציונים ויש אנטי ציונים, יש חזקים ויש חלשים, יש אמיצים ויש פחדנים, יש מוסריים ויש רשעים, יש טובים ויש רעים, יש אלו המחזיקים רובה ויש המחזיקים חכת דיג, יש את מזרחואת מערב, יש הנועדים מגן דוד ויש הנועדים את צלב הקרס, אבל מעל לכל יש חופש, כן! אני רוצה חופש! חופש להיות שונה ממך, חופש להיות ציוני ולא "ציוני" חופש לאהוב ולהגן על ארצי, חופש לאחוז בהר הבית אף שאינו הר ביתי, חופש דת מצפון ואמונה, להיות בעל לאום ארץ ומדינה, חופש לומר את האמת אף שאינך שלם איתה זהירות! סוציאליזם באיזור, סכנה חמורה! תיאור המבוקש: חמקמק שנון וחד, מדבר בסיסמאות יפות, רוצח במירמה ושקרן פתולוגי פרטים נוספים: שם חיבה-"שוויון", עונש צפוי- 70 מיליון פעם מאסר עולם.

guypele

New member
ארצנו הקטנטונת...

למי שאמר שישראל מדינה סוציאלית - נתון: בשנת 2001 ישראל מקום שני אחרי אר"הב בפער החברתי. שירותי הרווחה קורסים, אנשים מחטטים בפחי זבל (לא הומלסים) בשביל אוכל ולי יצא אתמול ושלשום לעבוד בפסטיבל היין ולראות אנשים שורפים מאות ואלפים על נוזל אדום. לא זו לא מדינה סוציאלית. גם סקנדינביה הסוציאלית לשעבר צועדת בשביל הגלובליזציה לאי-שיוויון. המצב הזה מבטל את היחוד של ישראל ובסה"כ ללא היחוד (התרבות היהודית המבוססת על צנעה, סולידריות והשקעה ב"רוח" ולא ב"חומר", האכפתיות המשפחתית שאיפיינה את הארץ בעבר) - ישראל מקום פחות נעים מקנדה למשל (אני "נדבק" לקנדה מתוך היכרות אישית). לאומיות היא צורה של קולקטיביזם, יענו להגדיר את עצמך קודם כל דרך קבוצה עצומה של אנשים. זה לא חופש. חופש זה עולם ללא גבולות בו אתה יכול להנות מכל השפע האנושי, מטוב ועד רע, כמו באינטרנט למשל.

EverMan

New member
ישר ולעניין

"זה השווין האמיתי, בעולמנו אין שווין ולא יהיה, יש יפים(ויפות!) יותר ויש פחות, יש חכמים יותר ויש פחות". נכון , ובגלל שיש חכמים יותר וחכמים פחות , שיש יפים יותר ויפים פחות. דווקא בגלל זה , תנהג אליהם בשוויון ! ואז גם הם יוכלו להיות חלק מהחברה. אל תקצה אותם בגלל מראם או שכלם. ככה הם יהיו חלק אינטגרלי ומועיל לחברה ! כל עוד אתה מקצה אותם , הם לא יהיו חלק מהחברה. סוציאליות היא הפתרון , סוציאליות היא הדרך. סוציאליות היא הכל ! אנחנו חברה=סוציאל , אנחנו לא יחידים. הבה נלמד להשתמש בכוח שלנו כחברה. -=<ענבר רובין - המטה למען סוציאליות>=-

.המוסד

New member
ענבר הוא הסוציאליזם בהתגלמותו?

האם גם ענבר שקרן פתולוגי? הלא מה שנאמר על ידך כאן שונה מאוד ממה שאמרת הודעה אחת קודם...חשבתי שאתה מתנגד לייחודיות, אתה רוצה שכל העולם יהיה "אותו צבע", שיהיו כולם אנשים באותו צבע עור ועם אותם מחשבות שכולם יקבלו אותם דברים? בתקשורת, באוכל, בחינוך, בחברים ושכולם יראו אותו דבר, לעומת זאת כאן אתה רוצה שוויון הזדמנויות, החלום על העולם הגזעני שלך נעלם, אני לא מקצה אף אחד, שווין הזדמנויות הוא חלק מרכזי בליברליזם, ההפך מסוציאליזם, הסוציאליזם מדבר על עולם אחד, מעמד אחד, שליט אחד, ואילו השידרוג של הסוציאליזם מדבר על מעמד אחד, גזע אחד, צבע אחד, מחשבה אחת, שליט אחד ידידי, השוויון שלך דומה יותר מידי לנאציזם מכדי שזו תהיה יד המקרה, אולי תשלח את הרגל לבלמים סוף סוף?

guypele

New member
זה נשמע נורא נחמד...

ליברליזם. חופש. נשמע נחמד אבל זהירות. כל נפלאות השוק החופשי מוצאות רק לחלק קטן מהאזרחים בחלק קטן ממדינות העולם. הסוציאליזם אולי קיבל פרשנות טוטאליטארית בבר"המ אך אין זו מהותו - סך הכל מדובר על חלוקה שווה של משאבים : המפעל שייך לפועליו, בית הספר שייך להורים ולמורים, השכונה לגרים בה וכו´. הסוציאליזם המקורי דווקא ביקש לבזר את כוחם של השליט והמדינה בין כל המשתתפים במרקם החברתי. קפיטליזם בסך הכל מחליף רודנות גלויה - דיקטטור- ברודנות סמויה - שכבה דקיקה של עשירי עולם קובעי גורלות. אם זה מעניין אותך אשמח לפרט עוד על תפיסה אלטרנטיבית זו שמגדירה עצמה כ"אנרכיזם". נ.ב. בצאצא למשפחה המומת-שואה וכמי שגדל על הסיפורים אודה לכולם אם ישתדלו לצמצם שימושים במילה "נאצי".

.המוסד

New member
נפלאות השוק החופשי הם אמיתיות

זה שלא כולם יוצאים מיליונרים זה ידוע אבל אין זה משנה את העובדה שהשוק החופשי נחל הצלחה בכל מקום בו נוסה כלכלת שוק איננה רמיסת זכויות הפרט, למעשה התפקיד הכללי של הממשלה הוא להגן על הפרט וזכויותיו, כלומר היא מגינה עליו במקרה שנפגעים זכויותיו הליברליזם העברי, של ז´בוטינסקי ה"פאשיסט" כפי שנקרא ע"י אנשי העבודה, כבר פירט לפני זמן רב את החובות הבסיסיות של הממשלה לפרט, 5 המ"מים מזון-מעון-מלבוש-מרפא-מורה, כלומר אוכל, קורת גג, בגדים, שירותי רפואה, וחינוך, זה מבטיח שלא יהיו אנשים רעבים כמו במדינות הסוציאליסטיות הסוציאליזם המקורי, זה שלפני מרקס רק ביקש לשפר את יכולת התמודדותם של החקלאים בשוק החופשי השוק החופשי מבטיח הכנסות גדולות יותר למדינה בגלל יעילותו וכך עם ההכנסות הללו ניתן לשפר את החינוך הממלכתי וכך להעלות את רמת ההשכלה של התלמידים ולהגדיל את אפשרויות העבודה שלהם, וכך גם את התחרות על העובדים עם המעסיק שלך אינו טוב בשבילך, עבור למעסיק אחר, בשיטת כלכלת שוק תוך דור אחד בעזרת שיפור מערכת החינוך ניתן להפוך גם את אנשי הנגב והפריפריה לאנשים בעלי השכלה מעולה וכך להגדיל את המספר החברות, ואת היצע העובדים האיכותיים, שמגדילים את רווחי החברות שמגדילות את הכנסות המדינה שמשפרת את מערכת החינוך... בנוגע לאנרכיזם, אני שמעתי רק את הגישה הפאציפיסטית שלו, מטיפשי אינטימדיה ועד לעלובי פרופיל חדש, צר לי לומר אך האנרכיזם פאציפיסטי הוא בעל חולשות כה גדולות עד שמסוכן מאוד להוציאו לפועל, אך אלוהים לא נישאר עומד מהצד ולמעשה לא ניתן לממש את האנרכיזם הפאצפיסטי אם יש בידך גירסה יותר מילטריסטית של אנרכיזם אשמח לשמוע, אם לא אז כנראה שכבר שמעתי ממישהו אחר משפחתך ה"מומת שואה"? אתה מתכוון אלי ניצולת שואה? בכל מקרה, האידאולוגיה המופשטת של הגרמניות הסוציאליסטית(אם כך נוח לך לשמוע זאת) היא בדיוק, אבל בדיוק מה שענבר אמר, צבע אחד, דבר אחד, וכולי וכולי תשמח לשמוע שהסיכוי הטוב ביותר למנוע היווצרותם של קבוצות שכאלו בעלות כוח שיאיים עלינו או על העולם בכלל הוא על ידי לאומיות מגוונת וכמובן, לאומיות יהודית, ציונות

guypele

New member
תגובה מהירה...

קודם כל התכוותי המומת-שואה. ברור שהם ניצולים אבל קודם כל הם מבטאים הלם עמוק ואכזבה שאינה ניתנת לתיאור מהמין האנושי, ובעיקר נבהלים מכל דבר שמריח אלים, כפייתי או גזעני. אנשים עם רגישות מדהימה לזכויות אדם - ככה אני גדלתי וטוב שכך. לגבי האנרכיזם. כן, ישנה המגמה הפציפיסטית. אני באופן רגשי נוטה להשתייך אליה כי אותי חינכו כאמור בייקיות אדוקה שאלימות היא הדבר הגרוע ביותר. וישנה המגמה הכיפית - מיוצגת לצורך העניין בצורה בולטת ע"י אנשי ה"black block". אלו טוענים שמול האלימות המיושמת בכוחניות הריכוזית הקפיטליסטית והקומוניסטית צריך להגיב בזעם. שליטה לשיטתם לוקחים בכח. הם מקצינים את עיקרון החופש הפרטי יותר מהאנרכיסטים הפציפיסטיים, שהם יותר סולידריים קהילתית. בנקודה זו אני עוצר ושואל : המוסד, מה בעצם בעייתך עם הפציפיזם של אינדימדיה-פרופיל חדש ? מדוע הוא לא ישים בעיניך ? אתה מוכן להשלים אם מצב שבו תאגידי ענק כלכליים תופסים את מקום הממשלה ומכוונים את החוקים והמסגרות לטובתם ? עם עולם שהופך לסכנה אקולוגית להמשך קיומנו? מה אתה בעצם מציא בדיוק?

למעלה