אם כבר מדברים על r/programming

BravoMan

Active member
אם כבר מדברים על r/programming

מככב שם עכשיו קישור לדבר הזה:
https://devblogs.microsoft.com/commandline/introducing-windows-terminal/

והם מדברים על אחרית הימים...

התחלתי להתעסק ברצינות בלינוקס בסביבות 2005, ואחד ה-"ירידות" הגדולות ביותר ששמעתי אז על המערכת הוא על השימוש ב-terminal.

יעני "מה זה מסך דוס השחור הזה? אנחנו ב-2005 ולא ב-1985!"

ועכשיו תראו מי פתאום משקיע ביישום מסוף שקוף, עם טאבים, ובקוד פתוח (בדיוק כזה שהיה לי ב-Ubuntu הראשון לפני 15 שנה
).

אותה חברה שהמנכ"ל שלה בזמנו כינה את לינוקס סרטן וקומוניזם.

בהחלט אחרית הימים, וזה עוד לפני שמדברים על kernel מלא שמגיע ל-Windows בעדכון הקרוב

jellymean

New member
סליחה על הבורות, אבל מה הבדל בין זה לבין CMD?

ודרך אגב, הטרמינל של LINUX הוא ממש מכה, וכיום ניתן לעקוף אותו
למשל עם תוכנה דמויית TOTAL COMMANER אפשר אפילו להריץ תוכניות בהקלקה על העכבר

BravoMan

Active member
אני מקווה שהבדל אחד חשוב הוא היכולת להגדיל את החלון

גם לרוחב, משהו שמשום מה לחלוטין לא קיים לא רק ב-CMD, אלא אפילו ב-PowerShell.
&nbsp
הטרמינל בלינוקס הוא הכלי הכי שימושי שנתקלתי בו, אז אם אתה סובל ממנו, תשקול להחליף מקצוע

jellymean

New member
למה כל דיון בפורום חייב להסתיים בערה עוקצנית?

ההערה שלך הייתה לא במקום .....
ואולי בגלל הסגנון הלא סבלני ומכבד שנפוץ בפורום הוא התרוקן מאנשים

BravoMan

Active member
אה, פתאום אכפת לך מעקיצות?

טוב, נו, בוא תחייה את הדיון ותרשום כמה מאותן בעיות חמורות שהופכות את המסוף לכזו מכה.
&nbsp
אני כבר למדתי משהו מ-Desslok לגבי המסוף ב-Windows שבכנות לא ידעתי קודם.
אלי אם תדבר לעניין, גם אתה וגם אני נלמד עוד משהו...

על מה אתה מדבר?
אין שום בעיה להגדיל את ה CMD לרוחב לכל גודל שתרצה. קליק על הפינה השמאלית של חלון ה CMD -> בחירת Properties -> יש לך שם לשוניות Window Size, גם Height וגם Width. תגדיל שם ואז תוכל לשחק עם העכבר ולמתוח את החלון לאורך ולרוחב. זה קיים בווינדוס מאז ומעולם.

BravoMan

Active member
אה.. טוב לדעת...

למזלי הרב, השרת שבו היינו צריכים את זה יצא לגמלאות והוחלף בשרת לינוקס כך שהנושא כבר לא ממש רלוונטי, אבל טוב לדעת שמישהו ממש חכם החליט שבניגוד לכל חלון נורמלי, אי אפשר להגדיל את החלון הספציפי הזה ע"י גרירת עכבר פשוטה או אפילו כפתור maximize וצריך לחטט באיזה תפריט.
&nbsp
ממש אינטואיטיבי!
&nbsp
מערכת גרפית ידידותית, כן...

ipv6

Member
אפשר להגדיל גם בלי לעשות מה שדסלוק אמר

אפשר גם לעשות maximize לפחות ב-Win10.
מגדילים מקטינים כמו כל חלון רגיל..
אפשר גם להדביק לתוכו!

BravoMan

Active member
אוקיי, אז לפחות מתקדמים...

היה מדובר ב-Windows Server 2012 ומשום מה, לא היה ניתן לשנות שם רוחב בדרכים הרגילות.
&nbsp
הדבקה היית מאז ומתמיד, מה שונה ב-Windows 10?
הוסיפו קיצור מקשים בשבילה?
(שואל ברצינות, עד היום לא יצא לי לעבוד על 10)

bismark1

New member
את הדליפת זיכרון ב-shell של GNOME כבר תיקנו?

בסוף הגישות הפוכות - לינוקס היא קודם כל מבוססת טרמינל. חלונות היא UI first, החלון זה לא הדבר היחיד שמנוון ב-cmd.

BravoMan

Active member
אין לי מושג כי אני לא מתקרב לזה...

בשיא הכנות, אני רואה מעבר מ-Gnome 2 ל-3 בתור שבירה של דסקטופ מצוין.
עד כדי כך, שהעדפתי להישאר ב-Unity, עם כל התלונות שהיו לעולם (ובהתחלה גם לי) עליו.
&nbsp
בוס שלי ששדרג Ubuntu ל-19.4 גם נשבר מהתנהגות ה-desktop ושינה ל-session של Unity.
לא יודע אם זו הקונפיגורציה הספציפית שמשתמשים ב-Ubuntu, או שהפרויקט של Gnome עדיין שבור...
&nbsp
וחבל...
&nbsp
(אם מישהו תוהה - התלהבתי מאוד מ-KDE כשראיתי אותו לראשונה לפני יותר מעשור, אבל בסוף התרגלתי ל-Gnome בתקופה של 2.x ועכשיו אני לא כ"כ מתחבר ל-KDE, אולי זה הזמן לשקול מעבר...)
&nbsp
אכן, Windows היסטורית היא GUI first וזו הסיבה שמאוד מפתיע אותי לראות את MS פתאום משקיעים ביישום terminal, ואפילו מפיקים לו סרטוני פרסומת.

bismark1

New member
אני חושב שזה פשוט חלק מההכרה שלהם במציאות

של עולם הפיתוח היום, אם הפלטפורמה שלהם לא תספק את הכלים האלה מפתחים ימשיכו להגר למקומות אחרים.
(הלוואי גם שיוציאו יותר דברים שלהם החוצה, אולי סוף סוף יהיה אופיס נורמלי מעל לינוקס)

jellymean

New member
שום דבר לא רע בו, אני משתמש בו, אבל...

יש קצת בעיות של תאימות ולעיתים קבצים מסוג pptx או docx עשויים להיות מוצגים באופן לא נכון. הבעיות תאימות הן בגלל שמיקרוסופט משתמשת בפורמט נתונים בינרי מוצפן. הליברה הוא כדי די בסדר.... ויש לו גם גרסה פורטבילית.... אם אני לא טועה באתר portableapps.com

bismark1

New member
איפה להתחיל

אני אפתח בזה שהוא בסדר למי שכותב מסמך פעם באף פעם או עושה דברים בסיסיים. דברים שמשגעים אותי באופן אישי:
1. תאימות - תרצה או לא, רוב העולם עובד עם MS, היכולת שלך לשתף פעולה על גבי מסמך עם מישהו מבחוץ קרובה לאפס. זה לא רק עניין עיצוב שיכול טיפה להתחרבן אלא כל מה שקשור להערות על מסמך, שמירת רוויזיות וכו'. אפשר להאשים את מייקרוסופט אבל יש בעיות גם בעבודה מול גוגל.
2. איטיות - בעיקר בקלקולטור (מקבילת אקסל), עבודה עם דאטה בגודל כמה אלפי נקודות נורא איטי, ברמה שאתה מפחד להזיז חלון של גרף.
3. עיצוב - מרגיש כמו אופיס של לפני עשרים שנה, בעיקר בגרפים. אפשר להפוך את זה לסביר עם עבודה, אבל זה מרגיז.
4. מצגות - שוב, פיגור רציני אחרי פאוור-פוינט ברמה שהכמות עבודה שנדרשת בשביל להוציא מצגת שתראה טוב היא לא סבירה. אני מוצא את עצמי שוקל לקחת מחשב נוסף עם אופיס (בנוסף על המחשב עבודה שלי שמריץ לינוקס) לנסיעת עבודה הבאה שלי בחו"ל רק כי יכול להיות שבסוף אני אצטרך להכין מצגת לישיבת סיכום עם הלקוח.

בכנות, אופיס הוא הסיבה העיקרית שאני לא מוציא את חלונות לגמרי מחיי.

jellymean

New member
אתה צודק בהכל אבל....

אופיס או שקנית או שקיבלת או "שהשגת".... אבל ליברה הוא בחינם!

rontech

New member
סוף סוף, הגיע הזמן שתעלה את התמונה שלך בפרופיל

אין מה להתחבא

user32

Well-known member
מנהל
אני שנים עם KDE. זה כמו להיות בווינדוס XP. עובד כמצופה

למעלה