אם כבר מדברים על זה

רותי ב.

New member
אם כבר מדברים על זה

שכל יום מאבדים מילה , או כל יום מוצאים מילה - אז רוצה לשאול על שלוש-ארבע מילים - 1) קומו סה דיזי "קול לגלגני" - קונוסקו לה פאלאב'רה - בורלא / בורלאנדו, אמה נו פנסו קי אן אסטה קאב'זו אס לה ג'וסטה .. 2) קומו סה דיזי "לחקות" - אזר לו מיזמו ?? 3) קומו סה דיזי "מלכודת" 4) קומו סה דיזי "כלוב". טנגו דה מיניסטר אה סאב'ר אסטאס פאלאב'ראס פור און קואנטו . גראסיאס אה לוס קי מי פואדן איודאר

SuzieRS

New member
בבקשה רותי ../images/Emo39.gif

1 - בורלה - זה נכון. ערכי את המשפת בצורה מתאימה. 2 - לחקות = Imitar חיקוי - imitasion 3 - מלכודת = trampa 4 - כלוב = kaja espero ke te aproveche= מקוה שיועיל לך.

t8a

New member
אם כבר עוסקים בזה. האם משהו יודע

כיצד אומרים בלאדינו יעה. אצלנו בבי קראו לזה בשם הטורקי - פאראשאנה. כן סאבה?

t8a

New member
מצאתי במילון שאומרים פאלה. פעם

ראשונה שאני נחשף למילה הזו.

SuzieRS

New member
גם אצלנו פ'ארשאנה=יעה

פאלה בגינה ,על שפת הים לבנות ארמונות בחול , וכו' = את פאלא - גם העצם בשכם -בגב -דומה לאת או כף.

SuzieRS

New member
איך מבדיל בין הPALA פארה

אריקוז'יר לו קי סי באררי לבין הפאלה די לה גוירטה ?

רותי ב.

New member
../images/Emo51.gif

אס ג'וסטו דה דיזיר (או אסקריב'יר) "בוז חאדרוזה" (boz hadroza) ?? או "חאדרוזאמנטה" ??

SuzieRS

New member
אנדה אסטאש טודוס ??? דיקה מי דישאש

סולו אה מי די ריפליקאר ??? בסוף אני מרגישה כמו "החמור שקופץ בראש".

רותי ב.

New member
הכוונה -

לילד שהלך לחפש את ציפור הגשם ושמע לפתע "קול לגלגני": "לאן תלך ? לאן תלך?" הקול הלגלגני הזה היה שייך לתוכי . ensupito oyo una boz...."ande iras? ande iras? kuando abolto la kavesa vido un papagayo ..

Sarika

New member
הייתי אומרת שחדרוזה זה "פלצנית"

או כמו שכתבת אחת שעושה רוח. לדעתי סוזי צודקת - ללגלג זה A BURLAR

רותי ב.

New member
שריקה -

חאדרוזה - זה יותר מישהי שהדיבור שלה מלווה בהעוויות, בתנועות מוזגמות, במחוות מוזרות (שקשורות גם לקול וגם ל'תנועות גוף'. ללעוג זה בורלאר, זה בטוח. לגלגני בעיקר כשהמדובר בקול, (שלאו דווקא שייך לדיבור אנושי) - אני לא בטוחה שזו המילה הנכונה. אולי בלאדינו אני חלשה, אבל אני לא מרגישה שזו המילה הנכונה או הביטוי הנכון בעברית בהקשר הזה . חשבתי על המילים - קול מוזר (זר) - אסטראנג'רו או משהו דומה, אבל עדיין, אני בטוחה שהיה ביטוי שמשקף יותר

SuzieRS

New member
../images/Emo27.gifמה דעתך ../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

...Oyo una boz, komo si s'estava burlando

למעלה