אם כבר חידות:

עידו123456

New member
תיקון קטן:

כפי שאני רואה את זה: יש !4 אפשרויות לסדר את המספרים (סה"כ 24 אפשרויות) לאחר מכן 3^4 דרכים לסדר את פעולות החשבון (= 64) (בין 4 מספרים יש 3 פעולות) ולבסוף, מספר הדרכים לסדר את הסוגריים הוא (C(4-1 - מספר קטלן, כלומר -
(1 / (n+1)) * (2n choose n)​
סה"כ - 5 אפשרויות למיקום הסוגריים. נכפול את הכל: 7680=5*64*24 שתי הסתייגויות: א) זה מספר גג לאפשרויות, המספר המעשי קטן יותר (לדוגמא אם יש לנו רק פעולות חיבור, זה לא משנה איפה נשים את הסוגריים) ב) אני יודע שלפי הנוסחא זה אמור להיות 5 אפשרויות לסוגריים, אבל לפי דעתי יש יותר אני הפסקתי לספור לאחר שמצאתי 6 אפשרויות שונות לסוגריים עבור הרצף 1 5 6 7 . יש לי טעות?

ahardon

New member
טעות

4^4 אפשרויות לסדר את הפעולות, על כל פעולה שאתה לא משתמש, יש לך 4 בחזקת 3 אפשרויות, ומכיוון שיש 4 אפשרויות לפעולה שאתה לא משתמש בה תכפול שוב ב4. וגם צריך לקחת בחשבון שאם הפעולה שלפני המספר הראשון היא מינוס אז יש 4 פעולות. ואלה כל האפשרויות לסוגריים(אכן 6, וצריך ליישר לשמאל): xxxx (xx)xx xx(xx) x(xx)x (xxx)x x(xxx)

pertal

New member
האמת "הוליכו פה שולל" את כל אלה שני

שניסו לפתור..... כי הם בכלל לא ידעו שאפשר לעשות חישובים עם מספרים שקטנים מאחד וכו... וניסו להגיע לפיתרון בלי ירידה מתחת לשלם..... איך אפשר להגיע לפיתרון כזה ??

למעלה