אם כבר החלטתם...

FullTimeSpirit

New member
אם כבר החלטתם...

לשוב ולדוש נושאים נדושים היטב, גם אני רוצה להיכנס לזה. בתור התחלה, שאלה: במבט כולל, מלמעלה, על פעילות התנועה השוטפת והעונתית ועל חבריה, איך הייתם מגדירים את מצבה של התנועה מכל בחינה שאתם חושבים?

s u g e r

New member
נראה לי ש

זו שאלה כללית מידי, כדאי שתגידי מה דעתך בנושא בתור התחלה וגם תפרטי על אילו בחינות את רוצה לשמוע כי אחרת לא נראה לי שאפשר להתייחס ככה לשאלתך...

FullTimeSpirit

New member
פירוט...

מידת ההצלחה של התנועה בשילוב בין תורה לעבודה, עד כמה התנועה באמת מייצגת את התורה ואת העבודה...

תגידו,

לא נראה לכם שצריך קצת שינוי בססמא הזאת? תורה ו-עבודה? כאילו - העבודה היא לא חלק מהתורה?!

תחיה

New member
לא...

מה זאת אומרת? העבודה היא בהחלט לא חלק מהתורה! יש ללמוד תורה, ויש לעבוד! מה זה לעבוד?

תראי, תחיה.

האמונה היא שהתורה כוללת את ה-כ-ל. זו תורת חיים. "הסתכל הקב"ה בתורה, וברא עולם". כל דבר, הוא חלק מהתורה. כלומר, לא התכוונתי שצריך רק ללמוד תורה, ולא לעבוד. התכוונתי שהעבודה היא חלק מהתורה. כן, התורה מצווה עלינו ליישב את א"י, ולהגשים, והכל. אז למה תורה ו-עבודה, כאילו מדובר בשני דברים שונים ונפרדים? ועוד משהו - "גדול תלמוד ממעשה, שתלמוד מביא לידי מעשה"

ש י ר ה2

New member
אני אומרת...

שישנם סניפים שהסיסמה כ"כ משקפת את הסניף יעני באמת עושים פעולה עם דברי תורה ואז משחקים כל מיני משחקים שבטיים או במקרה הטוב סניפיים... אבל יש סניפים שבחיים לא הייתי שמה אצלהם את הסיסמה הזו כי הפריצות שם חוגגת....אבל כן סה"כ הסיסמה מתאימה לתנועה.... בנ"ע לא יכולים לשפר את כל הסניפים שבארץ הם יכולים לעשות מאמץ....אבל שום דבר כמעט לא יכול לעזור אי תורה שחוגגת בסניפים מסוימים לארץ.

אבל הססמא צריכה להיות האידיאל,

ולפיכך זה אם כבר "עבודה מתוך התורה"..

FullTimeSpirit

New member
תורה ועבודה.

"כי תבואו אל הארץ ונטעתם כל עץ מאכל..." "שש שנים תזרע שדך..." אין עבודה בתורה? כל המצוות התלויות בארץ? הכל עבודה...עבודת ה´ בחיי המעשה. לעניות דעתי, אנחנו בתור חברי בני עקיבא צריכים לעשות הרבה חשבון נפש בקשר לעד כמה אנחנו באמת מגשימים אידאלים בהתאם לתורה ועד כמה ערכי התורה נוגעים לנו מעבר לשעות הפעילות בתנועה. אחת הבעיות היא, שיש כבר מדינה שרצה. קשה לראות משהו גדול שהנוער יכול לחולל. לפי דעתי אנחנו נסים לשכנע את עצמינו הרבה פעמים שיש לנו הרבה מה לעשות בעוד אנחנו לא יכולים להצביע על דברים ספציפיים ובכל דבר שאנחנו עושים מנסים לשכנע את עצמינו ש"זה הדבר שעושה את המדינה"... בתאכלס כמה חניך בכיתה ו´ היום בבני עקיבא ממש עושה משהו...כמה מהפעולות שמעבירים להם באמת משפיעות עליהם? מעבר לזה, כמה חברי חבריא ב´ ומדריכים רואים בכל רגע מחייהם שליחות וצורך להגיש את כל הדברים שהם מדברים עליהם גם מחוץ לפעולות בתנועה? כמה באמת חדורי אידאלים ושואפים לתקן מדינה שעל דיגלה עבודה מיתוך תורה? כמה באמת כואבים על כל פגם ופגם שיש בחברה? כמה מוכנים באמת לחולל מהפכות?

LadyTitania

New member
לחולל מהפכות ...../images/Emo96.gif

אז אתה חושב שאין מה לעשות כבר בעולמנו הקט? אפילו במדינתנו הפיצפונת שהוא מספיק גדול? אני חולקת עליך. אז אנחנו לא צריכים להקים מדינה ב"ה היא כבר קיימת. אבל אולי בגלל זה בדיוק יותר קשה לנו. אין מטרה ספיציפית וברורה כמו להקים מדינה. אך בעצם לא חסרים דברים שדורשים עשיה ותיקון. ראשית, אני חושבת שלא פחות חשוב לשמור על המדינה קיימת מאשר להקים אותה. לפני הכל צריך לשמור על מה שיש לנו. האמת - נראה לי שקיים חלק - אפילו אם הוא קטן - שמוכן לוותר על מדינת ישראל... (זה הקטן גדול יהיה?) שנית, יש מספיק מה לעשות במישור החברתי. ההפגנות של הנכים ושל החרשים מעידות על מצוקה שאנשים מצויים בה. דוקא אנשים שצריכים את התמיכה של החברה צריכים להתגבר לבדם על קילומטרים של Red Tape (בירוקרטיה). הקהילה האתיופית שהגיעו לארץ קיבלו על הראש אתרי קראוונים ודעות קדומות בשפע. לא חסרות דוגמאות לבעיות חברתיות. (הספרנית כאן צוחקת שהיא מתלבטת אם צריך שני תיקים אחד עבור כתבות על המצב החברתי בארץ ואחד עבור בעיות חברה היות ואין ממש הבדל...) הייתי ממשיכה אבל לצערי אני מוכרחה ללכת כעת. אז לסיכום, אני חושבת שאם באמת רוצים מוצאים מה לעשות. התפקיד של התנועה כפי שאני רואה הוא לחנך לעשיה לא רק במילים ופעולות בשבת ואמצע שבוע. אלא ע"י עשיה של ממש - לצאת לשטח. ללכת לבית אבות, לעזור לשכבות אוכלוסיה חלשות ודומה. מקוה שהצלחתי להבהיר את עצמי למרות שלא היה לי יותר מידי זמן לחשוב על מה שכתבתי... יום טוב הדסה

מיקי*

New member
"על שלושה דברים העולם עומד

על התורה ועל העבודה ועל גמילות חסדים"

ובאמת בוא ונשמע מה היא אותה

העבודה שבאמרה הזאת? ומהי גמילות חסדים אם לא עבודה? ולכן אומרים שה"תורה" שבפתגם הזה היא "לימוד התורה". ואילו עד כמה שאני יודע ה"תורה" שבסמל של בנ"ע לא מכוונת ללימוד התורה בלבד, אלא לתורה על כל פניה.

למעלה