אם כבר בבתים עסקינן...

אם כבר בבתים עסקינן...

אנחנו שוקלים לרכוש מגרש ובנות עליו בבית בשכונה שעכשיו נמצאת בהקמה.
המגרש נמצא בידיים פרטיות.
אנחנו, איך לומר, ירוקים לגמרי בתחום. גרים כל השנים בדירה שכורה.
אז מאיפה מתחילים? מה צריך לעשות?
תודה מראש

rnavina

New member
את לא מכירה עוד משפחות שבונות באזור?

לי אין מושג אבל אני שמחה שאתם שוקלים. חשבתי לאחרונה עלייך ועל הדילמה שכתבת פה פעם בנוגע לבית שלכם.

תודה
האמת היא שאנחנו בשלב מוקדם

הרבה יותר. רציתי לדעת מה צריך לעשות לקראת תהליך רכישה. אם יש טיפים שיעזרו לנו לעשות את התהליך בצורה נכונה ומסודר.
ולא. כרגע עדיין לא מדברים על זה שלא בחוג המשפחה.

את מתכוונת לגבי הבנייה?

שלב ראשון הוא שצריך לתכנן (בעזרת אדריכל) את הבית שאתם רוצים לבנות.
אדריכל טוב ומנוסה ידע גם להפנות אותכם לבעלי מקצוע אחרים ולהדריך בתהליך.
יש לנו חברים שבנו בית ועשו בזמנו קורס בנושא הזה בגעש (שכחתי איך קוראים שם למקום הזה שיש בו הרבה גופים שעוסקים בבניה פרטית). אבל זה עלה די הרבה כסף והאם אמרו שבדיעבד לא היה כל כך שווה את הכסף. אז אנחנו ויתרנו על זה

לא לגמרי ברור מה השאלה

נראה לי שבגלל זה מעטים העונים - כי לא ברור על מה את מבקשת לדעת
יש כמה דברים
ברמה "המנהלתית"
לכל מגרש יש רישומים בטאבו או במנהל, שצריך לבדוק אותם, בדיוק מה הזכויות המפורטות וכו (זה בכל מקרה עורך דין עושה)
בעירייה/מועצה מקומית יש תוכנית תב"ע (תוכנית בניין עיר) שמגדירה עבור השטח מה מותר לבנות בו (כמה מטרז' איזה קומות וכו') אז לברר בכלל מה מותר לבנות על השטח שאתם שוקלים לקנות. לכל שטח יש מספר גוש ומספר חלקה וכו' שמאפשר בירור ספציפי.

ברמה אחרת לגמרי אתם צריכים לשקול את עלויות הבנייה
היום מאוד יקר לבנות בית. פעם דיברו על 1000 דולר למטר וזה רחוק מאוד מהמציאות ממה שהבנתי
אני הבנתי מחברים שבנו, שקוטג שלם (מרתף + 2 קומות) בסטנדרט בינוני זה שני מיליון שקל
אפשר לבנות במיליון וחצי אבל לא פחות (אולי אם מתרחקים מאוד מהמרכז ומורידים מאוד מטרז')
חוץ מעלויות - צריך לקחת בחשבון הרבה זמן+אנרגיות+כוח+ויכוחים שקורים תוך כדי תהליך של שנתיים בנייה (אישורים + ועדות + הבנייה עצמה)
השכן שלנו מנסה לבנות בלי קבלן מפתח ומעסיק עובדים (לחסוך בעלויות כנראה) כבר פעמיים שהעובדים ברחו לו באמצע העבודה וזה כל פעם כאב ראש וכסף.

וחוץ מכל זה ראי שרשור למטה(או למעלה) על בית לעומת דירה
לבית יש הרבה הוצאות שוטפות גבוהות יותר מדירה. זה אומנם מתגמד יחסית לעלות הבנייה אבל זה הוצאה שוטפת (כלומר חודשית או דו חודשית)
למשל, כשעברנו מדירה לבית המטרז' גדל לנו פי שתיים והארנונה פי 4 (ארנונה על בית פרטי הרבה הרבה יותר יקרה מארנונה על דירת מגורים משותפת, וגם כל מטרז' מעל מספר מסוים כבר יקר יותר)
חשבון החשמל יותר גבוה (פחות בידוד מדירה שיש לה רק שני צדדי אויר למשל)
הרבה תחזוקה של המסביב (שער חשמלי, תאורה בשביל כניסה, גינה וכו')

החלק הכייפי בכל העניין זה ביום שבת לפתוח דלתות לגינה, והילדים מאושרים וחופשיים.
ואין שכנים מציקים (אם יש קצת מזל, כי שכנים באיזה שהיא רמה תמיד יש גם אם מעבר לגדר).

בכל מקרה, בכל החלטה
שיהיה בהצלחה

תודה רבה! עזרת לי מאוד

עלות הבנייה מפתיעה אותי.
חשבתי שאפשר לבנות במיליון בערך (בלי מרתף)
הלכנו היותר לראות את השטח והבין מה הולך לקרות בסביבה, אבל אלך בקרוב לעירייה להבין ואתייעץ עם עורכת דין.

עלות בניית מרתף היא מאד יקרה

הרבה יותר מקומת קרקע (מרתף מצריך יסודות ויציקות נוספות, שלא לומר משאבה לענייני אינסטלציה)
קומה שניה זולה יותר לבניה מקומת קרקע.
וכמובן שהרבה תלוי במפרט (יש כיום סיורים מאורגנים לקניונים בסין כדי לקנות בזול כמעט הכל לצורכי בניה. בקרוב עומד להיפתח באזור נתניה קניון של דברים מיובאים מסין כדי לחסוך את הנסיעה עד לשם...)

אני משערת שהעלויות שכתבו לך לא חישבו את עלות הקרקע ופיתוח. אם זו שכונה חדשה אז סביר שעלות הפיתוח תהיה גבוהה יחסית. מחיר הקרקע תלוי במיקום כמובן ובגודל המגרש.

לגבי צורת הבניה - לכל עיריה\מועצה יש כללים משלה לגבי מה מותר. יש הגבלות על אחוזי בניה על המגרש, גובה הבניה, ולא פעם גם על השטח הכולל של הבית.

והמלצה מראש - לקחת קבלן מפתח ולא לפרק את זה לקבלני משנה (מתכון בדוק לצרות, במיוחד למי שלא מבין ואין לו ניסיון בבניה). ובנוסף - לקחת מפקח בניה עם המלצות + לברר את מידת המעורבות של האדריכל\מעצב שתיקחי (יש כאלה שמגיעים הרבה לשטח ויכולים לעצור "ברוך" באיבו. ובכל מקרה - לא הייתי מוותרת על מפקח בניה. לנו היה מפקח מעולה שעזר לנו מרגע החתימה על הקרקע ולאורך כל שלבי התכנון והבניה, כולל מו"מ מול גורמים שונים, ווגם היום, 3.5 שנים אחרי שנכנסו לבית - הוא עזר בעניין תיקונים שהקבלן היה צריך לבצע ושקדמו להם דיונים של איך לעשות ומה. בזכותו חסכנו לא מעט כסף ובעיות.)

בהצלחה! בניה יכולה להיות כיף גדול!

קודם כל ולפני הכל לבדוק עלויות

ולראות אם אתם יכולים לעמוד בזה.
לקחת בחשבון פרט לרכישת המגרש, את עלויות הבנייה כולל מיסים לרשויות, ציוד חדש וכו'

sharonwe

New member
בהצלחה!

אני אוכל לעזור בשלב הפינישים (ריצוף, חיפוי, מטבח, דלתות וכו׳).
דברי איתי כשתרצי.

למעלה