אם כבר אז...

why you

New member
אם כבר אז...

יהיה נחמד אם נעשה סקר קטן כדי לבדוק אילו שירים עוזרים לכם/מתאימים לכם בשעות הנודדות או שהם עוזרים או סתם כדי להפיג את השעמום... אז אצלי זה בדרך כלל "הקיור" שהם שקטים ופורטיסהד אבל באחרונה (כי אני כל הזמן מתעדכן) אלו השירים: suede - saturday night the cure - charloette sometimes עליסה בשלשלאות - down in a hole עליסה בשלשלאות - rooster smashing pumpkins ובטח עוד כמה ששכחתי... אבל רק כשאמא לא פנויה לשיר לי שיר ערש... ליל כוכבים לכולם

דנטל

New member
לא ממש יכולה לישון עם מוסיקה

בנוסף, מוסיקה לא מרגיעה אותי בכל מקרה. היא מעוררת כל מיני תחושות שגם הטובות שבהן לא נותנות מנוח. נגיד, שיר אהוב שגורם להתרגשות, או שיר שנוא שעושה עצבים, או שיר יפה שמעורר זכרונות - איך אפשר להרגע מזה?

why you

New member
טוב אז...

אולי תנסי סוג אחר של מוזיקה חוץ מהיפ הופ והרצון לרקוד במקום לישון ייעלם... סתם... לפעמים אני צריך איזה מין רעש ברקע, כי כשאני לא מצליח להירדם המוח שלי פשוט עובד על הילוך סרק, זה קצת קשה להסביר אבל אני פשוט מתחיל להגיד או לשמוע כל מיני דברים בטלים ומטומטמים בראש בקול שלי ובקולות של אנשים שאני מכיר שאלוהים יודע מאיזה שכבה אפלה במוח הם מגיעים אבל אולי זה צריך להיות מסופר בפורום הפרעות נפשיות...

דנטל

New member
המחשבות מתרוצצות יותר כשאין מוסיקה

אבל אני לא יכולה לישון עם רעש. עכשיו, היפ הופ עושה לי חשק לרקוד ות'ראש מטאל עושה לי חשק להאדבאנגינג ובכלל חשק עז לחזור לרוקסן ומוסיקת אוירה עושה לי חשק להרוג מישהו. כל שיר יעשה לי חשק למשהו. צריכה שקט כשאני מנסה להרדם. זו בדיוק הבעיה עם המחשבות שמפריעות לישון - הן עושות רעש במח.

why you

New member
אז אוקיי

{לפני שאני מכריז על מותו של הרעיון} אז לפעמים אני מוותר על הניסיון לשכב סתם במיטה ולחכות לגמד עם החול ואני מתחיל לראות טלוויזיה (אתמול זה היה מועדון קרב...) או פשוט עובר לחשוב במקום אחר בהשראתו של כריך טונה(אתמול זה היה פתיתים עם צלי עוף...שיט עכשיו הרעבתי את עצמי בלי להתכוון) כי למי יש כוח להכין ביצת עין ב2:30 AM ואז מרשה לשים מוזיקה ברקע...ואז השאלה איזו מוזיקה זו תהיה... כנראה שזה יהיה rem - day sleeper אבל לא משנה הניצוץ כבה ליל כוכבים

דנטל

New member
כן, מקרר זו אופציה מוכרת

שעות מסתובבים מצד לצד ובסוף נכנעים לעובדה שזה לא יקרה בקרוב, אז מחפשים תעסוקה והמקרר הוא חבר טוב בזמנים האלה. גם הטלויזיה. הזכרון הזה רק מוכיח לי שכבר מזמן לא סבלתי מקשיי הרדמות קשים. נרדמת הרבה יותר מהר מפעם. נראה לי שאפילו תוך חצי שעה.

why you

New member
אוף!

זה לא פייר לכל אחד במשפחתי אין סיכוי לשהות ער במיטה יותר מעשר דקות ורק לי תמיד היה קשה לישון... בשנה האחרונה הייתי עייף באמת רק בשיעורי נהיגה או בשעות הלימודים מין עייפות כזו מלווה ברעב וביצרים אחרים... אבל האשמה היא קצת בי... אם יש לי בחירה אם לישון או להשאר ער אני בדרך כלל מעדיף להשאר ער... אני מכיר מישהו שישן יותר מ10 שעות בלילה ואני לא מבין איך אפשר לא נראה לי שישנתי עשר שעות ברצף מאז שהפסקתי לינוק... say... חוסר שינה יכול להביא לנזקים חמורים למוח או משהו כזה? יש איזו מין תיאוריה כזו במקרה? כי אני חושד שכמה שריטות שלי מקורן בחוסר שינה אבל יש סיכוי טוב מאוד שהם גם בגנים... לילה טוב כבר אמרתי?

דנטל

New member
לא יודעת לגבי המשפחה שלי

אבל לראות את החבר הכי טוב שלי נרדם בשניה היה מתסכל. הבחור פעם נרדם לי באמצע שהוא(!) דיבר. חוסר שינה יכול להביא לנזקים ואני ממליצה לך להכנס לקישורי הפורום ולקרוא את המאמרים שיש שם. זה גם יכול להביא ל"שריטות", אבל בעיקר מסוג מסוים - דכאונות. אני מאמינה שהמון שריטות שלי הן פשוט בגלל שככה נולדתי, אבל יהיה קל להאשים את חוסר השינה במהירות שאני מתעצבנת (למרות שאני מזל טלה וגם את זה נורא קל להאשים במה שקשור להתעצבנות מהירה). אני ישנתי הכי הרבה 18 שעות. באמת באמת שישנתי טוב באותו יום. באתי הביתה במטרה לישון קצת אחרי הצהריים ופשוט לא קמתי עד הבוקר. מקסימום לשירותים. לא זוכרת, אבל הגיוני לי. לילה טוב גם לך. כואב לי הראש. היו שנים שאם היה כואב לי הראש בלילה - הלך עלי. לא יכולתי לשים אותו על הכרית. כאב לשים אותו. בשנים האחרונות זה בסדר. לפעמים כמה בלילה מרוב כאבים, אבל נדיר. מקוה שהלילה יהיה בסדר. חייבת שיהיה בסדר. הולך להיות לי שבוע קשה... וזה בדיוק מה שהולך לעשות לי את הלילות לקשים.

why you

New member
מה עם הפרעות קשב...

אין לי סבלנות לכלום... למשל לחפש במאמרים אם יש קשר להפרעות קשב

שלום, אני חדשה כאן מקווה, שאני

יכולה להביע את דעתי לגביי נושא מתסכל זה. גם אני סובלת, לא אחת, מנידודיי שינה. אני חושבת, שהלילה למשל ישנתי, שעתיים בלבד. לילה קודם נרדמתי, אחריי השעה 03.00 בלילה והתעוררתי מוקדם למרות, שזאת היתה שבת, ואפשר לישון עד שעה מאוחרת יותר אמנם כבעלת משפחה, יש לי התחייבויות אבל, בטח, שלא מוקדם בשבת בבוקר. אני לא חושבת, שיש לי אפילו 6 שעות שינה, שבן-אדם צריך לצרוך באופן ייחסי. מובן מאליו, שבבקרים ובמהלך היום אני עייפה ולא תמיד, אני יכולה להשלים את החסר, אם בבקרים / אם במהלך היום למרות, שאינני עובדת מחוץ לבית. זה יותר קשור בבעיית השינה שלי. וכשעייפים, מאוד קשה לתפקד אם בבקרים, אם במהלך היום. מאחר, שאני בדיאטה שנים לא מעטות, אני לא יכולה לגשת למקרר / לפיתויים אחרים כאוות נפשי, אפילו, שהייתי מאוד רוצה בכך. אני חושבת, שגם דיאטות, פוגמות באיכות השינה. אוליי תצחקו, אבל ניראה לי, שתופעת נידודיי השינה : תורשתית. על סמך מה אני אומרת זאת תשאלו ? ? ? אני יודעת בוודאות, שאימי, סובלת מנידודיי שינה אם בצעירותה, אם בשלבים מאוחרים יותר של חייה, והיום. נכון, שככל שמתבגרים התופעה הזאת גוברת, ואני ממש חוששת מזה. וזה לא משנה, איזו פעילות אעשה במשך היום, אם פעילות פיזית מתוגברת / אם פחות מזה. אשמח לתגובה.

ובונסף למה שציינתי,

גם אני לא יכולה להירדם עם מוסיקה ולא משנה, איזו מוסיקה למרות שמוסיקה, זאת אהבת חיי מאז ומתמיד, להיפך, זה רק יגביר את רצוני להמשיך להאזין למוסיקה. כמו-כן גם לגביי קריאת ספר, או, ציפייה בטלויזיה (לא חשוב מה). וכשלא ישנים, מובן מאליו, שהמחשבות מתרוצצות בראש באופן אוטומטי. גורם נוסף שמפריע להירדם.

דנטל

New member
נדודי שינה הם תורשתיים בהרבה מקרים

עוד משהו שבטח יענין אותך לדעת - לסובלים מנדודי שינה יש נטיה להשמין. אני ממליצה לך לנסות להבדק במעבדת שינה. בנוסף, כנסי אל קישורי הפורום ותקראי את המאמרים שנמצאים בקטגוריית פתרונות. אולי יהיו שם דברים שתרצי לנסות.

תודה לך דנטל על התגובה המעניינת

לגביי תורשתיות בנידויי שינה, עד כה לא הייתי בטוחה בזה במלוא האחוזים, זאת היתה השערתי בלבד כעת, אני יודעת, שזה כן תורשתי לצערי. ניסיתי לקחת : "ריגעון לילה", "קלמנרבין" (אם כתבתי את השם נכון), "רמדיי ספריי",אני ממש אבל ממש לא מוצאת, שזה עוזר.משלמים כ"כ הרבה כסף על המוצרים האלה, עם טיפ טיפה תקווה שזה בכל זאת יעזור אך, לשווא. אוליי, לאחרים זה כן עוזר ? ! שמתי לב לדבר נוסף, אני אכן, זקוקה לדיאטות למשך כל ימיי חיי. תופעה מצערת נוספת. כשאני בשיא העלייה במשקל, השינה טובה יותר לעומת, הפעמים שבהם אני בדיאטה ויורדת במשקל כמו בתקופה הנוכחית למשל, אני נוטה להבין, שזה קשור לתחלופה של חומרים בגוף. יותר פחמימות / פחות פחמימות שצוברים בתקופה כזו. אשמח לכל תגובה, טוב לדעת, שאינני לבד עם תופעה מצערת זאת. זאת בפירוש מכה ! ! !

דנטל

New member
הפתרונות משפיעים על חלק מהאנשים

כל פתרון פועל על גורם מסוים. אם נדודי השינה שלך לא נגרמים בשל אותו גורם, אין סיבה שהפתרון יועיל לך. לכן, קודם כל, צריך לחפש את הגורם. את זה עשויים למצוא במעבדת שינה, למשל. לנדודי שינה יש שלל גורמים, הן נפשיים והן פיזיים. מה שמענין הוא שהשינה שלך יותר טובה כשאת בשיא המשקל. אולי משהו בסוג הדיאטה משפיע גם על השינה שלך, שגם ככה לא משהו, ועושה אותה עוד פחות איכותית. בקטגוריית הפתרונות בקישורי הפורום יש גם המלצות בקשר לתזונה. כדאי לקרוא. ואת בהחלט לא לבד. הפרעות שינה הן לא תופעה חריגה כמו שנדמה. קחי בחשבון שסטטיסטית כמעט כל אדם סבל מתישהו בחייו מנדודי שינה וכמות האנשים שסובלת מזה באופן כמעט קבוע היא לא נורא נמוכה.

why you

New member
הזכרנו פשיטות ליליות על המקרר לא?

את יכולה גם לרשום בהודעה קישור לבעיות שינה והקשר לבעיות זכרון אם יש? רק אם בא לך...

דנטל

New member
בעיות שינה משפיעות על פעילות המח

בכלל זה גם על הזכרון. הקשר שבדרך כלל יש בין נדודי שינה לבעיות זכרון הוא גורם אחד לשניהם. יש לא מעט גורמים כאלה שהתופעות שהם יוצרים הם גם נדודי שינה וגם בעיות זכרון... וגם הפרעות קשב. יש לי בעיה להביא קישורים בגלל שמדובר בדרך כלל במחלות. אני לא רוצה להבהיל סתם (וברור שגם לא הייתי רוצה לגרום לאדישות), אבל אתה צריך רופא.

למעלה