אם יש פה בארדים (bards)...

רמץ

New member
שירים ב-Inplay:

מעולם לא שחקתי פייטן אבל לדעתי אין באמת צורך לכתוב שירים - אלא אם כחלק ממשחק תפקידים הדמות שלך מצטטת שורות או "עובדת על שיר". בדומה לאופן שבו קוסמים מטילים לחשים, כל שעלייך לעשות הוא להגיד: "הדמות שלי מזמנת את הנבל שלה ושרה את השיר העלפי הנוגה ביותר שהיא מכירה" - למשל. הדמות שלך יודעת בעל פה מאות שירים וסיפורים - הבארדים האיריים המקוריים לא הורשו לשאת בתואר לפני שידעו לדקלם מספר מגוחך של שירים וסיפורים מכל סוג. ואני מאמין שהעלפית שלך הייתה מוצאת כל שיר שאת, השחקנית, כותבת - פשוט גרוע - ואת זה אני אומר בביטחון מלא מבלי לדעת עלייך דבר. שלא לאמר שהשה"מ בעצמו צריך לחשוב על שירים אפיים אם את רוצה לשיר שיר גבורה היסטורי מוכר.

Nihau

New member
אבל אם מחברים שיר על קורות הרפתקאה

זה הופך את העולם להיות הרבה יותר אישי. אדריאן הולך ברחבי העולם ושר את השיר החדש שלו ביחד עם שאר השירים שהצהרתי שהוא שר וזה ממש מוסיף לסיפור, לאווירה, לאמינות הדמות וכו... לקח לי יותר מחודש עד שנחה עלי הרוח ויכלתי לשבת ולכתוב את השיר ההוא וחיבור שירים במציאות לא חייב להיות תהליך כל כך מהיר ומצוץ מהאצבע כמו ב"מונטי פייטון והגביע הקדוש". ייתכן שהעלפית הייתה מוצאת את השיר גרוע אבל באותה מידה ייתכן שלא. אני אף פעם לא השתתפתי בקרב אבל הידע והיכולת האסטרטגית שלי נשענים על ניסיון רב במגוון רחב של משחקי אסטרטגיה למיניהם ממשחקי שולחן ועד משחקי פינטבול דרך משחקי מחשב... אותו עקרון נכון גם לגבי שירים וסיפורים. אפשר לשחק את הדמות בצורה אנמית ומתמטית יותר, זו אפשרות הפתוחה בD&D עבור השחקנית, היא פשוט מגלגלת קוביה לראות את יכולת ההצלחה שלה בהופעה, אבל עדיף לשחק את הדמות ולהוסיף לה כמה שיותר "צבע ונפח". זה כמו ההבדל בין רק לגלגל "כריזמה ודיפלומטיה" לבין באמת לנהל מיקוח חריף מול השה"מ ולזכות בחפץ הרצוי ברבע מחיר...

למעלה