אני משערת שבעיקר תגובות
אבל אולי לא רק. כי אני לא בטוחה כמה זה חשוב לי כמו שחשוב לי שיש לי מקום לכתוב בו. לא יודעת להסביר, אני יכולה לכתוב למחשב או למחברת (ועושה את זה גם), אבל זה אחרת. [הקטע שזה מקום ציבורי פתוח בהחלט הפחיד אותי בהתחלה, במיוחד כשאני כלכך חרדה מהמילים שלי, פעם ברמה הרבה יותר חזקה. וסביר להניח שגם גרם לי לצנזר את עצמי מספר פעמים, ועדיין לפעמים. ולפעמים בכלל לא, למרות שידעתי שיש מי שיכול לקרוא. הבחירה שלי לכתוב פה בכינוי שלי, ולנהל פה בכינוי שלי, ולא בכינוי אחר, הייתה מאוד מודעת, גם כש"ידעתי לאן אני נכנסת" מבחינת עצמי והעובדה ששומדבר כאן לא סודי. לא הייתי מזכירה את זה שאני כותבת פה, אבל אם מישהו היה מגלה בעצמו הייתי, מן הסתם, מקבלת את זה. ובסדר עם זה. ייאמר גם לזכות החברים שלי שנחשפו למקום, שאם ביקשתי מהם לא לקרוא אותי, הם לא עשו את זה. הם גם לא היו צריכים שאינ אבקש, הם הבינו לבד. אז אם זה לא משהו שרציתי לחשוף, למה המשכתי להשתמש בכינוי שלי? אין לי מושג. אני לא כלכך מאמינה בכינויים בדויים לעצמי (אין לי בעיה עם זה, פשוט, זה לא מתאים לי), ואני עומדת מאחורי כל מילה שלי פה. אני משערת שזה חלק מהקטע]. עוד משהו שאני יכולה להגיד זה, שהרבה פעמים היה לי מאוד קשה ללחות על "שלח". במיוחד בהתחלה, אבל עדיןי לפעמים. ויש בזה משהו שהוא הרבה התמודדות מול עצמי. אני יכולה לכתוב בנוטפד, אני גם כותבת בנוטפד, אבל שם לשמור את הקובץ ולשכוח ממנו בתוך התיקיה לא דורש ממני להתמודד כלכך, לא כמו כאן. כשאני מודעת ל"שלח" הזה ולהשלכות שלו, כשאינ יודעת שאני חושפת את עצמי לתגובות ולמחשבות, כשאני יכולה לפגוע, אני יכולה להתחרט, אני יכולה להרגיש שזה יותר מדי, אני צריכה לעמוד מאחורי המילים שלי ולהכיר בהן ולהבין אותן. זה הרבה תהליכים לעבור בכתיבה, והרבה תהליכים לעבור עם עצמי, וזה ככה לפני כל שליחת הודעה שלי בכל פורום שהוא. מן הסתם בהודעות גדולות ואישיות יותר, זה הרבה יותר קשה לי. ובמיוחד בפורום שאני לא מנהלת. אז כן, יש בזה משהו שדורש ממני אומץ במובן מסוים. ואולי זה תהליך שאני צריכה לעבור כחלק מהכתיבה. אני לוקחת תגובות באופן אישי, אין ספק בכך בכלל. מתייחסת ברצינות וחוזרת אליהן שוב לרוב. לא כלכך הבנתי את השאלה האחרונה - ברור שדברים השתנו מפעם, אבל באיזה הקשר זה נאמר לפעילות של הפורום?