אם יש משהו מדהים בגו (חומר למחשבה)

imdark

New member
אם יש משהו מדהים בגו (חומר למחשבה)

זה שהוא מקרב אנשים לפני כמה זמן שיחקתי וניצחתי K18 צרפתי מאוד נחמד הוא ביצע כמה טעויות גדולות וגם אני לא שיחקתי במיטבי אבל זה היה כיף ובסוף יצאתי עם הרגשה של כבוד יש הרבה שחקנים שאחרי שאני משחק איתם אני מכבד אותם והם אותי ושנינו מרגישים שווים וזה לא משנה באיזה גיל או מאיפה זו פשוט הרגשה של חברות אמיתית גם עם לא נפגש אף פעם יש לנו חוויה נהדרת יחד ששנינו למדנו ממנה אני לא חושב או לפחות מקווה ששחקנים באמת ימשיכו לשחק גם אחרי הסוף של היקרו נו גו ועם הם אף פעם לא ירגישו את מה שאני מרגיש אכשיו בגגלל שהם אף פעם לא יגיעו לרמה גבוהה מספיק אני חושב שכדאי להביא להם את זה בגלל זה פתחתי את המועדון בהרצליה ובגלל זה אני מקווה שתוכלו גם אתם לעזור לחברים שלכם פשוט להכיר את המשחק קצת מעבר לחוקים ולפתיחות הרגילות יש סיכוי שנצליח לאשות משהו טוב וזה פשוט שווה את זה תשקיעו קצת ותקבלו הרבה בתמורה זה כל מה שהיה לי לומר תחשבו על זה

SlideR121

New member
אני מסכים

באמת הרבה לא ימשיכו לשחק אחרי הסוף של התוכנית... אני אישית ימשיף... אני גם עוד חודש וחצי נרשם למועדון ואמרו פה על איזו שיטה להכין לוח גו.... עם עץ.... אני ינסה את זה ואני באמת מקווה להיות קצת יותר טוב...

אנ הכנתי לוח גו...

לאחים שלי קנו סיפריה חדשה אז לקח ת י עץ מאים בדיוק... שירטטי עליו עם סרגל הרוך וטוש לא יורד... יש לי גם המלצה לאבנים!!! אני לא יודע איפה קונים אבנים אז לקחתי א בנ יבינדו(האבנים שאתה מסמן איתם מה יש לך) משני סוגים,אחד היה לבן ואת השני צבעתי.... הכנתי מאה מכל דבר... עכשיו יש לי לוח גו... אני משחק גו בלילהפסיק!!! למרות שהלוח שלי לאאמיתי...

bluexx

New member
"הרמה שבה נהנים הכי הרבה מגו"

היא 30 קיו 30 קיו 30 קיו 30 קיו. למה? כי אתה לא משחק רציני, אתה פשוט לא יודע איך, אתה לא צריך לחשוב כי אין לך על מה, אתה רק נהנה מהמשחק אתה עושה יותר טעויות מאשר פוליטיקאי ומפספס אטארי וגם היריב שלך והמשחק הופך להיות מצחיק הכי טוב להישאר 30 קיו...

imdark

New member
קשה לי קצת להגיב לזה

בגלל שאני לא זוכר את אצמי כקיו 30 הדבר היחיד שאני כן זוכר מזה שהייתי ברמה הזו היא ששיחקתי נגד חבר שלי כל יום ולא ידעתי על KGS אני יכול לומר לך שאני הרבה יותר נהנה מהמשחק שלי אכשיו וחוץ מזה אני פוגש הרבה שחקנים באינטרנט שהם קיו נמוך הם אף פעם לא נהנים מהמשחק שלהם באמת בגלל שהם אדיין לא יודעים להגדיר את הרמה שלהם וכן לא פוגשים שחקנים שהם יכולים לשחק נגדם משחק שווה או לשחק משחק שלם בכלל בפעם האחרונה שפגשתי שחקן ברמה הזו הצאתי לו משחק לימוד או לפחות הסבר בערך 7 פעמים הוא לא היה מוכן לקבל את זה ובקשר לכבוד הדדי כשהישתפרתי ראיתי הרבה משחקים של קיו 25 וכו והם אף פעם לא באמת מכבדים את היריב שלהם יותר מאשר "בהצלחה במשחק" אני באמתלאמבין מאיפה התגובה שלך מגיעה אבל אני ישמח שתסביר לי

bluexx

New member
התגובה שלי מגיעה מהניסיון

כי כשאני עכשיו מגיע לרמות שבהם בניגוד לעבר אם אני לא חושב אני לא יכול לנצח אפילו אדם שהוא רמה מתחתי (10-11-12-13 קיו) לפני זה הכל היה קל יותר, לא צריך לחשוב, לא צריך לדאוג לרמה כי היא גם ככה לא משהו...דברים כאלה לא ניקח את זה כדוגמא להיום אני לא משחק הרבה גו כבר חודשיים ויותר אבל אני יודע שהתקופה שהכי נהניתי ממנה הייתה בין 25 קיו ל18 קיו כי שם קל לעלות רמות, פגשתי המון אנשים נחמדים שמסתובבים איתי עכשיו באותם הרמות וחלקם גם שברו את מחסום ה10 קיו, היה נחמד.. בקשר לכבוד... אתה צריך לדבר יותר אחרי המשחק, תעברו על המשחק ביחד, תביאו מישהו חזק יותר לסקור, אני לא חושב שיש מקום לכבוד גדול על משחק אחד... זה סתם היי ביי מצחיק שה30 קיו שואלים כל הזמן מה הרמה שלהם- עד שלא עברת את ה25 קיו אתה 30 קיו ... כי כולם שם בערך אותה הרמה.. אין מה לא להנות מלהיות 30 קיו, כשאתה 30 קיו כל מי שאיתך באותה הרמה יכול להיות 100 רמות מעליך או מתחתיך, אתה מקבל מבחר כמעט אינסופי של מתחרים .. לא להנות כי אתה לא יודע איזה רמה אתה זה באמת דבילי... הרמה גם ככה לא משנה כלום... מעבר לזה כקיו כל כך נמוך יש לך המון מה ללמוד וקצב ההשתפרות במשחק הוא מאוד מאוד גדול , אחר כך זה הופך להיות יותר עניין של תזמון ותמרון היריב יותר מאשר למידת המשחק עצמו שדי מסתיימת בסביבות ה18-17 קיו נכון יש המון ילדים ב30 קיו שרק כועסים וכו אבל הם בני 12 אל תצפה ליותר מדי כשאני פוגש מישהו נחמד בסביבה הזאת אני נותן לו תמיד סיקור ויש כמה וכמה שעד היום אני עוקב אחרי ההתפחות שלהם ונותן להם משחקי לימוד היו לי המון תלמידים ואף אחד מהם לא נשאר מאחור אחרי שיעור או 2 , כמעט כולם מעל 20 קיו וחלקם גם ברמה שלי או יותר

imdark

New member
סתם הערה

אומרים שהנקודה שנחשבת הסוף של למידת המשחק היא DAN 6 PRO אבל אני מנחש שהתקוונת לזה בצורה שונה

SlideR121

New member
ל- BLUE XXX

אני 30 קיו ואני בן 12... אבל אני לא עושה הרבה טעויות ברוב המשחקים שלי אני מנצח.... אני הפסדתי רק לכאלה שהם 25קיו ומטה... אני גם עומד להירשם למועדון... אבל משהו אחד מעציב אותי... לא משנה כמה טוב אני יהיה אני לא יהיה לא איינסי ולא מקצוען..... כי אין את זה בארץ :(

bluexx

New member
... רק שני איקסים בן אדם...

ואם אתה מפסיד רק ל25 ומטה... אז אולי אתה 25? מעבר לזה... אם אתה מפסיד אז אתה עושה טעויות, אתה פשוט לא יודע שזה מה שעשית דארק- אתה לומד את המשחק עד הקצה אבל לא את הבסיס , הבסיס נגמר כשאתה כ17-18 קיו אז אתה יודע את הבסיס, אחרי זה אתה לומד טכניקות ותזמון וכו

tomersap

New member
איינסי

יש בארץ איינסי אבל מקצוען אני לא יודע נ.ב אני לא יודע איפה לומד מי שאיינסי

imdark

New member
תראה

אתמול פגשתי ילד 26 הבסיס לרמה דשלך הוא מספר הטעויות שאתה עושה זה לא רק קריאה קדימה הפתיחה היא אחד הדברים המענינים ביותר בגו לשחקנים ברמה הזו אין מושג בקשר לפתיחה

LeCagot

New member
הכל שאלה של השקפה

אני למשל, נהנה מאוד מגו. הכל תלוי באם אתה נהנה לחשוב או לא. לא היית מוצא בשרתי האינטרנט שחקנים ברמת דאן 9 אם הם לא היו נהנים מהמשחק, והם חייבים לחשוב. אבל (אבל גדול מתקרב
) לפעמים גם אין כח לחשוב, ובא סתם להניח אבנים על הלוח. בשביל זה הרבה אנשים מחזיקים 2 חשבונות בשרת - אחד למשחקים רציניים ולדירוג, והשני למשחקי חפיף, כשאתה עייף או סתם לא בא לך לחשוב. הגדולה של גו היא ברבגוניות שלו, בזה שגם אם תשחק 100 שנה, עדיין תתקל במצבים חדשים ולא מוכרים, ועדיין תוכל לחדש ולחקור בעצמך. אז שוב - הכל עניין של השקפה. אם אתה אוהב לחשוב, ככל שאתה משתפר אתה נהנה ומבין יותר. אם לא בא לך לחשוב - פשוט תשחק משחקים בלי מחשבה, רק על אינסטינקט. אתה תגלה שהרמה שלך ככה היא בערך 4 אבנים מתחת לרמה הרגילה, אבל זה עדיין כיף לשחק.

לדעתי אתה טועה...

אני אישית קיו 18, בכ ל פעם שאני עולה רמה אני רקנהנה מהמשחק יותר ויותר... להיות קיו 30 זה כיף,אבל אתה עדיין לא כל כך מבין את המשחק... אז זה פחות כיף...

Mor L

New member
הרמה שהכי נהים בה היא 3 קיו???

בחיים לא! אני כנראה 29-30 קיו התחלתי לפני 6 שבועות לשחק, ואני מתוסכלת כל משחק מחדש כי אין לי סיכוי לנצח אף אחד! אני עושה טויות נוראיות שאני מתביישת בהם - בלי אפשרות למנוע אותם אפילו! נראה אתכם נהנים כל כך כשאתם אפילו לא מצליחם להגן על עצמכם! מקווה שהשכל סוף סוף ייכנס ואני אפסיק להיות גרועה כל כך כי תכלס לא יודעת כמה אני אחזיק מעמד ככה.

bluexx

New member
אין מה לעשות 30 קיו צריכים דחיפה

אחרי זה אתם תתחרטו אבל קודם צריך מישהו שיתן לכם דחיפה שתאפשר לכם לצאת מה30 קיו השיעור העיקרי מעל לכל השיעורים הוא - אל תשחקו עם 30-29 קיו אף פעם הם לא יועילו לכם ולא יקדמו אתכם לשום מקום, רק עם חזקים יותר אם אתם רוצים להתקדם למרות שהמחיר הוא עשרות הפסדים ברצף תזכרו שחשוב לתפוס כמה שיותר שטח ולעולם אל תחשבו אפילו לנסות להקיף את היריב תזכרו- כדי להרוג קבוצה אסור לגעת עם אבנים שלך בקבוצה, ההתקפה הכי טובה היא התקפה מרחוק ואז מניעת עיניים בכלוב שיצרתם לעולם אל תשחקו על השורה הראשונה או השנייה כדי לפלוש או במהלך 50 התורות הראשונים, תמיד יש מהלכים גדולים יותר, החוק הזה מתבטל רק אם הקבוצה שלכם בסכנה וכדי להציל אותה צריך לשחק על אחת מ2 השורות האלה, קבוצה מתה בתחילת המשחק יכולה להפוך לדבר מאוד משמעותי, היא בעיקר נזק למוראל תמיד תחפשו מהלכים גדולים אבל בטוחים תחשבו לפני הצעד הבא- אם אני אשחק כאן מה הייתי עושה אם הייתי היריב, איך אני אגיב לזה ואיך אני הייתי מגיב לתגובה- אם אחרי אלה עדיין נדמה שמשתלם לך לשחק במקום ההוא אז תשחק קבוצות חלשות שלך צריכות הגנה, תמיד תחפשו קבוצה בסכנה, אם יש אפשרות למנוע עיניים מקבוצה אין ברירה אלא להגן על הקבוצה שלך בתנאי שאין מהלכים גדולים יותר או מרחב בריחה בטוח, אסור לסמוך על בריחה או לאפשר ליריב לאלץ אותך לצאת לבריחה על פני שטח גדול של הלוח- רק היריב מרוויח מזה תמיד לזכור- אם אתה מפחד שהיריב ינצח, אתה תפסיד, אסור להתייחס ליריב גם 10 קיו מעליך כיריב בלתי שקול, נכון הוא ינצח אבל אם תכניס את העובדה הזאת לראש הוא ינצח בפי כמה וכמה נקודות, אין בושה בהפסד לשחקנים חזקים ממך לעולם אין למות בגוטה- קבוצה מתה לך, אתה יודע שאין סיכוי לבריחה או יצירת עין שנייה אלא אם "היריב לא ישים לב"- הנה מבזק חדשות היריב תמיד ישים לב אז אל תחפש את היריב לא שם לב, עדיף להיות הראשון שנוטש את הזירה כי ככה אתה משיג עוד נקודות בלוח, אם תשחק עוד מהלך והיריב אפילו לא יצטרך להגיב אתה רק מאבד עוד נקודות המויו שלך הוא לא שטח- כשפולשים לך למויו אל תנסה להגן על כולו, תשתמש באבנים כדי לבלום מרחוק התקדמות, ככה חלק מכובד מהמויו הופך לשטח מה שנהרס בכל מקרה לא נועד להיות שלך על הלוח יש רק מספר של מהלכים קטנים ותורך- אם אף מהלך לא גדול יותר מ2-3 נקודות בין אם הוא במרכז או על השורות הראשונות אתם ביוסה מאוחרת זה בדיוק הזמן לנצל את הסנטה ולרדת לשורות הראשונות, שחקו רק מהלכים שמאלצים את היריב להגיב להם וככה תשמרו את הסנטה, ליוסה מאוחרת יש משקל מאוד גדול בעיקר ברמות היותר חזקות כשהמשחקים נגמרים ב1-10 הפרש אוברפליי- מהלכים חסרי סיכוי בשטח של היריב שאתם יודעים יפה מאוד שאין להם סיכוי ואתם בכל זאת מתעקשים - זה רע! נכון לפעמים היריב טועה וזה מצליח אבל אין שום כבוד בניצחון שהושג על ידי אוברפליי טוב זה היה הבסיס על רגל אחת, זה צריך לעזור לכל ה20-30 קיו

bluexx

New member
בטח שזה נשמע מוכר

חלק מזה הגיע ממך, חלק מגאש, חלק מריוקו, חלק מריו, חלק מאורי ואולי שביב נכנס לשם גם ממני כמו שאומר הביטוי "מכל מלמדי השכלתי"

למעלה