אם יש מישהו כאן...

ronishel

New member
אם יש מישהו כאן...

היי אני מקווה שיש מישהו שיכול לעזור לי בשעה כזו, אז ככה אני בת 33, ומתמול התחלתי לקחת תוספי מזון: 4 ביום אומגה 3 (2 כל ארוחה), 2 מגנזיום ציטרט (1 בכל ארוחה), ופעם ביום Q10, היום בשעות הערב התחלתי לחוש בכאבי בטן עזים מאוד, ובסופו של דבר הביאו להקאות ושלשולים, כרגע אני עדין סובלת מכאבי בטן ממש מציקים, יש לי 2 שאלות? 1. האם יש איזה סיכוי שכאי הבטן הם מתוספי המזון, אולי בגלל הכמות? 2. אשמח לתרופת סבתא מועילה לכאבי הבטן, כי זה ממש בלתי נסבל תודה מראש

ronishel

New member
שכחתי לציין

אני לא נוטלת תרופה כלשהי, אין לי מחלות, ואני לא בהריון

Deosette

New member
4 פעמים???

מי אמר לך לקחת 4 פעמים ביום? האם הרופא המליץ על כזה מינון? לי אמרו רק אחד ביום. יש ספורטאים שלוקחים 2 אבל 4 נשמע לי מוגזם מאוד. אני לא סגורה על זה אבל יש לי הרגשה שאולי בגלל זה הכאב בטן... ניסית תה עם נענע? גם מליסה יכול לעזור קצת.

0 אור 0

New member
מי רשם לך את כל תוספי המזון האלו?

את צריכה לחזור למי שהתאים לך את הטיפול ולספר לו על כאבי הבטן. זה יכול להיות מהתוספים, מהצירוף ביניהם לבין המזון ו/או מכמויות הענק. אם מי שרששם לך את התוספים אינו מקצועי מספיק, אז כדאי להפסיק את התוספים ולהתייעץ עם איש מקצוע.

ronishel

New member
תודה אני מרגישה יותר טוב

אם כי לילה קשה עבר על כוחותינו...אני רוצה להחזיר נוזלים לגוף ובבוקר שתיתי רק תה, בגלל שאני לא רוצה לסבול שוב, איזה מזונות כדאי לי לאכול, האם כדאי לאכול פירות יבשים או שעדיף להמנע הם, האם כדאי לפסיק לחלוטין את התוספים או פשוט להוריד את המינון (אני מניחה זה קשור למשקף הגוף) , ושאלה אחרונה האם צירוף של אכילת דג/טונה עם האומגה 3 לא עושה טוב לגוף

0 אור 0

New member
שמחה לשמוע

אני מציעה להפסיק את התוספים לכמה ימים לחלוטין, לאחר שתתאוששי תוכלי בהתייעצות עם המטפל/רופא להחזיר אותם בהדרגה. בינתיים כדאי לך לאכול מזון קל לעיכול ושאינו מגרה את הקיבה: אורז, מרק ירקות עשיר, מהפירות מומלצים רק תפוח ובננה, צנימים ולשתות תה נענע, איזוב (זוטה) או קמומיל שמסייעים נגד כאבי הבטן. כאשר יעברו השלשולים וההקאות את יכולה להוסיף פרי יבש וירקות.

shushu10

New member
תרופת סבתא בדוקה זה לתת לגוף לנוח

מכל הסמטוחה שהכנסת לבטן האומללה, בלא יודעין - ורק לשתות מים מינרליים ותה צמחים. לא לאכול כלום עד שהכל יירגע באמת כשתרגישי טוב תאכלי בהדרגה איזה תפוח מגורד ולאט לאט תתחילי לאכול מאכלים בריאים שיחזירו לך את האיזון ולא תזדקקי למשהו מלאכותי ומזיק עד כדי כך.. הענין של תוספי מזון הפך להיות להיט מבוקש. איש לא בודק מה קורה אחרי שלוקחים קצת מזה וקצת מזה וכשמרגישים רע לא מעזים לחשוד באותן "תרופות פלאים" שהורסות את הגוף ונקראות - תוספי מזון. מדוע את מעלה ספק בכלל האם זה מאוסף הכדורים והקפסולות? זה ברור כשמש בצהריים אלא אם כן קבלת הרעלת קיבה מאיזה שהוא מאכל מקולקל (אני משוכנעת שלא!). טוב שהגוף החכם שלך זרק והקיא החוצה מתוכו את כל מה שלא מתאים לו. הגוף כמו מחשב אבל הרבה יותר מדויק יודע בדיוק מה טוב ומה רע. אי אפשר לרמות את בני המעיים. מאחלת לך החלמה מהירה וסליחה מראש אם אמרתי מה שאמרתי בצורה ישירה אך לא בנסיון של פגיעה אישית חו"ח.

Deosette

New member
סליחה אבל

"תרופות פלאים" שהורסות את הגוף ונקראות - תוספי מזון" האם זוהי דעתך המקצועית או דעתך הכללית? חסר לי בגוף ויטמינים ומינרלים מסויימים שאינני יכולה לקבל ממזון, אז אני מרעילה את עצמי? מילוני רופאים ותזונאים טועים?

0 אור 0

New member
יש דעות שונות בנושא

רופאים קונבנציונליים וכן מטפלים רבים ברפואה משלימה גורסים כי התוספים רצויים, או אף הכרחיים כאשר התזונה הרגילה אינה מספקת את כל הנדרש, בעוד שהטבעונים גורסים שהאיכות של הויטמינים והמינרלים הניתנים באמצעות תוספים אינה משתווה לזו המושגת ממזון, ותהליכי היצור וההפרדה של כל מרכיב מהמזון אתו הוא מגיע אף מזיקים.

freearth10

New member
לא יכול להיות שהם טועים?

כשהם ניזונים מאותה התורה שאומרת אם חסר משהו בגוף קודם כל נוסיף אותו. אם אין לי מספיק כסף למילוי צרכיי ומישהו ימלא לי את החסר - האם הוא עזר לי? כן, בטח לחודש חודשיים, נתן לי קצת אוויר לנשימה ותחושה של הכל בסידר. כשהמאגר יתחסל אעמוד בפני אותו המצב, אולי אפילו במצב טיפה קשה יותר כי עכשיו יש לי תקווה שעוד מישהו יעזור לי. הבעיה לא נפתרה, רק נדחתה וכשהיא תתפרץ בפעם הבאה היא תתפרץ בצורה קשה יותר. במקום לנסות למצוא את הסיבה למצב אליו הגעתי, פשוט כיסו את הפצע במטבעות של זהב. כן, במידה מסויימת הרעילו אותי. חסר לך בגוף ויטמינים ומינרלים מסויימים שאינך מקבלת ממזון. אולי הבעיה היא במזון? אולי הבעיה היא בעיכול המזון? אולי הבעיה היא בדרך הוצאת הפסולת? אם הבעיה איננה במזון אלא בדרך בה את מעכלת אותו - הגוף ימשיך לאותת לך שמשהו לא בסדר בעיכול - ואם את רק מעשירה את עצמך באותו המינרל הוא (הגוף) יגרום לחוסר איזון נוסף כדי להעיר אותך. כל זמן שלא נדע ונטפל במה שהתקלקל - אנחנו "אכן מוציאים הרבה מאוד כסף על "תרופות פלאים" שהורסות את הגוף ונקראות "תוספי מזון".".

0 אור 0

New member
אנלוגיה נפלאה

בדיוק נתן לי את ההסבר למה לפעמים כן, קורה שמישהו נקלע למצב שאין לו כסף, כי עשו לו עוקץ, כי הוא מובטל, עקב מחלה קשה או תאונה. אם במקום הזה, לא ימצא מישהו שיושיט לו יד בין אם ממש בכסף ליד, ובין אם כהלואה, אפשר לשקוע מאד עמוק, עד כדי הסתבכות קשה. לפעמים היד שמושטת לעזרה בזמן הנכון ובמקום הנכון, היא שמאפשרת לגייס את הכוחות ולמצוא את הפתרון - עבודה חדשה, שינוי ההתנהלות המשפחתית וניהול תקציב, התאוששות מהמחלה או התאונה. אותו דבר עם תרופה או תוסף: לעתים במצב קשה של חוסר, או עד שנלמד להשיג את החוסרים באמצעות התזונה (לגבי תרופות - במצבים של סיכון חיים), התוסף יכול לתת את הפתרון, ולאפשר להתחזק ולמלא את הצרכים באמצעות התזונה. בדיוק היום היה שרשור על ילדים שאינם מוכנים לאכול ארוחות מזינות ...

freearth10

New member
מצבים של חוסר

לא תמיד נובעים מהזנה לא נכונה הם הרבה פעמים נובעים מחלוקה לא נכונה של משאבים ואיבוד הרבה מאוד אנרגיה בתהליך העיבוד. עד שלא נדע איפה הבעיה נוכל רק לסתום חורים, כל פעם את אותו החור שממנו המיים יוצאים. לפעמים זו רק גומיה קטנה שצריך להחליף, אבל אם לא נחליף אותה המיים ימשיכו לזרום וימצאו כל פעם נקודת תורפה אחרת והדליפה שם תלך ותגבר. סתימת החורים מונעת מאיתנו מלטפל בברז הדולף,כי הרי החור סגור וכאילו הבעיה נפתרה. לפעמים סגירת החורים מסוכנת בדיוק כמו הדליפה עצמה, לפעמים אפילו מזיקה לגוף עוד יותר, כי בעצם סגירת החור אנחנו כבר גורמים להיווצרותו של החור הבא.

shushu10

New member
זוהי דעתי המקצועית המנוסה שנים רבות

אם חסר לך בגוף ויטמינים ומינרלים תמצאי אותם במזונות הטריים והחיים. את כולם. ! במעבדה מנסים לחקות את הטבע ומטעים את הקהל התמים. נכון! לא כולם לומדים תזונה או כימיה ולכן קל מאד להוליך שולל אנשים תמימים. ואם תשאלי מדוע מליוני רופאים ותזונאים ורוקחים ועוד ועוד עובדים בענף , ממליצים על מבחר כל כך עצום של מוצרים? הם פשוט מתפרנסים מזה. אם תאמרי לי איזה ויטמין או מינרל חסר לך בגוף - אומר לך מה לאכול. מצטערת אם הרסתי לך אשליות. את יודעת איזה רעלים יש במשקאות קלים? צבעוניים? תוססים, את יודעת כמה מליארדים עסוקים בענף המשקאות? אז שמים בבקבוק הארוז להפליא - צבעי מאכל, חמרי טעם, ממתיקים רעילים חמרים משמרים ואת כל זה הצבור שותה בשקיקה... לו רק ידעת ....וכן ! צריך מאד להזהר לפני שבולעים משהו שלא מכירים ומישהו המליץ ברדיו או בטלביזיה בתכנית כזו או אחרת.

מכיוון שחלקנו עוסקים בנטורופתיה

אני מבקשת למתן מאוד את ההתנסחויות.

shushu10

New member
למטבע יש שתי פנים -

כשאני מדברת על תזונה טבעית למטרות רפוי - יש כמובן אפשרות - וגם בפורום זה - לומר שלימון ותפוז הם "תרופות סבתא" ובזה לסיים את כל התורה ובעצם לבטל אותה. אולי היא לא תזיק אבל בוודאי שאין בזה די כדי לרפא את החולי..... מצד שני של המטבע - כשהתזונה הטבעית דוגלת בריפוי ללא תוספי מזון - זה כמובן פוגע בעוסקים במישרין או בעקיפין בענף אי לכך ובהתאם לבקשתך אני ממתנת מאד את התנסחויותי מכאן ועד להודעה חדשה...

0 אור 0

New member
לגופו של עניין

כאשר אני, כמי שאינה מומחית לתזונה, ממליצה למישהו להיעזר בלימון, תפוז, דגנים מלאים והרבה מים - זה בא ממקום של "תרופות סבתא", לאו דוקא מהצד השלילי של תרופות הסבתא, אלא מכיוון שאני מביאה כאן ידע כללי שלי שמזון טבעי ואורגני הוא מאד בריא ומסייע להחלמה. א-ב-ל מכיוון שאיני יודעת לעשות את ההתאמה התזונתית האישית, ולוודא את קבלת כל אבות המזון, מי שילך לפי עצתי יסתכן להזיק לעצמו. את ודאי יודעת, כי תזונה טבעונית שאינה נעשית בצורה טובה ונכונה, עלולה לגרום לחסרים. יתירה מזו, אף שמזון ככלל אינו תרופה ולכן אין צורך להזהר בו כפי שנזהרים עם צמחי מרפא ועם שמנים אתריים, עדיין ישנם מזונות שאינם מתאימים במצבים מסויימים - ושוב נדרשת התאמה אישית. לכן, אין אפשרות להגיד שבכל מקרה תזונה טבעונית היא הפתרון - אני מסכימה אתך שתזונה טבעונית מודעת ומבוקרת היא אכן שיפור מדהים בחייו ובריאותו של כל אחד. אבל אך ורק בתנאי שהיא אכן מודעת ומבוקרת. מעבר לכך, ישנן שיטות תזונה נוספות שלכל אחת מהן יש מאחוריה המון ידע ונסיון - זו הנלמדת ברפואה הסינית היא אחת מהן, הנטרופתים לדעתי לומדים מספר שיטות, כאשר הבסיס הוא התזונה המערבית, אך הם לומדים לעומק להכיר את השיטות האחרות על מנת ליהנות מהידע שלהן. כמי שנמשכת מאד לתזונה הטבעונית באופן אישי, אני חייבת לומר שלא ראיתי הבדל באורך ואיכות החיים בין טבעונים ללא טבעונים. לכן חשוב לכבד שיטה זו, אך גם את השניה.

hal767

New member
יש סיכוי

שכאבי הבטן הם בגלל התוספים. אינני יודע את הסיבה שאת צורכת אותם ולכן אומר בכלליות שהתזונה הנכונה היא הדרך הטובה להזין את הגוף. לאנשים בעלי בעיות רפואיות כלשהן, ישנם פתרונות תזונתיים, אותם צריך איש מקצוע להתאים למטופל. אין לתוספי המזון את אותם תכונות חיוביות שישנן לאבות המזון כאשר הם באים כחלק ממזון מתאים. בתוספים הם נמצאים במצב כימי שונה ואינם מאוזנים נכון כמו במזון. תופעות של הקאות ושילשולים, כאבי בטן וכד', אפשר שמצביעים על דחיית הגוף חומרים שאינם טובים לו. אני דוגל בתזונה צמחונית אורגנית, המותאמת למקרה, כדרך הטובה להזין את הגוף. בריפוי טבעוני, רפואה ללא תרופות, מהווה תזונה זו חלק מדרך ריפוי, ובוודאי חלק חשוב ברפואה מונעת טובה.

למעלה