אם יש אלבום של dream theater

Rudess

New member
אין אף אלבום שמשתווה

כי זה אלבום קונספט מיוחד. לפי דבריך אני מבין שהתחלת עם סינס וזה האלבום הראשון של דרים ששמעת. הייחוד של דרים מלהקות אחרות היא העובדה שאף אלבום לא דומה לקודמו, וכל אלבום מיוחד בצורה אחרת. אם עדיין לא שמעת את שאר האלבומים, תתחיל עם IMAGES AND WORDS, תעבור ל- AWAKE אחרי זה SIX DEGREES,A CHANGE OF SEASONS, ולקינוח FALLING INTO INFINITY וגם WHEN DREAM AND DAY UNITE.

kurush

New member
אני בדעה ש

Awake הוא האלבום האל-מותי היחיד שלהם. יצא לפני 10 שנים, ואני מקשיב לו עד היום. לאחרים שיצאו אחריו הקשבתי קצת אחרי שיצאו, וזהו.

nazgulheir

New member
לא

Six degrees הוא אלבום מאוד מיוחד, שונה לחלוטין מכל הקודמים שלהם, ועל כן קשה יותר לשמיעה. את Awake אני מאוד אוהב. Change of season מעניין בעיקר בגלל הקטע הנושא את אותו שם, שהוא לדעתי הקטע הטוב ביותר של דרים ת'יאטר. את Images and Words לא כ"כ אהבתי, אם כי יש בו שירים מצויינים כמו Metropolis ו-Take the Time. בשאר אני פחות בקיא.

RamiSun

New member
Six degrees

מחולק ל2 דיסקים, הדיסק השני הוא כולו יצירת קונספט מעולה שדווקא מאוד מזכירה את סינס... והדיסק הראשון, הוא המיוחד והשונה והמעולה.... במיוחד השירים 2 3 4 . Blind Faith Misunderstood The Great Debate מכל האלבומים, הוא לדעתי הכי דומה לסינס....במיוחד בגלל שמה שעושה את סינס זאת הנוכחות של רודס (לא טל... ג'ורדן...
) ובאלבומים האחרים הוא פשוט נעדר.... האמת שגם ב- Train Of Thought יש מה"סינס"יות, במיוחד ברצועות 3 ו 5 עד 7 ..... Endless Sacrifice Vacant Stream Of Consciousness In The Name Of God

nazgulheir

New member
מזכירה את סינס, אבל לא יותר מזה

הוא יותר כמו מספר יצירות שמאוחדות ברעיון אחד מאשר יצירה אחת כמו סינס. הקונספטואליות של סיקס דגריס 2 מתבטאת בחזרה על מוטיבים במהלך הדיסק.

t36

New member
הי

כדאי לך לשמוע את scene from a memory זה אלבום טוב היחיד שלהם ששמעתי הוא אלבום קוספט על טיפול היפנוטי ומסע בזמן בהווה ובעבר מאוד מומלץ קטעים הכי טובים לדעתי הם השיר "בית" ובשיר מ"ס 5 הקטע של הבאס עם האורגן וזהו בעצם. שמחתי לעזור לך באמת!

zambush

New member
6DoiT ../images/Emo73.gif

לא יכול להשתוות לסינס, אלא רק להתעלות עליו. מדובר ביצירה הרבה יותר מורכבת ומסובכת, שאי אפשר להתלהב ממנה ממש מההאזנה הראשונה, אלא רק אחרי כמה וכמה שמיעות, ורופות או קטועות. היצירה המרכזית באלבום הנושאת את שמו היא אולי היצירה הכי מורכבת של דרים, למרות שאין שם סולמות מטורפים בקצב אש מקסימלי. היצירה היא ממש אופרת פרוגרסיב רוק\מטאל ותעלה אף על "חילופי העונות". ודאי וודאי כשקיימים השירים בחלק הראשון של האלבום, ששווים להיקרא "אלבום" בזכות עצמם.

יישי

New member
אה סליחה...

עכשיו הבנתי שכל הדיסק השני הוא יצירה אחת.. טוב אז תודה לכולם.. אני אנסה את 6doit :>

urizi

New member
רציתי לשאול מה הרבה יותר מורכב ב6D

לדעתי הוא מורכב באותה מידה כמו סינס אני מדבר על דיסק 2

Rudess

New member
רציתי לענות

רמת הנגינה והטכניקה ב- 6DOIT גבוהה וקשה הרבה יותר מאשר בסינס.

zambush

New member
תשמע אותו 100 פעם ../images/Emo73.gif

אני מבטיח לך שכבר תבין לבד

למעלה