אם חד הורית

אם חד הורית

בתי בת 35 לא נשואה עובדת ושכרה נטו - 9 אלף ש"ח לטענתה אינה יכולה לגדל ילד בסכום זה. ידוע לי שיש הטבות לאם חד הורית? האם אוכל לרבל פרטים איך מגדלים ילד לבד ומכלכלים אותו הרבה תודות

Anat44

New member
../images/Emo46.gifמסכימה...

זו משכורת גבוהה מהממוצע במשק. אנשים רבים, ובמיוחד נשים, היו מסכימות להרוויח כך...

חד הוריות

בתור אם חד הוריות ההוצאות גדלות. לעיתים גם לא ניתן לעבוד לכן אם אפשר לקבל מידע על הסיוע בתודה

daniela1975

New member
יש משפחות

עם שניים ושלושה ילדים שמסתדרים ושורדים עם משכרות בסדר גודל זו של בתך ואפילו פחות . איפה בדיוק כתוב שיש צורך להפסיק לעבוד כאשר יש ילדים? אין ספק שכשיש ילד זה מחייב סדרי עדיפויות שונים לגמרי ומצריך ויתורים רבים (לפעמים אף ויתורים על "הנאות החיים"). נראה לי שהבעיה אינה נובעת מעצם העובדה שהיא עתידה להיות חד הורית, שהרי מרבית מהחד הוריות אינן מרוויחות משכורת שכזו (בלשון המעטה) ...חושבת שיש מעבר לזה....אולי יש מקום לברר עם בתך אם היא מוכנה לוויתורים....לא כל אחד מוכן "שיתערבו" לו בחיים וינהלו לו אותם (ואני לא מתכוונת אליך...)

אורora

New member
למה לא ניתן לעבוד?

חייבים לעבוד. אני מכירה עשרות אמהות שמגדלות את ילדיהן לבד ועובדות. אף אחת לא מעלה בדעתה להפסיק לעבוד. אם ביתך לא תעבוד ( ולא יהיה מישהו שיתמוך בה ) והיא תבנה על סיוע של המדינה היא תחיה בעוני נורא, היא וילדה. לא כדי ולא רצוי.

m i c h a l i

New member
שלום לך ../images/Emo140.gif

זכויות המשפחה החד הורית מצורפות בקישור (קליק על המילים בכחול) על פניו סכום שכזה נראה כדי והותר כדי לגדל ילד לבד... הכל תלוי ברמת החיים אליה היא מורגלת. אין ספק שהיא תצטרך לצמצם בהוצאות ובמותרות אך זה אפשרי. אולי היא מתרצת זאת מכיוון שהיא לא רוצה לעזוב את בית אמא? בכל אופן את מוזמנת להישאר איתנו כאן...

s h o o s h a

New member
הטבות לחד הוריות

ערב טוב, אם אכן שכרה נע בסכומים שציינת הרי שאין היא זכאית לכל הטבה שכן אלו ניתנות עפ"י רף שכר שהנו, במקור, נמוך בהרבה מזה שהזכרת. באשר לאפשרות לגדל ילד בשכר "נמוך" כזה- הרי שיש, ואמרו כבר לפניי, נשים אשר מגדלות יותר מילד אחד בשכר שאינו מגיע למחצית הסכום ועושות זאת על הצד הטוב ביותר.

Ani22

New member
עורכת דין אידית טיטונוביץ מנעמת

אני התיעצתי עם עורכת דין אידית טיטונוביץ מנעמת (ברחוב קינג ג'ורג' 37 בתל-אביב) לגבי כל הזכויות. יש לה ידע נרחב והיא מאוד נחמדה. אני ממליצה בחום. יש מספר קטן של הטבות היום לחד הוריות ובמיוחד לאלו שמרויחות שכר ממוצע ומעלה. אולם עדיין יש עזרה. למשל מעונות ויצו מאוד זולים לחד הוריות גם לכאלו שמרויחות 9000 ש"ח. עצתי היא לדבר עם אמהות ולהבין מהם ההוצאות על ילד ואז לקבל החלטה (בתנאי כמובן שהמכשול היחידי הוא העניין הכלכלי). בהצלחה

xuphv

New member
עם הבת שלך לא מסתדרת עם 9000

9000 שח בחודש הבעיה שלה היא בזבוז יתר אם חד הורית שמסתדרת עם 5000 ש"ח בלבד

web22

New member
אין שום הטבות לחד הוריות

בשביל ההטבות צריך להיות קודם כל בלי רכב

daniela1975

New member
וזהו??

יש עוד הרבה תנאים לקבלת ההטבות... אני חושבת שבכדי לקבל את ההטבות צריך באמת להזדקק להן... ומי שלא זקוקה להן שלא "תגרום" לעצמה להזדקק...

m i c h a l i

New member
זה לא נכון ואת מטעה

נא לקרוא בקישור שנתתי למעלה לגביי הטבות למשפחות חד הוריות

אורora

New member
ההטבות שהיא תקבל

הינם : - 20% הנחה בארנונה - 2.5 נקודות זיכוי נוספות במס הכנסה ( שווי נקודה כ 180 ש"ח ) - מענק לימודים שנתי בגובה 1000+ מגיל 6-14 ( או עד גיל דומה לא זוכרת ) - משכנתא בתנאים משופרים (אם אין ברשותה דירה ) - עדיפות בקבלה למעונות ויצו נעמת, ושכר לימוד מופחת. ( כן כן עם משכורת של 9000 ש"ח מקבלים הנחה בשכר לימוד) האם אפשר לגדל ילד עם משכורת של 9000 שח? תלוי בביתך , במקום מגוריה, בהוצאות הקבועות שלה, ברמת החיים שהיא רוצה לחיות בה. בגדול אפשר, אבל אלה הם לא חיים של עושר. אם את רוצה פני לפורום "אמהות יחידנית מבחירה" שם היו לא מעט שרשורים שבהם נעשה חישוב מדויק כמה עולה לגדל ילד לבד.

אור, לא מצאתי את השרשור שדיברת

עליו בפורום אמהות יחידניצת מבחירה. אשמח אם תוכלי לקשר.

EFRATY10

New member
תגידי לבתך שאני חד הורית

והברוטו שלי 5000 ש"ח, אז ב-9000 ש"ח נטו אפשר לגדל ילד מצויין וגם יש לה אפשרות לפנק את עצמה.

אם חד הורית

9 אלף ש"ח לא מספיק ?? מה אני אמורה להגיד עם שכר של 7000 ש"ח מתוכם החזרי הלוואות , משכנתא ועוד , כשבסופו של דבר נותרכ-2000 ש"ח ומגדלת לבד (לא נשואה) שתי בנות, בת חמש וחצי ובת שנתיים וחצי) כאשר 1000 ש"ח גן לקטנה, וב-1000 הנותרים צריך לקנות חלב, לחם ולשלם גם הוצאות שוטפות לדירה , אז להצטמצם ולוותר על טובות הנאה ולחשוב מה טוב ומה כדאי, הטבות לאם חד הורית ? לא מי יודע כמה. ב ה צל ח ה

למעלה