אם זר קוצים כואב

דדיחתם

New member
אם זר קוצים כואב

כבר שנים אני רוצה לדעת מי שר את השיר היפהפה והמרגש "אם זר קוצים כואב זה מה שאת אוהבת...ואם שירים אהבת גם שכתובים על אבן...בספר הספרים...הוא כנראה אהב אותי האיש ההוא" לא משמיעים את זה כל כך הרבה ברדיו, ואם כן, לא אומרים מי שר.

התמ-ים

New member
התפרצת לדלת פתוחה ...

לשיר קוראים "כמו בלדה", ושרה אותו הלהקה האגדתית: "האחים והאחיות", דיסק האוסף שלהם, מומלץ ביותר !!!!!

דדיחתם

New member
תודה!!!!!!!

ממתי השיר ומה עוד אתה יודע על הלהקה? יש לה עוד שירים מפורסמים?

התמ-ים

New member
האחים והאחיות ...

ב 12 שנות קיומה (1971-1982) פעלה להקת האחים והאחיות במרכז הזמר העיברי. הלהקה זכתה בתואר להקת השנה של רשות השידור וגלי צה"ל, ורבים משיריה צעשו בראש מצעדי הפזמונים. באמצעות אלפי הופעות בכל רחבי הארץ יצרה לה הלהקה קהל אוהד שהכיר והוקיר את שיריה. האחים והאחיות זכו במקומות הראשונים במספר פסטיבלי זמר, ובשנת 1980 חתמה הלהקה את מפעל פסטיבלי הפזמון והזמר של רשות השידור כשזכתה במקום הראשון ("פזמון חוזר") בתחרות האחרונה שהתקיימה. האחים והאחיות הוקמו על ידי סטודנט לרפואה, גידי קורן, היום פרופסור לרפואת ילדים. במהלך קיום הלהקה השתתפו בה 8 זמרות (סוזי מילר, ורדא שגיא, ישראלה קריבושיי, תמי גל, רחל נדב, שולי ארז, נעמי רותם ושפירית אברך), ו- 7 זמרים (מוני ארנון, צוקי, שבי קציר, ויק תבור, איציק כהן, אילן טל ומשה דניאל). עד כאן ציטוט מהכריכה של דיסק האוסף שלהם ... מבחינת שירים אחרים מפורסמים, זה בעיה ... צריך לשמוע את הדיסק ולדעת שאת רובם, כנראה אתה מכיר ... אם אתה לא צעיר מידי ... שירים שבטוח מוכרים, ולא נמצאים בדיסק האוסף זה "הרכבת", ו "שובי דובי" שהיו בפסטיבלי הילדים ... בין השירים הגדולים שלהם, ניתן למנות את: אם העולם, בכל מקום, שני אלונים, אלוהים שמור על אמא, סוף הדרך, ציפי צפרדע, שירים עד כאן, אלוהים מרחם על ילדי הגן, ימי בית הספר התיכון, כמו בלדה, גי אה ווי, פזמון חוזר, פתאום נפל עלי אביב, ש-שלום ... ועוד ... ועוד ... ועוד .... זה שדיסק האוסף שלהם מומלץ, כבר אמרתי? בשבילם (ולא רק) כדאי לקנות גם את האוסף המרובע של "אוסף פסטיבלי הילדים" ...

tamijul

New member
אני כל כך אוהבת את השיר הזה..../images/Emo20.gif

שרים "האחים והאחיות". תמי

Joan of Ark

New member
תעזרו לי עם המילים?

"ואם שירים אהבה רק שכתובים באבן, בין ה_____ אגור...." "ואז כשנתכסה עם החולות בחושך, ______ _____ בחושך יתכסה..." מן משחק השלם את החסר שכזה
תודה מראש!

tamijul

New member
והמילים...../images/Emo20.gif

"ואם שירים אהבת אף שכתובים באבן בין הכיפים אגור ובסלעים אכתוב ואז כשנתכסה עם החולות בחושך וספר הדברים בחושך נתכסה..."

dearj

New member
כמו בלדה - נתן יונתן

את השיר הלחין (בביצוע זה) גידי קורן מהאחים והאחיות. המילים (מהזכרון, כך שסילחו לי אם יימצאו אי דיוקים): אם זר קוצים כואב זה מה שאת אוהבת אלך אל המדבר ושם אלמד לכאוב ואם שירים אהבת רק שכתובים באבן בין הכיפים אגור ובסלעים אכתוב ואז כשנתכסה עם החולות בחושך וספר הדברים בחושך ייכתב. תגידי לי מילים יפות מבכי ואושר הוא כנראה אהב אותי האיש הזה. (וחוזר חלילה)

dearj

New member
ייתכן ו"יתכסה"

גם אני זכרתי "בחושך יתכסה", אך זה לא נשמע לי טוב עם ה"נתכסה" בשורה הראשונה של הבית והנחתי שנתן יונתן לא יחזור על אותה מילה ולפיכך "תיקנתי" ל"ייכתב" (שנשמע לי סביר לגבי ספר הדברים). אגב, האם "יתכסה" הוא אמנם הגרסה הנכונה? (עד שאבדוק בספרים)

Joan of Ark

New member
תודה רבה לכולכם!

ואם למישהו יש המלצות לשירים בסגנון... אשמח. השיר אכן מדהים.

music dude

New member
אם אני לא טועה

יש ביצוע מחודש של נריה חובב ביצוע לא רע מלפני שנתיים שלוש

למעלה