לאלופי הככלות המזמור...
מעניין כמה יוונים אתה מכיר ועם כמה דברת בחייך שהגעת למסקנות כה מוחלטות, חדות וברורות? ומה אתה עשית (וה"אתה" כולל כל אחד מאיתנו) למען שינוי הפנים של ישראל בעיניי כל זר? מה תרמת להסברת צדקתנו? איך הסברת לעמים האחרים את הבעיות הקיומיות שלנו? מה עשית כדי להעמיד את מנהיגנו בטעותם להשקיע כמשאבים בהסברה רק, אני מדגיש רק, כ-20 מיליון שקל מתקציב מדינת ישראל. שמעתי אותך מעודד את פורטוגל ומבכה בכי מר את אובדן גביע היורו אחרון לפני כחודש, אך לא שמעתי אותך אומר ולו מילה אחת על הנובליסט שלהם, הסופר סרמנקו, שלא פעם (הפעם האחרונה היה לפני שבועיים) משווה את השטחים למחנה ריכוז ואותנו לנאצים, לא ראיתי אותך מחרים זמרים או אתלטיים מדינות אחרות בהם האנטישמיות ולא רק האנטיישראליות הפכה ממילולית למעשים. אתה מת לנסוע לניו זילנד, איפה שהמושבה הישראלית מונה כבר אוכלוסיה של עיירת פיתוח וותיקה, כי שם הכל שלוו לפי מר קפולסקי (ראה כתבה אתמול בידיעות אחרונות) ופה הכל מבורדק, גס ומגעיל. אהבתנו למוזיקה יוונית עוברת את גבולות המחשבה הרציונלית לפעמים ומביאה אותנו להכללות שאין להן אחיזה במציאות. המשחק לצערנו היום משוחק על גבי מסכי הטלוויזיה ובאינטרסים הכלכליים. מה שנותר לנו הוא חוץ מי להילחם על קיומנו, להבהיר בכל מקום שאנו נמצאים את עמדתנו בהגינות ובנועם, להתנהג כני אדם (הלו אנו עם הספר...) ולהפסיק לחשוב שכולם מכירים את בעיותינו הקיומיות כמונו שחיים בקלחת הזאת יומיום. אני מקווה שתוכלו להגיע לעומק דברי, כל מה שכתבתי הוא חומר מחשבה לכולנו ואני מדגיש שוב אין לי שום דבר נגד mongol1. גם אני אוהב כדורגל אך אם תרצו עם הגיל הפכתי לפחות אוהד... ערב נעים