אם זה הולך כמו ברווז, מגעגע כמו ברווז זה ברווז רבותי ולא יעזור לכם להפוך

evglev1

Well-known member
מנהל
אותו לחתול .
אם ראש הממשלה ממנה רמטכ"ל קפלניסט ופצ"ר קפלניסט הוא קפלניסט בעצמו ובכבודו ועכשיו נראה מי יבוא ויאמר לי שאני טועה?
בוקר טוב. איפה הייתה כשהוא מינה את הקפלניסטים שתפרו לו את התיקים. בעוד אתה נטפל לשישה מנדטים שבנט גנב, ביבי גונב 30 מנדטים בממוצע פעם אחר פעם בכל מערכת בחירות!!! במיוחד כשב-2011 נאם נאום שמלאני למהדרין שגרם לדן מרידור עוד שמלאני שהוא החזיר למפלגה למחוא כפיים. בכנסת והימין המשיך להאמין בו ואף לבחור אותו שוב ושוב.

והשיא שהוא מתחבא מאחורי גבם של ברק, לפיד, לבני וכחלון בממשלות האחדות וממשלה עם כחלון כדי להסתיר את העובדה שמדיניות השמאל זה מה שהוא תומך בו, ועושה את ההצגה כאילו שותפיו לקואליציה כפו זאת עליו.

בוקר טוב. איפה הייתה כשהוא מינה את הקפלניסטים שתפרו לו את התיקים. בעוד אתה נטפל לשישה מנדטים שבנט גנב, ביבי גונב 30 מנדטים בממוצע פעם אחר פעם בכל מערכת בחירות!!! במיוחד כשב-2011 נאם נאום שמלאני למהדרין שגרם לדן מרידור עוד שמלאני שהוא החזיר למפלגה למחוא כפיים. בכנסת והימין המשיך להאמין בו ואף לבחור אותו שוב ושוב.

והשיא שהוא מתחבא מאחורי גבם של ברק, לפיד, לבני וכחלון בממשלות האחדות וממשלה עם כחלון כדי להסתיר את העובדה שמדיניות השמאל זה מה שהוא תומך בו, ועושה את ההצגה כאילו שותפיו לקואליציה כפו זאת עליו.

אין לי מושג איפה הייתי בנאום בר אילן אבל אני תמיד אמרתי שאני בליכוד לא בוחר כי ליכוד זה שמאל ונתניהו הוא שמאל ולא ימין.

evglev1

Well-known member
מנהל
אין לי מושג איפה הייתי בנאום בר אילן אבל אני תמיד אמרתי שאני בליכוד לא בוחר כי ליכוד זה שמאל ונתניהו הוא שמאל ולא ימין.
לא דיברתי על בר אילן, הוא היה ב-2009 אלא בנאום המחריד בכנסת שבו הוא אמר שהסדר חייב לכלול נוכחות ארוכת טווח בבקעת הירדן ובכך למעשה הסכים לוויתור על ריבונות בבקעת הירדן והסתפק בנוכחות ביטחונית ארוכת טווח. שאם בבר אילן היה אפשר להניח שהוא רוצה מדינה פלסטינית בגבולות תוכנית אלון, באותו נאום נתניהו יישר קו עם כל עמדות השמאל חוץ מאשר בעניין חלוקת ירושלים ולמעשה הסכים כפי שהסביר אחר כך דן מרידור למסור הכול חוץ מירושלים וגושי ההתיישבות.

Harrington

Well-known member
מנהל
לא דיברתי על בר אילן, הוא היה ב-2009 אלא בנאום המחריד בכנסת שבו הוא אמר שהסדר חייב לכלול נוכחות ארוכת טווח בבקעת הירדן ובכך למעשה הסכים לוויתור על ריבונות בבקעת הירדן והסתפק בנוכחות ביטחונית ארוכת טווח.
לא זכור/מכיר את הנאום ותוכנו, אבל דבריך נשמעים כמו פרשנות אפשרית, אחת מיני כמה, לדברי ראש הממשלה.

Harrington

Well-known member
מנהל
יש מישהו שלאחר שנות רבות מאוד וארוכות של כהונת נתניהו כראש ממשלה, יכול בכנות לומר שהוא לא יודע כיצד האיש ינהל את המדינה אם ייבחר שוב? אם יש כזה, אנא הצג לי אותו, יש לי גשר בתל אביב למכור לו.

בחייך... נחמד לנסות להאדיר את בנט אהובך באמצעות השוואה לנתניהו, אבל ראשית אין שום מקום להשוואה בין השניים כמובן, על אף הנסיון החביב להציג זאת כך כדי להנדס תודעה וליצור אווירה. שנית בוודאי ובוודאי שאין שום מקום להשוואה בין "גניבת המנדטים" שבנט עשה עם החמישייה-שישייה שלו, למשהו שנתניהו אי-פעם עשה בקטע הזה. פשוט פתטית ברמות על ההשוואה הזאת. עד כדי כך פתטית, שלא תשכנע אותי אפילו לרגע שאתה בעצמך מאמין בה :).

evglev1

Well-known member
מנהל
יש מישהו שלאחר שנות רבות מאוד וארוכות של כהונת נתניהו כראש ממשלה, יכול בכנות לומר שהוא לא יודע כיצד האיש ינהל את המדינה אם ייבחר שוב? אם יש כזה, אנא הצג לי אותו, יש לי גשר בתל אביב למכור לו.

בחייך... נחמד לנסות להאדיר את בנט אהובך באמצעות השוואה לנתניהו, אבל ראשית אין שום מקום להשוואה בין השניים כמובן, על אף הנסיון החביב להציג זאת כך כדי להנדס תודעה וליצור אווירה. שנית בוודאי ובוודאי שאין שום מקום להשוואה בין "גניבת המנדטים" שבנט עשה עם החמישייה-שישייה שלו, למשהו שנתניהו אי-פעם עשה בקטע הזה. פשוט פתטית ברמות על ההשוואה הזאת. עד כדי כך פתטית, שלא תשכנע אותי אפילו לרגע שאתה בעצמך מאמין בה :).
זה תלוי בשאלה מה ביבי הציע לאבו מאזן דרך מולכו בממשלת ביבי-בנט-לבני-לפיד, אם מתווה קרי אכן היה מבוסס על הצעות של מולכו לאבו מאזן אז ביבי רמאי מארץ הרמאים שהיה מוכן לנהל את מדיניות שלום עכשיו אם רק אבו מאזן היה מועיל בטובו להכיר בישראל כמדינה יהודית ולהסכים ל-15 שנה של שליטה ביטחונית ישראלית בבקעת הירדן ולמעשה מולכו הציע את אותן הצעות של ברק. מכיוון שלא שמענו אף גורם אובייקטיבי בנושא אי אפשר לדעת. אבל הטענה נטענה גם על ידי ידיעות אחרונות, גם על ידי ציפי לבני וגם על ידי בוגי יעלון וראייה נסיבתית שבכל תקופת אובאמה ביבי דיבר על שליטה ביטחונית בבקעת הירדן ואף פעם לא הזכיר ריבונות בבקעת הירדן עד שטראמפ נבחר. כך שאם ביבי הציע גבולות 1967 חוץ ממזרח ירושלים וגושי התיישבות שעל הגושים חילופי שטחים לאבו מאזן, אז הוא גנב קולות בדיוק כמו שרון ז"ל. ומכיוון שלא אתה ולא אני לא יודעים מה ביבי הציע לאבו מאזן דרך הנשיא פרס ז"ל וברק וגם לא דרך ציפי לבני כשרה האחראית על המו"מ, אז אין לנו מושג איך ביבי תכנן לנהל או רצה לנהל את המדינה.

Harrington

Well-known member
מנהל
זה תלוי בשאלה מה ביבי הציע לאבו מאזן דרך מולכו בממשלת ביבי-בנט-לבני-לפיד, אם מתווה קרי אכן היה מבוסס על הצעות של מולכו לאבו מאזן אז ביבי רמאי מארץ הרמאים שהיה מוכן לנהל את מדיניות שלום עכשיו אם רק אבו מאזן היה מועיל בטובו להכיר בישראל כמדינה יהודית ולהסכים ל-15 שנה של שליטה ביטחונית ישראלית בבקעת הירדן ולמעשה מולכו הציע את אותן הצעות של ברק. מכיוון שלא שמענו אף גורם אובייקטיבי בנושא אי אפשר לדעת. אבל הטענה נטענה גם על ידי ידיעות אחרונות, גם על ידי ציפי לבני וגם על ידי בוגי יעלון וראייה נסיבתית שבכל תקופת אובאמה ביבי דיבר על שליטה ביטחונית בבקעת הירדן ואף פעם לא הזכיר ריבונות בבקעת הירדן עד שטראמפ נבחר. כך שאם ביבי הציע גבולות 1967 חוץ ממזרח ירושלים וגושי התיישבות שעל הגושים חילופי שטחים לאבו מאזן, אז הוא גנב קולות בדיוק כמו שרון ז"ל. ומכיוון שלא אתה ולא אני לא יודעים מה ביבי הציע לאבו מאזן דרך הנשיא פרס ז"ל וברק וגם לא דרך ציפי לבני כשרה האחראית על המו"מ, אז אין לנו מושג איך ביבי תכנן לנהל או רצה לנהל את המדינה.
אז מה שבעצם כתבת כאן, אם אתמצת את זה למספר נקודות, זה פחות או יותר ייראה כך:
א. אין לנו שמץ של מושג ירוק מה קרה באירוע X.
ב. אם באירוע X קרה Y (מתוך ס"ה 26 אותיות אפשריות כולל שתי המוזכרות), או אז ביבי רמאי ושקרן ונוכל וגנב ושודד קשישות.

כמובן שקיימת האפשרות שבX בכלל קרה A, או שקרה C, או שאולי בכלל התנהל שם M, אנחנו לא יודעים (לדבריך כאן). אין לנו שמץ של מושג, אפילו לא קל שבקלושים.

מה שכן אם נמשיך עם הנקודות שלך, אז:
ג. לפחות 3 גורמים שידועים כל אחת ואחד מתוכם כשונאי ביבי הדוקים ומכורים, טענו שY אכן התרחש.
ד. ויש כמובן את "הראיה הנסיבתית" כהגדרתך, לפיה ביבי הרשע לא השתמש במונחים לא רלוונטיים בתקופה לא רלוונטית, אלא הזכיר אותם רק כשהיו לכאורה רלוונטיים קצת. באמת, ללא ספק כלל, בושה וחרפה של התנהגות וכמובן 'ראיית זהב' שראויה להילמד בכל בתי הספר ל(בדיית)ראיות בעולם כולו.

בקיצור, למעלה כתבתי שהדברים פתטיים. משום מה בחרת בתגובה להוסיף עוד ועוד פתטיות לנ"ל. אני במלוא הרצינות וללא טיפת ציניות יושב כאן עם חיוך גדול על פני תוך כדי כתיבת תגובתי זו. פשוט לא יודע אם לצחוק או לבכות. נדמה לי שכתבתי גם למעלה, מתקשה להאמין שאתה בעצמך מאמין בשטויות שאתה כותב כאן בתת-השרשור הזה.

לא הבנתי את הקשר בין ה35 מנדטים של ה BB לבין ה6 מנדטים שגנב אותם הזבל הפושע הגנב הנוכל והעביר אותם לשמאל?
אני יכול להסכים איתך שזה טרפה וזה נבלה ואת שניהם הייתי זורק לפח הזבל של ההיסטוריה כל אחד והפשע שלו כלפי העם היהודי הציונות והישוב היהודי בארץ ישראל.

marabo

Well-known member
אותו לחתול .
אם ראש הממשלה ממנה רמטכ"ל קפלניסט ופצ"ר קפלניסט הוא קפלניסט בעצמו ובכבודו ועכשיו נראה מי יבוא ויאמר לי שאני טועה?
אבל הוא מינה ראש שב"כ בוגר הר המור.
ישיבה של הכי "משיחיים" שאתה יכול לחשוב ועוד צפונה משם.
זו הייתה "תאונה"? טעות?

נתניהו דמות מורכבת, פייגלין טוען שהוא סכום הווקטורים שמפעילים עליו לחצים מכל הכיוונים.
בכל רגע נתון הוא בודק מה עוצמת הלחצים המופעלים עליו מכל הכיוונים ומציב עצמו בפוזיציה בה הלחצים מתאזנים והוא לא נופל.
בזה הוא רב אומן, ככה הוא שורד שנים.

evglev1

Well-known member
מנהל
זו הייתה "תאונה"? טעות?

נתניהו דמות מורכבת, פייגלין טוען שהוא סכום הווקטורים שמפעילים עליו לחצים מכל הכיוונים.
בכל רגע נתון הוא בודק מה עוצמת הלחצים המופעלים עליו מכל הכיוונים ומציב עצמו בפוזיציה בה הלחצים מתאזנים והוא לא נופל.
וזה ראש הממשלה שאתה רוצה? שאם יהיה נשיא אמריקאי שונא ישראל כמו קרטר הוא יכופף בקלות את ביבי כמו שקרטר כופף את בגין ז"ל שתלוי לגמרי בכוחות של בן גביר מול הנשיא האמריקאי. שנשיא אמריקאי חסר רחמים וחסר אמפתיה לישראל או ליהודים כמו קרטר או בוש האב יכול לקבל ממנו כל מה שהוא רוצה?

marabo

Well-known member
וזה ראש הממשלה שאתה רוצה? שאם יהיה נשיא אמריקאי שונא ישראל כמו קרטר הוא יכופף בקלות את ביבי כמו שקרטר כופף את בגין ז"ל שתלוי לגמרי בכוחות של בן גביר מול הנשיא האמריקאי. שנשיא אמריקאי חסר רחמים וחסר אמפתיה לישראל או ליהודים כמו קרטר או בוש האב יכול לקבל ממנו כל מה שהוא רוצה?
ללמדך כמה תיעוב אני חש כלפי השמאל וגרורותיהם, שמעדיף אני אותו ולא אותם.

ללמדך כמה תיעוב אני חש כלפי השמאל וגרורותיהם, שמעדיף אני אותו ולא אותם.
הוא שמאל כמוהם. הוא חלק מהם. הוא לעולם לא היה מכניס את בן גביר ושמוק טריץ לממשלה ראשותו והיה מעדיף את הזבלים גנץ ולפיד ועבאס על פניהם. נתניהו הוא האחרון שאקרא לו ימין. הוא אומן ההטעייה.

Harrington

Well-known member
מנהל
לא. עדיף לנו ראש ממשלה שלוקח את בחירת הציבור ואת השלטון מידי מחנה אחד ומעבירו ללא כל סמכות (מוסרית) למחנה הנגדי סתם כי לפתע פתאום חשוב לו (מה שלא היה חשוב לו יומיים וחצי קודם) לעמוד בהתחייבויות. לגמרי עדיף, אתה לגמרי צודק.

אגב לגבי כיפופים וכיו"ב, אינני יודע מה היה קורה אילו קרטר היה נשיא ארה"ב בתקופת נתניהו, אבל נזכיר לחובבי ז'אנר האמת, עובדות ומציאות שאובמה דווקא לא הצליח לכופף את נתניהו כמעט בשום דבר. גם לביידן זה לא כל כך עבד והוא בניגוד לראשון דווקא היה מיודד עם ראש הממשלה הנבחר שלנו.

כלומר, מעבר לכך שכלל לא בטוח שאנחנו אכן לא רוצים ראש ממשלה כזה (בהתחשב באלטרנטיבות), דבריך לכתחילה לא הכי מדויקים ורלוונטיים בעולם.

evglev1

Well-known member
מנהל
לא. עדיף לנו ראש ממשלה שלוקח את בחירת הציבור ואת השלטון מידי מחנה אחד ומעבירו ללא כל סמכות (מוסרית) למחנה הנגדי סתם כי לפתע פתאום חשוב לו (מה שלא היה חשוב לו יומיים וחצי קודם) לעמוד בהתחייבויות. לגמרי עדיף, אתה לגמרי צודק.

אגב לגבי כיפופים וכיו"ב, אינני יודע מה היה קורה אילו קרטר היה נשיא ארה"ב בתקופת נתניהו, אבל נזכיר לחובבי ז'אנר האמת, עובדות ומציאות שאובמה דווקא לא הצליח לכופף את נתניהו כמעט בשום דבר. גם לביידן זה לא כל כך עבד והוא בניגוד לראשון דווקא היה מיודד עם ראש הממשלה הנבחר שלנו.

כלומר, מעבר לכך שכלל לא בטוח שאנחנו אכן לא רוצים ראש ממשלה כזה (בהתחשב באלטרנטיבות), דבריך לכתחילה לא הכי מדויקים ורלוונטיים בעולם.
התבססתי על טענות של פייגלין שמארבו לדעתי מסכים להן מבלי לומר את דעתי בעניין. אז מי שתופס את ראש הממשלה כמי שנכנע למי שלוחץ יותר חזק למעשה תופס אותו כחסר אידיאולוגיה לחלוטין אלא שבשבת. ואגב גם לפי התיאוריה הזאת ביידן לא הצליח לכופף את נתניהו בין בן גביר וסמוטריץ' לחצו יותר חזק ואובאמה לא הצליח לכופף את ביבי כי אף לב הפלא ליברמן ואלי ישי ישי בממשלה הראשונה ובנט בממשלה השנייה לחצו יותר חזק.

marabo

Well-known member
התבססתי על טענות של פייגלין שמארבו לדעתי מסכים להן מבלי לומר את דעתי בעניין. אז מי שתופס את ראש הממשלה כמי שנכנע למי שלוחץ יותר חזק למעשה תופס אותו כחסר אידיאולוגיה לחלוטין אלא שבשבת. ואגב גם לפי התיאוריה הזאת ביידן לא הצליח לכופף את נתניהו בין בן גביר וסמוטריץ' לחצו יותר חזק ואובאמה לא הצליח לכופף את ביבי כי אף לב הפלא ליברמן ואלי ישי ישי בממשלה הראשונה ובנט בממשלה השנייה לחצו יותר חזק.
אני לא אומר שאיכשהו בין הלחצים והזיגזוגים הנובעים מהם הוא לא מצליח להוביל קו ימני מסויים, הוא מצליח, אבל התנודתיות ימינה שמאלה לפעמים מאוד גדולה

Harrington

Well-known member
מנהל
התבססתי על טענות של פייגלין שמארבו לדעתי מסכים להן מבלי לומר את דעתי בעניין. אז מי שתופס את ראש הממשלה כמי שנכנע למי שלוחץ יותר חזק למעשה תופס אותו כחסר אידיאולוגיה לחלוטין
אכן. זאת בדיוק הסיבה שמחנה הרל"ב רץ עם סיפור הכניעה לאב"ג וסמוטריץ' כבר שנתיים :). הרי בכל דבר שמוציאים שם מהפה צריך לחפש את הרמז הנסתר שאמור להוביל להשמצה אגבית של ראש הממשלה הנבחר.
ואגב גם לפי התיאוריה הזאת ביידן לא הצליח לכופף את נתניהו בין בן גביר וסמוטריץ' לחצו יותר חזק ואובאמה לא הצליח לכופף את ביבי כי אף לב הפלא ליברמן ואלי ישי ישי בממשלה הראשונה ובנט בממשלה השנייה לחצו יותר חזק.
או שפשוט הייתה לראש הממשלה הנבחר עמדה והוא התעקש עליה. כמה פשוטים החיים יכולים להיות כשלא מחפשים בדווקנות לחזק כל מיני תיאוריות השמצה ;-).

Harrington

Well-known member
מנהל
זו הייתה "תאונה"? טעות?

הוא לא כל כך מורכב כמו שאולי נדמה. כדי להבין זאת בס"ה צריך בפשטות רבה להסתכל עליו כמו שהוא ולא לחפש אותו ממחוזות אחרים. במילים פשוטות יותר, הוא איש ליכוד, לא איש המגזר הד"לי/חרד"לי. זה כל הסיפור.

הטענה שהאיש נכנע כל היום ללחצים וכדו' היא טענה רל"בניקית שגרתית ועתיקת יומין. מתאימה ככפפה ליד לכל מי שמבקש להשמיץ או לא מסוגל להבין שלבן אדם יש עמדות משלו (סתם לדוגמה, ראה איך בכל מהלך המלחמה השמאל הרל"בי טוען שכל מעשי/החלטות ביבי מונעים מכניעתו לבן גביר וסמוטריץ', בעוד שכל המחנה הלאומי מזהה שינוי אמיתי שחל באיש מאז שמיני עצרת התשפ"ד וגם אתה הצבעת על כך בעבר).

marabo

Well-known member
הוא לא כל כך מורכב כמו שאולי נדמה. כדי להבין זאת בס"ה צריך בפשטות רבה להסתכל עליו כמו שהוא ולא לחפש אותו ממחוזות אחרים. במילים פשוטות יותר, הוא איש ליכוד, לא איש המגזר הד"לי/חרד"לי. זה כל הסיפור.

הטענה שהאיש נכנע כל היום ללחצים וכדו' היא טענה רל"בניקית שגרתית ועתיקת יומין. מתאימה ככפפה ליד לכל מי שמבקש להשמיץ או לא מסוגל להבין שלבן אדם יש עמדות משלו (סתם לדוגמה, ראה איך בכל מהלך המלחמה השמאל הרל"בי טוען שכל מעשי/החלטות ביבי מונעים מכניעתו לבן גביר וסמוטריץ', בעוד שכל המחנה הלאומי מזהה שינוי אמיתי שחל באיש מאז שמיני עצרת התשפ"ד וגם אתה הצבעת על כך בעבר).
הוא עצמו כתב בספרו שהגישה שלו בחיים היא שכאשר הוא רואה קיר הוא לא מנסה לדפוק את הראש בקיר כי הקיר ישרוד והראש ישבר, הוא הולך אחורה ומחכה לזמן אחר בו הקיר יתמוטט.

זו פחות או יותר הטענה שהוא הולך לפי הלחצים, הוא לפעמים מחשיב קיר מה שלא ממש קיר

Harrington

Well-known member
מנהל
הוא עצמו כתב בספרו שהגישה שלו בחיים היא שכאשר הוא רואה קיר הוא לא מנסה לדפוק את הראש בקיר כי הקיר ישרוד והראש ישבר, הוא הולך אחורה ומחכה לזמן אחר בו הקיר יתמוטט.

זו פחות או יותר הטענה שהוא הולך לפי הלחצים, הוא לפעמים מחשיב קיר מה שלא ממש קיר
סיפור הקיר נחמד, אבל לא הבנתי את הקשר בינו לטענת הלחצים. בכל מקרה כאמור, הטענה מוכרת ושחוקה עד דק. זה שפייגלין משמיע אותה במקום הרל"בניק השמאלני הממוצע, לא הופך אותה לנכונה בהכרח.

למעלה