אם היתה לכם אפשרות

איתי06

New member
אם היתה לכם אפשרות

שאלה: אם הייתה לכם אפשרות, והייתה לכם ויזה גרמנית, כלומר דלת לכל אירופה- לאן הייתם מהגרים? כישראלים בעלי מקצוע אך גם בעלי מוטיבציה לעבוד בכל דבר אנחנו מחפשים: את המקום עם ההטבות מס הכי טובות, מקום ללא אחוז גבוה של אבטלה, שכר מינימום גבוה מבישראל, איכות חיים טובה, חינוך טוב, דיור בר השגה, אוכלוסיה חביבה (אם מתייחסים לכלל), יחס טוב לזרים (ספציפית לישראלים). נשמח מאוד לדעתכם והמלצתכם! (ונא לא לענות תשובות כמו לה-לה-לנד. תודה
)

לילית462

New member
כמה שיותר דרום ומערב

אבל, השאלה צריכה להיות איפה יש עבודה במקצוע שלכם. אישית הייתי בוחרת בספרד, כי אני לא אוהבת חורף וחושך... אבל לכל אחד הבחירות שלו.

בתור גרמנייה תושבת ספרד אני חייבת להוסיף

שאמנם אין כמו ספרד (מבחינתי זה הבית היחיד)- רק קחו בחשבון שבשביל לחיות פה (ואני כבר לא מדברת על עבודה)- אתם מוכרחים לשלוט בשפה הספרדית על בורייה. פה לא מדברים אנגלית. אה וגם לא מכירים ברשיון נהיגה ישראלי לשהיית קבע בספרד (ביקור תיירותי.קצר זה משהו אחר). תצטרכו להיבחן בתאוריה (בספרדית) וטסט נהיגה, לשלם אגרות, לעבור בדיקות כשירות וכמובן לקחת מינימום של שיעורי נהיגה- כלומר, להוציא רשיון נהיגה חדש כאילו מעולם לא נהגתם קודם.

אם אתם לא דוברים את השפה המקומית

אל תעשו את הטעות שאני עשיתי, אם אתם חושבים לגור במקום שלא דוברים בו אנגלית (צרפת, גרמניה, וכו') תלמדו את השפה בישראל ורק בישראל, הגעתי לספרד כדי לחיות ולעבוד ולא ידעתי ספרדית טוב והיה פשוט סיוט כמעט שנה עד שהצלחתי לדבר בצורה סבירה עדיין עילגית משהו. וכן תשכחו מהרשיון נהיגה הישראלי, הבירוקרטיה כאן נוראית, צריך לעשות רשיון מאפס. אם אתם כמו כל הישראלים יודעים אנגלית טוב אז אולי תחשבו על אנגליה אבל קחו בחשבון שיקר שם מאוד אז כדאי לבוא כשכבר יש עבודה בטוחה או הון עצמי שאפשר לחיות ממנו. או אולי אירלנד? אני חושב שמדברים שם אנגלית

הבירוקרטיה פה לגמרי לא נוראית

אתה צריך להבין איך היא פועלת זה הכל. אה והם לא חייבים להכיר ברישיונות ישראליים. זה הכל עניין של עם אילו מדינות יש CONVENIOS

RoyG NJ

New member
נראה לי שבכל מקום יש בירוקרטיה.

אחרי הכל אתה מגיע למדינה חדשה שלא מכירה אותך ומתחיל מחדש ... ברור שיהיו פרוצדורות כאלה או אחרות ...

Woking

New member
כמובן!

ספרד או איטליה. הבחירה הטבעית לכל מי שמחפש כלכלה איתנה.

Mrs G

New member
יו ווקינג .

אתה קל על הדק העוקץ יותר ממני ביממות המחזור . חזרת לישראל במקרה ??

Woking

New member
נראה לך?

חוץ מזה אני חזרתי לבריטניה. זה המקום הטבעי שלי. עד היום לא ברור לי איך קרתה בחיי האפיזודה הזאת שנקראת ישראל.

sirpad

New member
למה שכר המינימום מעניין אתכם?

כלומר אם שכר המינימום גבוה מבישראל, אבל השכר שלכם יהיה נמוך בהשוואה למשכורת שלכם בישראל, מה זה יעזור לכם? מה זה הטבות מס? הטבת מס של שלושים אחוז על מס של תשעים אחוז זה יותר רע מהטבה של חצי אחוז על מס של שלושים אחוז, שוב למה אתם מתרכזים בהטבות מס? דיור בר השגה, מה אתם מדברים בסטיקרים? מה שאמור להוות שיקול, לדעתי זה אכן כמו שכתבתם מערכת חינוך אם יש לכם ילדים, יציבות כלכלית , מכשול שפה ותרבות ובעיקר מזג אוויר. אני אישית יכול להמליץ על דנמרק, מדינה שמי שרוצה לעבוד ולהשיקע בה, דווקא לא שוקע, אלא מניב פירות. אבל מזג אוויר מחורבן, ושפה לא קלה. אבטלה גם יש, אבל במקצועות מסויימים בלבד, יש מקצועות שיש מחסור בעובדים עם ניסיון וידע. גרמניה גם עושה קולות של אחלה מדינה לחיות בה, אבל לא מכיר מניסיון אישי. אם אני צריך לבחור אני מניח שהייתי בוחר בצרפת, בא לי קצת לחוות תרבות צרפתית ומזג אוויר ים תיכוני.

Boston Guy

New member
איזה שפות אתם מדברים, קוראים וכותבים?

כמו שכתבו כאן אחרים, לא ברור למה שכר המינימום צריך לעניין אדם שהוא "בעל מקצוע". אם יש לכם מקצוע - למה לעבוד "בכל דבר" - ולמה בשכר מינימום? בעלי מקצוע כמעט תמיד מרוויחים הרבה יותר משכר המינימום.

TrigATUSA

New member
לדעתי אין כל כך מקום להתלבטות

השאלה הראשונה היא, האם אתם יכולים למצוא עבודה סבירה מבלי לדבר את השפה המקומית? (ברוב הגדול של המקצועות, והארצות התשובה היא - לא) אם לא, האפשרויות הן רק בריטניה או אירלנד

למעלה