אם הייתם נתקלים ב...

אם הייתם נתקלים ב...

מתנדבים יקרים, אם הייתם נתקלים ברכב אזרחי מתפרע,ולבסוף לאחר עצירתו של הרכב מתברר לכם שהנהג שוטר - שוטר,מה הייתם עושים?

S k o d a

New member
דו"ח אתה ממילא לא יכול לתת

כידוע לך מתנדבים לא יכולים לתת דו"ח וגם ברגע שאתה מזמן ניידת זה לא אפשרי. כי השוטר לא ראה את העברה ולכן לא יכול לרשום דו"ח. בגדול ממליץ לך לא להתעסק בעברות תנועה.

דיבל

New member
מה פתאום? אין דבר כזה

אם אתה בתור מתנדב ראית רכב שנסע באור אדום אתה לא תסע אחריו כי אתה לא יכול לרשום לו דו"ח? אתה יודע מה יקרה שאזרחים יראו אותך עומד ברמזור ולא נוסע אחריו לעצור אותו? מה השטויות האלה מותר לך בתור מתנדב כל רכב שעבר עבירה תנועה ולעכב אותו וכשמגיע שוטר סיור הוא יכול לרשום דו"ח על סמך מה שאתה ראית, ואם יהיה משפט אתה תחוייב להגיע גם אבל דו"ח הוא יכול לרשום השוטר על סמך מה שהמתנדב ראה

צקלקה

New member
"אין דבר מעל החוק...."

אם שוטר עשה עבירה, הוא יחטוף את אותו עונש כמו כל אזרח רגיל..... זה שאני שוטר, אני יכול לנסוע ב 300 קמ"ש בדרך עירונית? או לנסוע ברמזור אדום? להיפך, לדעתי, שוטר חייב לתת דוגמא לכל הנהגים בכביש (במיוחד אם הוא על מדים ובכלל עם הוא עם ניידת).....

אז....זהו שתשימו לב רבותיי -כנסו!!!

כבר יצא מצב שהורדתי מישהו מהכביש על התפרעות חבל"ז. הזמנתי ניידת סיור של אור ירוק והיא טענה שאין באפשרותה לתת לו דו"ח על סמך מילתנו.מכיוון שזה כביכול דו"ח לא קביל במשפט. מה שכן,הוא אמליץ לנו במקרים כאלה להפחיד אותו על ידי חיפוש עליו , ברכב , ובמילים אחרות קצת להטריד אותו על מנת שלא יעשה שטויות אח"כ.והאמת,לא עשינו זאת - אבל עצם העובדה שהורדתנו אותו ומשטרה נוספת הייתה הוא ממש נסע לאט אח"כ...אגב..היינו כסמוי... אז הנהג שהורדתנו,שאל : אם אנחנו משטרה חדשה..ממש במילים כאלה!! חחח עד היום אני צוחק על זה..

buzy01

New member
חברים כולכם טועים ומטעים../images/Emo70.gif

כנראה הטעות נובעת מחוסר היכרות עם אופן מילוי דו"חות. בדו"ח ישנם 2 חלקים: חלק ראשון הוא הגדרת העבירה - חלק זה יכול למלא כל שוטר (גם אם לא היה נוכח בעת האירוע. חלק שני הוא הנסיבות - חלק זה יכול למלא המתנדב שהיה במקום האירוע או השוטר על סמך דברי המתנדב. בכל מקרה יש להקפיד לרשום את פרטי המתנדב שנכח באירוע במקום המיועד לכך בדו"ח (עדים). המתנדב שנכח באירוע יצרף מזכר לדו"ח.

דיבל

New member
אז במה טעיתי?

זה מה שאמרתי ששוטר כן יכול לכתוב דו"ח על סמך הראיה של המתנדב ואפילו שהעבירה לא בוצעה לעיני השוטר וברגע שמקבל הדו"ח ירצה להישפט אז אותו מתנדב יצטרך לבוא ולהעיד אז במה טעיתי ומה הוטעיתי בתשובה מה שכתבתי?

S k o d a

New member
תגובה

שוטר לא יכול לרשום דו"ח על סמך מה שראיתה שוטר לא יכול לרשום דו"ח אם לא ראה את העבירה אם הוא עושה את זה - עבירה על התקנות

שירןן21

New member
דעתי כשוטרת

תראו.. יש פה קצת בעיה של אתיקה, אם אני למשל אתקל בשוטר\מתנדב על מדים ואני אשים לב שהוא מדבר בפל' בזמן נהיגה אני אבקש ממנו לעצור בצד.. מן הסתם שהוא יהיה קצת המום ויגיד אני שוטר כמוך מה תתני לי דו"ח?? אכן המצב קצת בעיתי אבל כמו שהרבה אמרו פה שוטרים אמורים להוות דוגמא.. אז אני יכול להיות שהייתי מזהירה אותו ומשחחרת אותו אם הוא היה קצת חצוף ומראה שלא איכפת לו בכלל (שם ז**) אז הייתי בהחלט לוקחת את הפרטים שלו ושולחת מזכר שחתום ע"י הרמ"ס שלנו לתחנה של אותו שוטר (זה הרבה יותר כואב מדו"ח) ואם הוא ממש היה חצוף ומתנהג כמו בהמה הייתי כותבת לו דו"ח שזה כבר משפיל שוטר על מדים בפרט.. אבל שוב תלוי במצב , לדעתי אתם המתנדבים ואנחנו השוטרים צריך להיות בנינו איזשהו סוג של עבודה משותפת אתם סך הכל באים ומתנדבים למערכת שאנחנו עובדים בה אז אין בנינו הבדל כזה גדול .. במקרים שאתם נתקלים בשוטרים שעושים עבירות נסו להסיבר להם את מהות העבירה ואת משמעות האתיקה המשטרתית בעיני האזרח שרואה את העבירה ואל תמהרו לרשום דו"ח.. אבל במקרים של עבירה חמורה בהחלט ממולץ לתת דו"ח או לשלוח פרטים לתחנה .

צודקת ביותר

שוטרים צריכים לשמש דוגמא לכולם אפילו שהחברים שיתפסו אותם יוותרו להם אפילו בלי קשר לכלום השוטר צריך לשמור על החוקים

r a n 2 9

New member
שאלה?.

עובדי חברת חשמל משלמים חשמל?.......לא. עובדי מקורות משלמים על המיים?......לא. וכמו כן עוד הרבה דוגמאות אז שוטר לא ייתן לשוטר אחר דו"ח. ואם יקרה משהו עקב ההשתוללות שופט תנועה\המפקדים ישפטו את השוטר בחומרת יתר לעומת כל אזרח אחר. וזה בדוק.

למעלה